Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mit gondoltok erről?

Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

Fiam hatodikos.

Az osztályban nagyon sok gyerek már legalább negyedikben kapott telefont.

Mivel nekünk nem volt szükség rá, mi vittük a gyereket mindenhova, vagy ha edzésre ment,stb... akkor szintén nem kellett, így nem kapott. Azért, hogy csak legyen, mert a többinek van, vagy nyomkodja, minek?

Viszont pár hónapja volt egy kis " balhé". Ugyanis a leckét, mikor beteg lett, nem kaptuk meg, többször vártunk rá napokig, míg valahogy valaki szólt az érdekünben, és harmadik fél küldte, azt sem teljesen.

Mivel ez már a sokadik eset volt, szóltam az osztályfőnönek, és megkérdeztem, mit tudnánk tenni, mert évek óta szívunk emiatt.

A mondanivalója lényege az volt, hogy ebben a korban már egymás közt kéne intézniük, és hogy vegyünk a gyereknek mobilt, és majd ő elkéri magának, mert nem a szülők, nem a tanárok és nem az ő dolga.

Hát mondom f.sza, de karácsonyra végül megkapta...

Múlt hónapban beteg lett, és írt 2 osztálytársának is, a barátjának, de senki sem válaszolt. Még hívta is őket. Mikor órákig nem jött válasz, én írtam a gyerekek szüleinek, mint szoktam, de ők sem válaszoltak.

Utána írtam a szülői FB csoportba, amiben a gyerekek is benne vannak, látják. Megint órákig semmi.

Na ott végül este 8- kor kaptuk meg végre.

Ez megismétlődött 3*, míg itthon volt, és következő nap, mikor ment suliba, kérdőre vonta a többieket, és szóltam az osztályfőnönek a történtekről, az osztályfőnök még a gyerekemet cseszte le, hogy miért mondja, hogy nem kapja meg, mikor a csoportban latta, hogy elküldték.

Ja...5 helyre írtunk addig...

Szóval hiába van a gyereknek telefonja, csak nyomkodni jó, meg hogy a többiek keressék, ha kell valami.

Ezután tegnap kiderült, hogy van egy Messenger csoportjuk, amit tavaly! hoztak létre, és két tanár is benne van. Elvileg oda szokták a leckét feltenni, és a tanárok szólni, ha mondjuk dolgozat lesz másnap, vagy ha valamit csinálni kell.

Ez is úgy derült ki, hogy az egyik gyerek anyja kérte a leckét, és írtak a FB csoportban, hogy fent van a Messenger csoportban. Csak néztünk nagyokat, mert ő sem tudott róla.

Szóval nem elég, hogy venni kellett telefont a gyereknek, amit arra nem tud használni, amire vettük, csináljunk neki FB- ot, amit én nem helyeslek, hisz csak 11 éves... Úgy, hogy a nem kívánatos, a klikkükből kiutált gyerekeknek nem szól se a többi, se a tanárok, se az osztályfőnök, de még a szülőknek se, hogy van ilyen csoport.

Én minimum egy körlevelet írnék, hogy van ilyen csoport, és lehetőség van csatlakozni. Illetve a 2 tanár is azért megnézhetné, mindenki benne van - e, mert aki nem, az nyilván nem is tudhat se a dolgozatról, se a feladatokról.

Nem is értem az egészet, mintha valami titkos társaság lenne, ahova " be kell kerülni", alanyi jogon nem jár a felvétel, csakmert az osztályba jár a gyerek. Pedig neki is joga van mindenről értesülni, mint a többinek.

Csak nálunk nagy a széthúzás, a klikkesedés, és kiderült, hogy legalább 3-4 gyerek nincs a csoportban, mert állítólag direkt nem szóltak nekik, mert nem tartoznak a köreikbe...

Ti mit gondoltok erről?

Mit tennének?

Nagyon sokat harcoltam már, hogy legalább az elvárható minimumot " kapja" meg a gyerek, leckéket, értesítéseket, stb..., De sajnos nem vagyok milliomos, és utálkozó bunkó, és a gyerekem se, mi azonnal, ahogy tudtunk, mindig segítettünk, de valamiért pár gyereket kiutáltak. Nagy szerepe volt ebben a régi osztályfőnöknek, aki ha utált valakiket az osztályban, rászoktatta a gyerekeket, hogy ignorálják őket.

De ez így nettó szemétség, úgy érzem egy szélmalom harc....

2023. febr. 9. 08:09
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
75%
Egy másik alkalommal egyébként ki is jelentette, hogy nem küldi el, mert nem írt szépen. Aztán volt, hogy a suliban maradt a füzet, később kiderült otthon van mégis. Szóval látványosan nem akarja küldeni. Mindegy, elkérjük mástól, csak azért írtam, hogy van ilyen.
2023. febr. 12. 09:49
 32/33 anonim ***** válasza:
17%

31!

Hát nézd, én nem értem miért erolkodtetek egyáltalán nála, ha már tobbedik alkalommal sem segített.

Nálunk mondjuk sokkal egyszerűbb a helyzet: külföldön élünk, az iskoláknak van saját appja, ahova mindennap felteszik a tanárok az esetleges házi feladatot

2023. febr. 12. 09:52
 33/33 anonim ***** válasza:
82%
Ilyen app Magyarországon is van, ez a Kréta. Elvileg kötelező lenne minden órai anyagot és leckét feltölteni rá, csak ezt nem minden pedagógus csinálja meg.
2023. febr. 12. 10:26
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!