Tanári végzettség nélkül, vállalhatok munkát általános iskola alsó tagozatban rajztanárként?
Textilrajzoló, modelltervezpkent, ezt megelőzően rajzból is erettsegiztem. Ezzel a végzettséggel es annak ígéretével, hogy elvegzem a tanári szakképesítést, már vállalhatok rajztanari állást? Vagy csak' napközis tanárnak?!
Van egy ilyesfajta rendelkezés, ami miatt sokan felléptek, de én érzem magamban az elhivatottsagot, és a személyes tapasztalatokra lennék kíváncsi.
Pszichológiai végzettségem sincsen, de van sok türelmem és szeretem amit hasznositanek.
Köszönöm annak, aki válaszol.
20
Igazad van. De itt a környékünkön például vannak olyan iskolák ahol már az állás hirdetésekben is benne van, hogy bárki jöhet. Nem kell tanárnak lennie csak értsen hozzá.
Amit leírtál az inkább az ideális helyzet lenne. De nem abban az országban élünk. Itt nem egyáltalán nem ideális a helyzet, itt a szükség írja a szabályokat.
Kedves 23as..
Remélem a te gyerekedet nem rongálják...
Most úgy érzem bármire képes lennék, de csak végső esetben hurcolnam meg a gyerekemet azzal hogy másik iskolába viszem
Ja, hogy te ilyen önjelölt túlbuzgó szülő vagy?
Tuti örülni fognak neked :D
Hiányszakma, de olyat engednek felvenni, akinek vmi hasonló jellegű felsőfokú végzettsége van, vagy legalábbis folyamatban vannak a tanulmányai.
Ha elkezded, akkor még a diploma megszerzése előtt jó eséllyel pályázol egy ilyen állásra.
Én nagyon szeretem a munkámat, de azért nem egyszerű: nem csak szeretet meg türelem kell egy gyerekcsoport irányításához, előzetes képzés nélkül nem "dobnék be" egy random negyedikes rajz órára senkit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!