Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Ér valamit az egész napos...

Ér valamit az egész napos fertőtlenítés, ha már most betegek?

Figyelt kérdés

Fiam most kezdte az első osztályt. Reggel úgy léphet be az iskolába, hogy lefertőtlenítik a kezét, majd még jó sokszor nap közben és ugye a sok kézmosás. Minden gyereknél, felnőttnél.

Ennek ellennére már pénteken többen hiányoztak nátha miatt, ma reggelre az én gyerekem is náthásan ébredt.

Ha egy nátha így terjed a fertőtlenítés ellenére, akkor gondolom a koronavírusnál sem lenne hatásos. De akkor van értelme egyáltalán vagy ez csak a látszat miatt kell?

2020. szept. 7. 06:32
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
43%

Nem, nem sokat ér.

Rendszeres fertőtlenítés nem ígéri azt, hogy meg is gátolja a vírust, ha nem tudtad volna.

2020. szept. 7. 06:50
 2/21 anonim ***** válasza:
51%
Aeroszolizálodót mint minden vírus akkor minek a kézfertőtlenítés ?
2020. szept. 7. 06:53
 3/21 A kérdező kommentje:

Nyilvan nem azt gondoltam, hogy 100%- os védelmet ígér, nem ezt mondtam, nem kell egyből a gúnyos hangnem.

De azért igen, azt hittem valemennyire visszaszorítja a náthát és egyéb kisebb betegségeket. Nem is csak a kézfertőtlenítés, összességében a többi intézkedéssel. Amikor lehet az udvaron vannak és tényleg mindenki otthon tartja a gyerekét, nem viszik orrfolyással.

Azért nem gondoltam, hogy az osztály fele kidől 3 nap után.

2020. szept. 7. 07:06
 4/21 anonim ***** válasza:
92%
Semmit sem ér, mivel nincs távolságtartás, nincs maszk sem. A gyerekek fogdossák egymás cuccát, a kilincset, mindent.
2020. szept. 7. 07:10
 5/21 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem semmit nem ér, inkább gyengíti a gyerekek immunrendszerét.
2020. szept. 7. 07:27
 6/21 anonim ***** válasza:
91%
Nem ér semmit. Reggel lefertőtlenítik az ajtóban a kezüket és utána egész nap semmi. Vettem kézfertőtlenítőt neki a táskába. Azt használja. Igazábóp nem egész nap van rajtuk maszk. Tanítás alatt meg pláne nincs főleg ilyen melegben. Terjednek a bacik így is úgy is. Mégha rajtuk lenne a maszk lehet nem terjedne így. Majd meglátjuk. Itt 3 hetet mondtak aztán eldöntik, hogy folytassák-e az iskolát.
2020. szept. 7. 07:59
 7/21 anonim ***** válasza:
74%
Az enyem mar pentek estere beteg lett. De volt olyan ,aki mar elso nap nathas volt ,de azert ment a heten vegig.... Hat nem tudom mi lesz igy az iskolakkal
2020. szept. 7. 08:12
 8/21 anonim ***** válasza:
86%
A mi sulinkban(általános) nem is kell érkezéskor az ajtóban fertőtleníteni a kezüket.Továbbá maszkot sem viselnek,adtam neki itthonról fertőtlenítőt,azt használja.Már az évnyitón szóltak hogy mindenkinek kötelező a táskában lennie ilyesminek.Pff,nagyfiam gimijében első napokban még órán is maszkban ültek.Furcsa ez a kettősség.
2020. szept. 7. 08:28
 9/21 anonim ***** válasza:
87%
A sok fertőtlenítéstől még az immunrendszer is védtelenebb lesz a sok vírussal szemben. A gyerekek hónapok óta nem találkoztak egymás bacijaival, így borítékolható, hogy még durvabb is lesz a szokásos őszi kezdet. A levegőben is terjed, most azt hol állítja meg a kézfertőtlenítés. Távolságtartás nem valósíthato meg, szóval nem is kell csodálkozni. Ez a sok fertőtlenítés talan a fosós-hányósat megállítja, bár a wc-n az is benne lehet a levegőben is..
2020. szept. 7. 08:36
 10/21 A kérdező kommentje:
Nálunk maszk nem kell (felsőbb évfolyamon sem), de eléggé komolyan veszik. Minden szünet elején/végén kézmosás és fertőtlenítés, a padokat is minden szünetben fertőtlenítik (legalabbis állítólag), az udvaron is külön udvarrészen játszanak. Tehát, amit tudnak megtesznek, de úgy tűnik hiába.
2020. szept. 7. 08:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!