Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Miért nem mehetnek be a...

Miért nem mehetnek be a szülők az iskolába?

Figyelt kérdés

Covid alatt kezdett a lányom, akkor még meg is értettem. Most már nem igazán.

A mi időnkben anyuék bejöhettek értünk, beszélhettek a tanárral.

2023. márc. 7. 13:33
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/75 anonim ***** válasza:
81%

Ha spec igényű, járjon spec iskolába.

Azt nem várhatod h kezeljék őt úgy mint a többi 20-25öt, de azért veled beszéljenek minden nap, csak a többi szülővel nem.

2023. márc. 7. 14:15
 22/75 anonim ***** válasza:
87%

"Szoval akkor 25 éve még nem volt munkahely?"

Kedves kérdező, 25 éve az autista gyerekedet kisegítő tagozatra/speciális szegregált iskolába rakták volna, nem a 25 mobiltelefonon és tévén felnőtt, túlpörgő gyerekből álló osztállyal foglalkozni alig győző pedagógus nyakára, aki ped. asszisztenst még csak papíron látott és semmilyen képesítése nincs a te autista gyerekeddel foglalkozni 1-2 hétvégi, semmit nem érő ámde kötelező "továbbképzést" leszámítva.

2023. márc. 7. 14:33
 23/75 anonim ***** válasza:
54%
Raszoktak a covid alatt. Nekik így egyszerűbb, mintha a szülővel is kellene beszélniük. Kérj fogadóórát és mondd el neki úgy hogy értse, 1 órakor jössz érte, addigra legyen kint.
2023. márc. 7. 14:44
 24/75 anonim ***** válasza:
83%

De most képzeljétek el, ha a napközis tanár minden szülővel beszélgetne 3 percet. Az egy 20 fős osztály esetében már egy teljes óra. Nem véletlenül nem mennek ilyesmibe bele se az oviban, se az iskolában.

Egy iskolástól már elvárható, hogy a cuccait intézze, ha meg kérdés van, ott az e-mail, vagy lehet fogadóórát kérni.

2023. márc. 7. 15:14
 25/75 anonim ***** válasza:
86%

Ezt a rendeletet annak idején a balhézó cigány szülők miatt hozták.

Kivételt meg nem tehetnek.

Tanítottam egy ideig,higyjétek el, hogy jó dolog volt ez. Főleg,mikor a támadó apukát 3 férfi tanár is alig bírta lefogni...

Válogatni meg nem lehet,hogy is lehetne? Valaki állna az iskola kapujában,és színskála szerint engedné be a szülőket? Vagy hogy gondolod?

Ez a szabály jó szabály. A tanárok biztonságát,az iskola rendjét garantálja.

2023. márc. 7. 15:17
 26/75 anonim ***** válasza:
89%

"Szoval akkor 25 éve még nem volt munkahely?"

. De akkor is az volt.

Egyéb cinikus kérdés?

2023. márc. 7. 15:21
 27/75 anonim ***** válasza:
61%
Ha a c kategóriás apuka balhézni akar, akkor félre löki a portás nénit, és bemegy. Vagy megvárja a tanárt a suli előtt. Inkább a buzgó mócsing értelmiségi szülőket lehet ezzel távol tartani.
2023. márc. 7. 15:21
 28/75 anonim ***** válasza:
94%

Nem tudom, mire hozták ezt, de még Covid előtt volt, hogy fogadóórát tartottam májusban, és 0(!) szülő jelent meg. Amikor beírattam ellenőrzőbe, hogy bizony a tanuló három kettessel és két egyessel bizony gyengén áll, akkor jött az üzengetés, hogy "anyukám szeretne beszélgetni", meg hirtelen megjelent a szülő, hogy ugyan nehogy megbuktassam a kislányt, mert akkor elveszik... azt, hogy hol a p*csában volt eddig a kedves szülő, azóta sem tudom.

(mentéségre legyen szólva, hogy ő legalább ott próbálkozott, a többi bukott gyerekért ennyire sem aggódtak)

Na, szóval, amit mondani szeretnék: mindennek megvan a helye. Például annak is, hogy a kedves kérdező az itt felsoroltakat a megfelelő emberrel megbeszélje puffogás helyett.

2023. márc. 7. 15:27
 29/75 A kérdező kommentje:

Fel lehet fogni biztonsági kérdésként is.

Én inkább azt látom, hogy még az óvodában a szülő és az óvónő partnerként működnek a gyerek érdekében, addig az iskolában éles a határ. Az iskola kapujáig a gyereknaz enyém, onnantól az iskoláé és ami ott történik, ahhoz nekem semmi közöm. Ahogy az ott töltött idő alatt a gyerekhez sem.

Az iskolát nem ismerem (az osztálytermet láttam háromszor), a vele foglalkozók közül látásból ismerek kettőt, de van akit soha nem is láttam. Az iskola vezetését életemben nem láttam.

A pénzt, igazolásokat az üzenőhöz tűzöm, a hivatalos dokumentumokat szintén és remélem hogy nem tűnik el. Mint a gyerek diákigazolványa, amit sose láttunk

2023. márc. 7. 15:31
 30/75 A kérdező kommentje:
21, légyszives ezt a szakértői bizottságnak mondd. Ugyanis ők döntik el
2023. márc. 7. 15:32
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!