Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Miért nem mehetnek be a...

Miért nem mehetnek be a szülők az iskolába?

Figyelt kérdés

Covid alatt kezdett a lányom, akkor még meg is értettem. Most már nem igazán.

A mi időnkben anyuék bejöhettek értünk, beszélhettek a tanárral.

2023. márc. 7. 13:33
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/75 A kérdező kommentje:
Igen, ott van velem. De konkrétan nem értem mi köze a problémának ahhoz, hogy én hogy, hol és milyen körülmények közt dolgozom. Persze de, értem. Nyilván kötözködni akarsz és gondoltad mindenki multinál húzza az igát egy irodában.
2023. márc. 8. 16:41
 62/75 Zowie ***** válasza:
100%
Szimplán kíváncsiságból kérdeztem, bocsi ha félreértetted.
2023. márc. 8. 16:47
 63/75 A kérdező kommentje:

Akkor ne haragudj. Igen, sajnos velem kell lennie. Ez egy kis vállalkozás egy családi házban kialakított irodában. És egyelőre az egyik sarokban van neki kialakítva játszórész. Elvileg még két hónap és mehet bölcsibe, addig ez van. Örülök, hogy meg tudták így oldani, illetve néha a nagymama is besegít.

A nagy is ott van addig, amíg végzek. Ő mondjuk lefoglalja magáz.

2023. márc. 8. 16:57
 64/75 Zowie ***** válasza:
100%
Mellesleg ha olyan a tanár hozzáállása a dolgokhoz, még ha be is tudnál menni beszélni, akkor se érnél el érdemben semmit. Annó általánosba anyum bement az osztályfőnökhöz (felnőtt fejjel tudtam meg) mert olyan szinten basztattak, hogy suli mellé jártam, tikkelni kezdtem, hogy csináljon valamit, erre vállat vont és az volt a válasz, hogy ettől majd megerősödik.
2023. márc. 8. 16:59
 65/75 anonim ***** válasza:
87%

Értem én hogy agresszív vagy mert nem értünk veled egyet, na meg gondolat olvasók sem vagyunk.

De lássuk be hogy a a storyban teljes a káosz. Nem tudsz tanárral beszélni, de fogadóórára nem is mentél. Fél éves kicsivel vársz ott mindig. De a melóból enged el a főnököd. (a gyerek fél éves koráig nem dolgozhatsz)

2023. márc. 8. 17:00
 66/75 anonim ***** válasza:
100%

Én sem értem, miért támadsz ennyire minden válasz után. Arra még továbbra sem feleltél, hogy mit tettél eddig az ügy érdekében, de mi olvassuk ki a fejedből. Mindenki nemtörődöm, aki lesz@rja, hogy mi van a gyerekével, csak mert nem akarja megnézni az ebédlőt.

Csepegteted csak az infót (az elején nem volt semmi különleges helyzetről, csak az osztályt akartad látni - persze mi leragadtunk ennél, amikor nem is mondtál többet).

Szerintem te már úgy felhúztad magad, mint az agresszív kismalac, és minden rossz, ahogy van. Akkor marad a végső megoldás, hogy keresel egy másik iskolát a gyereknek, ami megfelel az elvárásaidnak. (Bár továbbra sem hiszem, hogy minden kommunikációs próbálkozásodat szó nélkül elutasította volna az iskola).

2023. márc. 8. 17:11
 67/75 A kérdező kommentje:

Mert baromira nem az én sztorim a lényeg. A kérdés nem az volt, hogy én miért nem mehetek be, hanem hogy miért nem mehet be senki? Nyilván az én helyzetem speciális, de nem erre fogva szeretnék bemenni, hanem alapból tartom baromságnak, hogy a parlamentbe előbb jutok.be, mint a gyerekem iskolájába.

Ezért nem is akartam kitérni a részletekre, hogy hol dolgozam, hogyan és miért. Tudom, hogy fél éves koráig nem dolgozhatok és mégis. Sajnos valamiből élni kell. De ennek tulajdonképpen semmi köze a kérdéshez.

