Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Napközi - leckeírás, tanulás...

Napközi - leckeírás, tanulás - ellenőrzés?

Figyelt kérdés

Nálatok megírják a gyerekek a leckét a napköziben és ellenőrzik is azt? ha van tanulnivaló, pl. vers, azt elkezdik?

Szeptemberben kezdte az elsőt a kisfiam, napközis, mivel mindketten dolgozunk (férjem este 7-ig), egyedül nem hagyhatjuk otthon.

Kezd nagyon elegem lenni, hogy a napköziben nem csinálnak semmi tanulnivalóval kapcsolatosat és minden otthonra marad.

Folyton kézműveskednek, dekorációkat készítenek, udvaron játszanak, báb előadás van, sport bemutató… Ami tök jó, csak épp otthon nyög velem a gyerek este, amikor már hulla fáradt és minden jobban érdekli, mint a lecke.

Van aki már kivette a napköziből a gyerekét, pont emiatt, de nekünk nincs rá lehetőségünk.

Köztünk, szülők közt is téma ez, kérdeztük már többször az osztályfőnököt, de szerinte a napközi az gyerekfelügyelet, nem a tanulás a fő…

A napközis nevelő meg azt mondja, hogy a gyerekek állítják, hogy nincs házi…

Valóban így van ez, vagy elvárható lenne, hogy legalább 1 órát foglalkozzanak a tanulással és utána van idő minden másra?

Nem mondom, lehet velem/velünk van a baj, de az állandó sportja mellett bejött még egy úszás is a héten… így legalább két alkalom van amikor 7-kor érünk haza és baromi szar még ott szenvedni a munkafüzet felett :( és én vagyok a “szaranya”, mert játszótérre sem viszem el, a barátok meg ott vannak… és a szomszédba sem mehet játszani, hiába hívják…

Tudom, hogy később még több lesz, de a gyerek is nagyobb, ezáltal a teherbírása is.

2023. márc. 16. 10:56
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Nalunk 2-3ig védett tanulasi ido van, ilyenkor nem is lehet gyereket elhozni, csak elotte vagy utana. Elsoben még mindent megirtak ebben az 1 oraban, demost masodikban mar annyi hazit kapnak h altalaban marad otthonrais belole. De nem azert mert bent nem irjak, ha nem mert nagyon sok..
2023. márc. 19. 14:01
 12/12 anonim ***** válasza:

Nálunk alsóban sima napközi van, védett tanulási idővel. Ezalatt minden leckét megcsinálnak, elsőben és másodikban még a könyveket is bent hagyják hétközben. A maradék időben játszanak, kimennek az udvarra. Most negyedikes a kisebbik gyerekem, nagyon ritkán van otthonra maradó feladata vagy tanulnivalója, még a verseket is megtanulja bent. Igaz, ő jó tanuló, van pár gyengébben tanuló osztálytársa, akinek otthon is kell gyakorolnia, tanulnia, leckét befejeznie.

A napközis tanárnak szerintem nem a gyerekektől kellene megkérdeznie, mi volt a házi feladat.

2023. márc. 25. 09:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!