Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Belemennétek ebbe?

Belemennétek ebbe?

Figyelt kérdés
Fiam osztálytársának olyan megegyezése van a szüleivel, hogy amíg jó tanuló, évi 2 napot amikor nincs kedve iskolába menni, anyuka leigazol. Az én fiam 4-5 tanuló. Szeretne rábeszélni hogy jövőre neki is lehessen ilyet.
2022. jún. 8. 10:09
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
93%
#17! Te meg azt nem tudod felfogni, hogy mi a különbség aközött, hogy akkor veszel ki szabit, amikor szükséged van rá, vagy akkor amikor muszáj. Én pedagógus voltam, és képzeld, nem mindig szünetre esik a csőtörés, vagy migrén, vagy bármi, amire én nem mondhatom, hogy akkor most kiveszek egy nap szabit, te meg igen. Tudom, a gyereknél ez nem számít, de fogd már fel, hogy nem ugyanaz a kettő! A gyereknél is lehet olyan, hogy inkább bemenne július 12-én, mert semmi gondja, szeptember 20-a helyett, mert akkor meg van. De nem teheti meg. Semmi baja nem lesz attól, ha ezt a szülő lehetővé teszi.
2022. jún. 8. 11:07
 22/36 anonim ***** válasza:
100%
#20 igen, szabadsagra gondoltam. tehat te is magadnak dontod el, mikor akarsz pihenni. a gyerek meg nem (ahogy a tanar se, amugy)
2022. jún. 8. 11:08
 23/36 anonim ***** válasza:
96%

nálunk jegyekhez se kötődött, anyánk úgy volt vele, hogy a gyerekei tehetségesek, okosak, értelmesek, ha nem akarnak bármilyen okból suliba menni, és el lehet intézni a felügyeletüket, ne menjenek.

16, ez mondjuk igaz, de lehet igazgatói kérvényt is írni, ha hosszabban kell kimaradnia a gyereknek, egy-egy napok meg szervezés kérdése (vagy legrosszabb esetben megkéred a gyerekorvost, hogy írja ki)

mindketten színjelesre érettségiztünk, három-négy nyelvet beszélünk, nem hiszem hogy olyan borzasztóan rosszul hatott volna a fejlődésünkre, hogy tudtuk, hogy nem az iskola az egyetlen választási lehetőségünk.

2022. jún. 8. 11:10
 24/36 anonim ***** válasza:
22%
Ok, akkor megegyszer, a kérdés ez volt: "Belemennétek ebbe? " ÉN NEM. Ez is egy vélemény, nem volt meghatarozva, hogy csak az igen a jó válasz.
2022. jún. 8. 11:10
 25/36 anonim ***** válasza:
91%
Igen.
2022. jún. 8. 11:14
 26/36 anonim ***** válasza:
95%
Persze, neked is van szabadságod. Én is kihasználhattam ezt annó, azóta két diplomám van, dolgozom, nem lettem léhűtő…
2022. jún. 8. 11:19
 27/36 anonim ***** válasza:
90%

Erre a kérdésre lehet 2 válasz, az igen és a nem.

Aki azt mondta, hogy nem, az is megmagyarázta, hogy miért nem, szerintem ezt is el kell fogadni.

Egyébként az én fiam járt pszichológushoz, mert adhd-s, és ő azt mondta, hogyha kérem minden pénteket igazolja neki, hogy ne fáradjon el. Egy gyerekpszichológus! Bár végül én nem kértem, de elgondolkodtunk rajta.

Ha a gyereknek túl sok, akkor tombol, és egyeseket szerez. Akkor inkább itthon fogom, hogy pihenje ki magát, és ne rúgják ki az iskolából.

Persze egy neurotipikus gyereknél egy más, de ők is lehetnek fáradtak.

Felnőttel nem hasonlítanám össze én sem a dolgot, hiszen ő napi 8 órát dolgozik, nem 12-16-ot tanul, mint egy gyerek. Igen, az iskolában vannak szünetek, meg van rajzóra is, de attól még ott kell lenni, figyelni kell. Nem hinném, hogy a munkahelyeden is napi 8 órában folyamatosan koncentrálni kell.

2022. jún. 8. 11:24
 28/36 anonim ***** válasza:
96%

Mi is így csináljuk mindhárom gyerekkel, sőt erről még a tanáraik is tudnak. 2 hete vették ki az utolsó ilyen napjukat az évben és mindhármuk üzenőjébe azt írtam be, hogy "Családi okokból elkövetett állatkerti látogatás" miatt nem mennek iskolába. A tanárok jó szórakozást kívántak, a kicsinél meg külön jelezte a tanárnő, hogy üdvözli a fókákat. 🙂

Amíg jól tanulnak és nem próbálnak meg visszaélni a felkínált lehetőséggel, addig ez továbbra is így fog menni.

29/36 anonim ***** válasza:
94%
Még annyit, hogy nekünk az osztályfőnök mondta, ha a 3 napos osztálykirándulás után fáradt a gyerek, nyugodtan használjuk ki a szülői igazolást.
 30/36 anonim ***** válasza:
94%

Simán, fel is fogom neki ajánlani ha felsős lesz. Mindenkinek jól esik egy kis lazulás, főleg ha keményen dolgozik. Nekem nem engedték meg, akkor is kellett suliba mennem ha lázas voltam, mert "ez a kötelességed". Borzasztó volt. Persze később megoldottam a lógást, csak nem tudták róla.

2 nap belefér, inkább tudjak róla.

2022. jún. 8. 12:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!