2023. márc. 8. 18:12
 68/75 anonim ***** válasza:
11%

Az utolsó pár válaszod alapján, ki is derült hogy az olyan szülők miatt nem mehetnek be mint TE!

Mindenki hibás csak ti nem. A tanárok nemtörődömök.

Az itt válaszolók többsége tanulatlan, gondatlan szülő.

Még te becsmérelsz másokat, miközben félinfókat hánysz ide.

2023. márc. 8. 18:24
 69/75 anonim ***** válasza:
73%

De nagyon is fontos a te sztorid, mert alapvetően a legtöbb szülő nem érdekelt abban, hogy megnézze az ebédlőt meg a többi részletet. Én láttam az iskolát (pl az ebédlőt még nem), voltam szülői értekezleten, így láttam az osztályt, tudom, hogy kell odamenni. Mi kell ennél több?

A fiam bemegy, délután kijön, eddig sosem késett. Ebédelni megy a többiekkel, azt eszi, amit a többiek, tehát nekem teljesen mindegy, hogy milyen színű székek vannak ott.

A te eseted ezek szerint speciális, ezért kellene speciálisan intézni. Mielőtt elkezdtétek az iskolát, nem beszéltél meg velük semmit? Hogy van-e mikró, tud-e a gyereked saját kaját enni? Milyen fejlesztést kap, stb?

Ez csak most merült fel benned március elején? Nem volt sosem szülői értekezlet? Nem tudod, hogy kell elmenni az osztályteremig? Nekem ez teljesen hihetetlen.

Mi minden évben azzal kezdünk, hogy a második héten szülői értekezlet van. Nem voltál? Ott lehet beszélni a tanárral, elmondhatod a külön dolgaidat, ha nincs elég idő, megbeszélhetsz egy másik időpontot. Próbáltál vele kommunikálni, a tanár meg elrohant? Vagy mi volt?

Ha a te gyereked nem tud egyedül kijönni az épületből, akkor megoldást kell rá találni. Nem hiszem, hogy lenne másik szülő, aki emiatt cirkuszolna, hogy az autista gyerek anyukája bemehet elhozni a gyereket, ő meg nem.

De arra, hogy ott sétálgass és a folyosókat nézegesd, semmi szükség.

2023. márc. 8. 18:59
 70/75 A kérdező kommentje:

Nem most merült fel bennem attól, hogy most tettem fel a kérdést.

És hangsúlyozom újra, a kérdés ÁLTALÁNOS (!). Az apropója az volt, hogy amikor mentem pont veszekedett egy anyuka, hogy a nagymama megy a gyerekért és folyton megváratják. És mivel ez nálunk is probléma, feltettem egy kérdést. De úgy látom senki másnak nem probléma, hogy a gyereke akár egy párhuzamos dimenzióban is lehetne azokban az órákban, mert neki ahhoz a helyzet, ahol a gyereke van, semmi köze.

Egyébként amikor kezdtük a sulit, nem beszéltünk senkivel. Nem voltunk sehol. A szülői értekezlet is videókonferencián volt egész évben. És most lehet megint támadni, de nem akartam 20 tök idegen ember előtt megbeszélni a gyerekem problémáit. És megmondom őszintén, egész tavalyi évben azt hittem, hogy ez egy speciális helyzet a covid miatt. Álmomban sem gondoltam, hogy a szülők ténylegesen ki vannak zárva a gyerek iskolai életéből. Mert amikor utoljára kapcsolatban voltam iskolával, akkor ez nem így volt és remekül működött. A tanároknak is jobb volt, hogy nem kellett egyesével szaladgálni a gyerekekkel.

De hagyjuk is. Ezek szerint jó ez így mindenkinek. A lényeg hogy valahol vigyáznak a gyerekre, amíg a szülő dolgozik. Valami történik ott vele, mindegy mi. Valakik vannak vele, mindegy kik. Valamilyen környezet körülveszi, mindegy milyen.

2023. márc. 9. 04:45
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!