Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Váltanál iskolát, ha…?

Váltanál iskolát, ha…?

Figyelt kérdés

Idén kezdte az első osztályt a fiam. Többektől hallottuk, hogy jó iskola és a nyíltnap is meggyőző volt.

Nagyon szereti a fiam, lett sok barátja is.

A probléma azzal van, hogy délután semmit nem tanulnak, leckét nem írnak, minden otthonra marad.

Hiába a napközi, mindig programok vannak, amin az egész napközi részt vesz, nem csak az ő osztályuk.

Tegnap pl. hívtak egy férfit aki egész délután mesélt nekik a tornateremben… múlthéten volt sportbemutató, a helyi állatmenhely tartott előadást, kézműveskedés….

És ez minden héten így megy, az iskola szerint ez színesíti a napokat..

Heti egy nap van úszás az iskolával, és egyszer jár edzésre. Ilyenkor 6 mire hazaérünk, a többi nap fél 5-kor. Sokszor hulla fáradt már, de kénytelen leülni “tanulni”, leckét írni.

Sajnos elég sok házit kapnak, amivel este szenvedünk, szinte minden nap sír, hogy fáradt, játszani szeretne, elege van…

Segíteni kell neki, ott ülni mellette, de a kistestvére is ott van, aki igényli a foglalkozást… és az otthoni teendők… vacsora, fürdés, közös idő stb… férjem mindenben segít, de 7 előtt ő nem ér haza… fél 9-kor mindkét gyerek beájul…

Egyszerűen nem megy, elveszünk, szenvedünk, kiborulunk… nem tudom más hogy csinálja, lehet a mi rendszerünk rossz.

Hiába beszéltem a tanárnővel, szerinte ennyi terhelés kell a gyerekeknek, meg kell, hogy szokják, mert később még több lesz.

Feleslegesen hivatkozok arra, hogy azért választottuk a napközit, mert dolgozunk, nem tudjuk órák után hazavinni és jó lenne, ha megírná a leckéket… hogy ezzel ne otthon kínlódjunk… még beleférne játék is biztosan a suliban vagy akármi.

Egy nap van 5 órájuk, többi nap 4, ebédszünet és kezdődik a napközi, 4-től lehet őket elhozni.

Erősen gondolkodom, hogy intézményt váltunk, de a fiam sír, hogy ne, kérlel, a szívem megszakad, de a mostani felállást sem fogjuk tudni tartani.

Még csak 6 éves és már kikészül, nem tud gyerek lenni…

Reggel 6.30-kor keltem őket, minden ki van készítve, cuccok összepakolva, csak mosakodni, öltözni és reggelizni kell. 7-kor indulunk, mert az iskolába fél 8-ra be kell érni, és hiába nincs messze az iskola, nagyon nagy a forgalom, utána jön az ovi, ahova ha 8-ig nem érünk be, nincs reggeli….

3-ig dolgozom, irány az ovi, utána a suli…

Mit tennétek a helyemben?

2022. okt. 19. 10:26
1 2 3 4
 11/40 A kérdező kommentje:

Augusztus 14-en lett 6 eves. Meg gyerek. Mi is vissza akartuk tartani, de sajnos nem sikerult.

A sportot nem szeretne elhagyni, kozepsos kora ota jar, es kar is lenne ezert. Szerintem fontos a mozgas.

2022. okt. 19. 12:09
 12/40 anonim ***** válasza:
100%
Akkor valahogy időt kell szorítani tanulásra
2022. okt. 19. 12:11
 13/40 A kérdező kommentje:

Nincs olyan nap h ne lenne kesz valami, csak idegolo. :)

Tudsz tippet adni?

Nalatok pl. hogy alakul a delutan, mit csinaltok?

2022. okt. 19. 12:17
 14/40 anonim ***** válasza:
94%

Hát én sem örülnék. Értem persze jó nekik a sok program de akkor én mikor legyek vele ha otthon csináljuk a leckét?

Megírják a suliban és 4 után estig együtt játszunk, sétálunk vagy éppen főzünk, sütünk. Az estéknek nem a tanulásról kellene egy alsós gyereknél szólni.

