Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Vidék vs. városban élni...

Vidék vs. városban élni nagyobb gyerekkel: Mi alapján választottatok középiskolát? Mennyit kell ingáznia?

Figyelt kérdés
Vidék vs. város a dilemmánk költözés szempontjából. A suli miatt érdekelne, hogy 14 évnél idősebb gyereketek mennyit ingázik naponta, hogyan jár be a suliba, mi alapján választottátok azt az iskolát, és a legfontosabb, hogy szereti-e?

2022. dec. 22. 08:39
1 2 3 4
 21/32 NTBS ***** válasza:
39%
Szomszéd település. Akar több óra várakozás. Semmi bajunk nem lett. Jobb közösség alakult ki. Igaz, elfogadtuk,hogy várni kell. Ez ma már probléma.
2022. dec. 22. 12:39
 22/32 anonim ***** válasza:
93%
A lányom most végzős Budapesten az Apáczai gimiben. 45 percre van a suli. Amikor nyolcadikos volt akkor a vártnál jobb eredményt ért el a felvételin (összesen a 100-ból 93 pont) ezért választottunk TOP gimit. Nekünk bejött, mert imádja a sulit és a tanulást. Lány létére fizikus akar lenne és nagyon jó benne. Van olyan osztálytársa, aki kollégista és van, aki napi 2*60 percet ingázik.
2022. dec. 22. 12:53
 23/32 anonim ***** válasza:
100%

Én Érden nőttem fel, gimibe Kelenföldre jártam. Nem volt vészes, 20 perc vonatút. Ami az egy baj volt, hogy azért a vonat nem a legmegbízhatóbb sokszor, mint tudjuk a Mávnak az ellensége a négy évszak és az utasok, szóval sokszor késtem az első óráról. De adtak igazolást a Mávtól ilyenkor, úgyhogy annyira nem bántam.

Szóval bizonyos szintű ingázás belefér szerintem, én pl mikor a 13. kerben laktam és a 2-ba jártam dolgozni, többet utaztam mint Érdről a 11-be gimisként. Szerintem úgy érdemes választani ha kiköltözik az ember, hogy a bejárós busz vagy vonat megálló közelében legyen az iskola, városon belül ne kelljen még pluszban ingázni.

2022. dec. 22. 13:39
 24/32 anonim ***** válasza:
89%

A lányom 4,8 volt 7.-ben és 8. félévkor is, viszont sni-s. A pályaválasztási tanácsadó és a tanárai is agyon ijesztgették, hogy egy erős gimiben nem fog helyt állni, ne oda menjen. Szakma nem igazán érdekelte. Ezért elkezdtünk gondolkodni a vidéki gimiken. Mi Székesfehérvár melletti faluban lakunk. Fehérváron van 4 állami gimi, igaz hatalmas a túljelentkezés, mert csak pár osztályt indítanak, jórészt átálltak a 6 és 8 oszályos gimire. Van jópár magángimi is, de amikor meghallották, hogy sni-s, elég csúnyán lekoptattak.

Szóval elkezdtük nézegetni a vidéki gimiket. Aba, Mór, Dunaújváros. Ezek állítólag könnyebbek, kicsi, családias hangulatú iskolák. Aztán végül a kollégiumot nem akartuk, maradt Mór.

Mórra 6.36-kor megy a busz, Fehérvárra 6.47-kor, szóval nem igazán számít a korán kelés szempontjából. Igaz Mór 25 km, Fehérvár meg 15 km, de a fehérvári közlekedés valami tragédia, hallottam, hogy nem ér be a busz időben, mert annyit állnak a dugóban. Egyszer át kell szállnia, de odafelé kb 5 percet kell várni. Visszafelé kicsit többet, de elég hamar megszokta, az ingázás miatt nem panaszkodik, szerintem Fehérvár sem lenne jobb.

Amúgy 78 pontos felvételit is írt, szóval szerintem bárhova felvették volna, de ő ide akart menni.

Hogy szereti-e az attól függ, hogy milyen az osztály. A lányom elvan, nem szereti, nem is utálja. Igazából az általános iskolás osztályát nagyon szerette, azt sírja vissza, itt elvan.

2022. dec. 22. 14:09
 25/32 anonim ***** válasza:
73%
A lányom jövőre kezdi az iskolát, de mikor házat vettünk, akkor hosszú távra kerestünk. Az egyik szempont a munkahely volt, a másik a későbbi iskola lehetőségek. Fél óra vonatútra lakunk most a fővárostól, ezt még teljesíthetőnek éreztük középiskolásnak is. Így szinte bármilyen irányt választ majd, Budapesten nagy valószínűséggel lesz olyan iskola és megoldható a bejárás. Én is ingázok a munkába, így tudom, hogy bár nem mindig pontos, de még működőképes ez az út és a vonat mindig tele van diákokkal. Nekik jó, az enyémnek is jó lesz, ha akarja.
2022. dec. 22. 17:38
 26/32 anonim ***** válasza:
58%

- Mennyit ingázik a gyereketek?

15-25 perc forgalomtól függően

- Mi alapján lett kiválasztva az iskola?

Születésétől tudtuk, hogy ide fog járni, már oviba is ide járt, elsősorban a nyelvek és az erős oktatás miatt választottuk, sok plusz lehetőséget ad

- Hogy jár be? (Tömegközelekéds, gyalog, biciklivel, autóval viszitek)

Autóval visszük

- Szereti?

Igen, szereti

2022. dec. 22. 20:12
 27/32 anonim ***** válasza:
91%

Város. S nem csak a gimi miatt.

Kicsit mellbeüt, mikor valami papírt elintézni be kell teleportálj a városba. Ugyanez van egy bevásárlással is. Falun minden drágább s a kisboltban tuti nem kapod meg azt, amiből a bevásárlóközpontban még választék is van.

Ha kicsi a falu, ez hatványozottan igaz. Én egy viszonylag nagy faluban nőttem fel, de a 2 kisebb szomszédos faluban pl nincs külön családorvos és fogorvos. Vagy hozzánk járnak vagy a városba.

Ingázni meg sz#r. Akár iskoláról, akár munkáról van szó.

2022. dec. 23. 11:04
 28/32 anonim ***** válasza:
100%

Én magamról tudok írni.

Városban élek, és a suli 10 percre van a lakhelyemtől. Szerintem mindenképp jobb a sulihoz közel lakni, mint ingázni napi szinten. Fárasztó, korán kell kelni, ha nem jó a járat sokat várni.

2022. dec. 24. 10:16
 29/32 A kérdező kommentje:
Olyan hely mellett dontottunk vegul, ahol helyben van a suli, varoson belul, keves ingazassal.
2022. dec. 24. 12:01
 30/32 anonim ***** válasza:
Nem értem, te nem tudod ezt kiszámolni, hogy mennyit kell majd ingáznia a gyereknek? És nem más gyerekétől kellene megkérdezni, szereti-e, mert ha nem szereti, attól még a te gyereked szeretheti. Tőle kell megkérdezni, de az is fontos, hogy te milyen útmutatót adsz neki a vidéki életet elősegítendő. Mert gondolom, ez lenne a célod.
2022. dec. 28. 15:33
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!