Milyen indokokkal lehet kérni egész évre felmentést álltalános iskolában?
Fizikailag egészséges, kitűnő tanuló lány
Frusztrálja a tesi óra gondolata, nem jó a mozgása szerinte és zavarja, hogy a többiek, mit gondolnak róla.
7. osztály
18#
nem
20#
Nagyon rossz a hasonlat.
Köztudott, hogy a testnevelés óra a lányok körében sok esetben szorongást vagy utálatot vált ki. Emlékszem ,hogy mennyire utálta sok lény az én osztályomban is és komoly szorongást, félelmet okozott nekik. Nem kérdés számomra, hogy a lányoknak külön kellene tartani az órát, részben más gyakorlatokkal. De kérdezzen meg bárki megfelelő szakembert.
Köszönöm a válaszokat.
Szorongás is közre játszik benne biztosan.
A gyakorlatok kivitelezéséből adódóan is utálja a tesit.
Énekben, rajzban, színészetben kiemelkedően tehetséges.
Finoman cikizek, illetve ha játék van, mindig utolsónak választják be a csapatba. Nem arról van szó, hogy nincs kedve, hanem egyszerűen nagyon messze áll az ő személyiségétől az a fajta mozgások egy része, melyet a tesi órán csinálni kell. Táncolni szeret, nem a mozgással van a gond.
Én megértem őt maximálisan hisz nem vagyunk egyformák. Persze tudom, az emberek nem megértők, ráadásul mindenki magából indul ki.
Csak elég lenne gondolni a pók fóbiásokra.
Az emberi tulajdonságok különbségei elfogadására akartam vele utalni.
Nem nyafogásról van szó, de ezek szerint belőled is hiányzik az elfogadás. De ez sem baj és elfogadom, hisz erről beszélek. ;)
Valakiben túl sok empátia van, valakiben semmi. Így kerek a világ.
Tehát a matek óra és a tesi óra közötti hasonlat az nagyon nem ugyanaz, ellenben a pók fóbia és a tesi órától való nayafogas az kb ugyanaz. Hat érdekes.
Igen elfogado típus vagyok, itt viszont nincs mit elfogadni, ez itt színtiszta hiszti.
Ha táncolni szeret, akkor írasd be oda, vigyél igazolást róla, aztán csókolom.
Én is béna voltam, legrosszabbat dobtam kislabdán, gerendán kb annyira voltam kecses mint egy medve, röpinél tuti utolsónak hívtak, mert szörnyen játszottam de mindig azt kellett, futásban ugyan gyors voltam, de a kacska lábaim miatt úgy néztem ki közben mint akinek épp készülnek kiszakadni és elszállni a végtagjai. Értem mit érez. De nem tudom mennyire jó megoldás teljesen kivenni. Annak a gyereknek is ciki, aki pl matekból segg sötét, és kiállítják a tábla elé egyenletet megoldani. Vagy aki utál szerepleni, de mégis ugyanúgy el kell mondania a feladott verset. Igen, nyilván van aki meg tesin feszeng. De szinte minden diáknak ég a feje valamilyen órán, ettől még nem lesznek lelkisérültek. A pók fóbia nem akadályoz egy egész tantárgyban. Ha mondjuk lenne élő pók tanulmányozása bioszon, akkor arra az egy órára kivenném a fóbiás gyerekem. De nem az egész félév alól adnék felmentést... Ha mindenből béna ami a tesin folyik, akkor nagyon is kéne ezen javítania, nem még lapítani.
Azt pláne nem értem, hogy miért nem a "legális" úton próbálod megoldani a dolgot, és viszed el külön sportolni. Helyette sumákolnátok az orvosi igazolással. Ez aztán a felelősségteljes szülői hozzáállás. Csak nehogy aztán tényleg bedugják kötelező gyógytesire. A problémát meg csak elodázod, mindenképp ott van még a 8. Egy iskola sem fogja 2 évig hagyni, hogy ne járjon egy kötelező órára. Ügyesebb meg attól biztos nem lesz ha hagyod hogy teljesen elhagyja magát fél évig.
"Köztudott, hogy a testnevelés óra a lányok körében sok esetben szorongást vagy utálatot vált ki."
Köztudott?
Hm, akkor ma is tanultam valami újat 49 éves fejjel. :-)
És pont a lányok körében? Miért pont a lányok körében? A fiúk körében miért nem?
De a legfontosabb kérdésem:
Azt képzeled, a matematika vagy mondjuk a fizika, kémia nem vált ki szorongást és utálatot sok gyerek körében? Elárulom: igen. Sőt, biztosra veszem, több gyerek szorong attól, hogy nem érti a matekot, fizikát, kémiát és ha megfeszül, se bírja ezeket megtanulni, mint ahány gyerek attól szorong, hogy tesiórán részt kell vennie.
21: jajjistenem, már mindenre előkapjátok ezt a szorongást....
20 évvel ezelőtt senki nem szorongott.... Most meg klímaszorongás, tesiszorongás, kajaszorongás, vége nincs a listának...
Nagyrésze hiszti. Meg lustaság.
#26: igen, teljesen igazad van!
A gyerek azt látja, hogy a szülő sumákol, és szabálytalan módon próbál megoldani dolgokat. Ez elég csúnya példamutatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!