2022. okt. 19. 12:45
 15/40 anonim ***** válasza:
85%
Én is tanár vagyok és túl sok leckét kapnak az alsós gyerekek, és túl sok az óraszám, ami részben a mindennapi tesióra miatt van, stb. Stb...sorolhatnám. Szóval nagyon le vannak terhelve a gyerekek, az iskola sajnos nem gyerekbarát intézmény. Csak emiatt ne vidd el, mert máshol is ez lesz.
2022. okt. 19. 13:04
 16/40 anonim ***** válasza:
87%

Más szülőnek és gyereknek ez nem okoz gondot az osztályban?

Esetleg egy 2 vagy 3 osztályos gyerek szülőjét kérdezd meg, hogy ez hogy alakult nálunk.

Az meg nettó hülyeség, hogy most elsőben kell neki feladat hogy szokja hogy később több legyen. Pont a játékra van szükségük ha már egész nap figyelniük kell az órán. Még fél év, és a frusztrációtól majd majd szét robban, és csak jönnek a gondok.

Ez a suli erős,versenyiskola? amit választottatok.

Nálunk abban a suliban van házi

2022. okt. 19. 13:07
 17/40 anonim ***** válasza:
96%

Osztálytársak szüleivel beszéltél erről? Másoknál is gond ez?

Ha sokaknak gond, akkor együtt lehetne jelezni az osztályfőnöknek vagy az iskolavezetésnek, hogy ez így nem működik.

Nagyon szimpatikus volt az a válaszoló, aki leírta, hogy először megcsinálták napköziben a házit, utána mehettek ki az udvarra. Ez volna a legjobb mindenkinek.

Egy gyerek akkor is elfárad estére, ha nem tanul egész nap, hanem délután szaladgál, játszik vagy valami érdekes programon vesz részt. Fáradtan meg kínlódás az egész, ahogyan te is tapasztalod.

2022. okt. 19. 13:17
 18/40 anonim ***** válasza:
19%
Tehát van minimum 4 évfolyam a napkoziben és legalább 3 osztály évfolyamonként, az mondjuk 20 fős osztályokat számolva 240 gyerek. Ebből egyedül nálad a probléma az otthoni tanulás, hiszen ha a többségnel gond lenne, már nem letezne ez q rendszer.
2022. okt. 19. 13:32
 19/40 anonim ***** válasza:
75%

Kicsit jobban tájékozódnék. Ha ez más gyereknek nem okoz gondot, a suli mentalitása meg ilyen hajtós. Akkor lehet váltanék.

Ha csak bele kell rázódni, és egyébként szereti akkor maradnék.

De kollégám 1 osztályosa a tavaly második félévben este 7kor dőlt ki az ágyba hulla fáradtan, hogy reggel ne késsenek és időben el tudjanak indulni. És házit nem irtak, külön edzése csak 1 db volt a héten.

Szóval ha ilyen a második félév vége, hová fog beférni a tanulás?

2022. okt. 19. 13:33
 20/40 anonim ***** válasza:
93%

Nem tudom, hogy csak-e miatt váltanék-e, de ha a gyerek nem bírja, akkor valószínű. Akik szerint ez normális vagy buli azok képzeljék el az alábbi szitut:

Bemész reggel 8-ra a munkahelyedre. A munka mennyisége kb. adott, ennek egy részét elvégzed ebédig.

Ebéd után a főnök beszervez valami, egyébként érdekes programot. Pl. csapatépítő vetélkedőt, motivációs előadást egy tök jó előadóval, közös bográcsozást stb... Részvétel kötelező, elvégre munkaidő van. Mindez szép és jó, de te tudod, hogy ez egyben azt is jelenti, hogy a munka egy részét otthon fogod megcsinálni, ha nem akarsz kifutni a határidőkből. A család majd túléli valahogy. Szerintem ez azért időnként előfordul a legtöbb cégnél és van is aki morog miatta. Akkor most képzelje el mindenki, hogy ez nem időnként előforduló program, hanem napi rutin, tehát a heti 5 napból 3-4-5 napon ezt megjátsszák veled. Meddig maradnátok egy ilyen munkahelyen? Akkor is, ha a programok amúgy érdekesek és hasznosak. Ha ez még egy felnőttnek is rossz, akkor egy gyereknek miért kötelessége élvezni?

2022. okt. 19. 13:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!