Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Faluról megyeszékhelyre járna...

Faluról megyeszékhelyre járna iskolába, hogyan lehet ezt megoldani?

Figyelt kérdés

Miskolctól 20 percre lakunk, a városi közlekedést nézve az út 30-40 percet venne igénybe. Nagyon tetszik ott egy általános iskola, oda szeretném majd a fiam beíratni. A helyi iskolákat nem is nagyon szeretném vélemnyezni, kritikán aluli,nem tartom megfelelőnek.

Hogyan tudom majd elintézni egy elsős gyermekkel a bejutást?

Mindketten kötött időben dolgozunk. Ez így teljesen kivitelezhetetlen, igaz?

Volt valaki ilyen helyzetben, talált alternatívát, megoldást?

Köszi

2022. nov. 30. 12:59
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
46%

Nem, drága. A szegregált iskola azt jelenti, hogy 8-10 fős létszámú osztályokban tanítanak fogyatékos gyerekeket. Kisegítő iskola nem létezik ma Magyarországon. Egyébként felesleges vitázni, hidd el, én tudom, mivel sni-s a gyerekem, eléggé utánajártam a témának.

Ha egy településen csak roma gyerekek laknak, akkor az nem szegregált iskola. A törvény szerint ők is ugyanolyan magyar állampolgárok, nem lehet őket nemzetiségi hovatartozás miatt szegregálni. Az más kérdés, hogy a gyakorlatban elég nehéz ott oktatni, de az attól még nem szegregált iskola!!! Ebben az esetben én sem vinném oda a gyerekemet.

Viszont a kérdező nem írta, hogy mi a baj a helyi iskolával. Mielőtt belemennénk itt a cigányozás témakörébe, esetleg ő is nyilatkozhatna, hogy voltaképp mi a problémája a helyi iskolával. A miénket is szidják, és innen is beviszik a városba a gyerekeket a szülők. De nekem járt a városba is gyerekem, és ide is, és ez semmivel nem rosszabb, mint a városi. Mint mondtam rossz gyerek, és bolond tanár mindenhol van. Ezért mondtam, hogy én elgondolkodnék a helyi sulin. De ha az egy gettó, akkor az persze más kérdés.

Amúgy jellemző, ugorjatok csak a torkomnak, írjatok le minden hülyének, hiszen egyértelmű, hogy mindent mindenkinél jobban tudtok. Vitakultúra meg persze nem létezik ezen az oldalon.

2022. dec. 4. 11:42
 22/25 anonim ***** válasza:
56%

21: akkor miért hőbörögnek kb. két évtizede a Mohácsi nővérek, meg az összes liberális sz.rkeverő??? Megszüntetnek iskolákat, mert csupa c-gyerek jár oda - mondván, hogy ez szegregáció!

Olvass már utána, n+1 eset történt!

2022. dec. 4. 12:12
 23/25 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

kb. estig tudnám sorolni...

2022. dec. 4. 12:16
 24/25 anonim ***** válasza:

Az érintett szülők akarata ELLENÉRE is bezárták..

[link]

2022. dec. 4. 12:17
 25/25 anonim ***** válasza:
90%

Fogalomzavarban szenvedtek. Nem lehet gyerekeket szegregálni csak azért, mert romák. Náluk viszont a fokozottan hátrányos helyzet miatt előfordulhat, hogy nem tudnak megfelelően tanulni. Pl. már a szülők is írástudatlanok stb.

De alapvetően a szegregált oktatásnak a célja nem az, hogy elkülönítsük azokat a gyerekeket, akik zavarják a többieket, hanem az, hogyha képességzavar van, akkor olyan gyógypedagógiai intézményeket hozzanak létre, ahol képzett gyógypedagógusok segítenek ezeknek a gyerekeknek olyan képességeket tanulni, amellyel felnőtt korukban önellátóak tudnak lenni, esetleg valami egyszerűbb munkát tudnak vállalni. Az más kérdés, hogy a rendszer nem működik, és a szegregált iskolákban nem fogyatékos gyerekek vannak, hanem fokozottan hátrányos helyzetűek, akik azért nem tudnak tanulni, mert otthon a szülők alkoholisták, drogosak stb.

De iskolaigazgatókat rúgnak ki amiatt, ha ki merik nyíltan jelenteni, hogy elkülönítik a roma gyerekeket a fehérektől, a fehérek védelmében.

Szóval továbbra is az a kérdés, hogy a kérdező miért nem akarja a helyi iskolába vinni a gyerekét. Azért, mert a gyerekek 80 %-a minimum roma, és ezért gettó az egész, vagy azért, mert a faluban az a pletyka, hogy a tanárok nem jók. Mert ez utóbbira én nem adnék.

2022. dec. 4. 20:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!