Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Első osztály végén adtatok,...

Első osztály végén adtatok, ha igen, milyen ajándékot a tanároknak?

Figyelt kérdés
Nem közösen, hanem külön-külön. szoktak adni, milyen értékben?
2022. máj. 18. 14:16
1 2 3 4
 21/32 Derjaderja ***** válasza:
22%
Nem ciki. Az a ciki, ha valaki ezen rugózás.
2022. máj. 19. 12:12
 22/32 anonim ***** válasza:
32%

Akkor is hülyeség.

Pl ha egy rendőr vagy egy hivatalnok fogadna el valamit "köszönetképpen", mert jól végezte a munkáját, az már korrupció.

Nem véletlen tiltják már a kórházakban is. Itt is be kéne.

Mert mi van ha valamelyik gyereknek a szülei nem akarnak vagy nem telik külön ajándékra.

Azt ne mondja senki, hogy a tanító néni nem jegyzi ezt meg.

Ugyanúgy korrupció ezáltal. Ezt kéne befejezni.

2022. máj. 19. 12:15
 23/32 Derjaderja ***** válasza:
73%

A kórházban értékhatáron belül lehet ajándékot adni tudtommal.

Szerintem ez nem korrupció. Ezekben a szakmákban olyan emberi érzések és olyan hatású emberi kapcsolatok vannak, hogy mindenki számára egyértelmű a különbség a sima munka meg az igényes munka, de főleg a szeretettel, hivatástudattal, hozzáértéssel végzett munka között. Ilyen esetekben az őszinte emberi kedvesség van jelen q beteg vagy a diák/szülei részéről.

Sajnos persze a hálapenz rendszere erre épült rá, illetve ez egy nagyon összetett téma, nem igazán húzható rá az oktatásra, de reméljük, hogy felszàmoltatott végre.

Én sose fogadtam el pénzt, akkor se amikor "szabad" volt, és mindenki elfogadta, de pl a kézzel hímzett babatakaró a mai napig megvan, és abszolút tudom, kitől kaptam. CserepesVirág is van a polcomon, ami még betegtől van.

De a tanár még pláne más tészta. Szerintem aki nem akar adni semmit, az is jó. Magánügy.

2022. máj. 19. 12:22
 24/32 anonim ***** válasza:
11%

Kórházban is általánosságban a jobb és emberibb bánásmód miatt megy az ajándék. Utólag nem sok értelme van. Ellentétben az iskolával. Ott utólag illene minden végén.

Pl engem gyerekként ért ezáltal hátrányos megkülönböztetés, anyámék mindig csak a kötelezőt adták be.

Azt meg ne mondja nekem senki, hogy véletlen volt a rossz padok egyike ültetés rendnél, vagy hogy pl én is ki voltam hagyva a fellépésekből, pedig nem voltam tehetségtelenebb egy szállal sem, egy pár mondatos versszakot én is el tudtam volna mondani. Meg volt, hogy egy ilyen gyerekkel beszéltem valamit órán, és utána csak az én anyámnak lett szólva, hogy én "rontom el" a vállalkozásokat vezető szülőkkel rendelkező kislányt. 😆

Vagy kötél mászásnál én majdnem a tetejéig másztam és 4-est kaptam, egy bőszen ajándékozó lány meg hármat (!) húzott magán, és a tanárnéni szerint ez már hármast ért.😆

Tudnám még folytatni.

Ezért oké, ha a legutolsó tanév végén kapnak valamit, de évek közben nem.

Biztos van más tanár is, de valahogy csak ilyenekkel van tapasztalatom.

2022. máj. 19. 12:37
 25/32 anonim ***** válasza:
71%
Jaj istenem, 22-es, eléggé kevered a dolgokat. A kórházakban a pénzt tiltják, ajándékot lehet adni azt hiszem 8000 Ft-os értékhatárig. De pont ezért elegánsabb a közös ajándékozás, azt osztálypénzből oldják meg, akinek pedig nagyon nincs pénze, az diszkréten jelzi az szmk-snak, soha senki nem fogja megtudni.
2022. máj. 19. 12:40
 26/32 Derjaderja ***** válasza:
44%

24. Utólag is nagyon sokan adnak ajándékot kórházban, még akkor is ha semmit nem lehet már várni érte mert pl véget ért az ellátás vagy így is megkapnak mindent.

Az egy másik téma amikor a sebésznek pengét vki, vagy a szülésznek.

2022. máj. 19. 12:45
 27/32 anonim ***** válasza:
74%

A 90 % azért ad, mert Marikáék is adnak.

Különben pl a kérdező se kérdezte volna meg, hogy más szokott-e.

Akkor is undorító évenként adni és nyalizni. Vagy mitől kell félni, talán hogy jövőre nem így fogja végezni a munkáját?

Elég a végén megköszönni, ha van mit.

2022. máj. 19. 13:03
 28/32 Derjaderja ***** válasza:
56%

Persze biztos van, aki azért ad. Valahol ez szokás amúgy, különböző helyekről keveredtek össze az emberek, régiók, társadalmi réteg stb.

Nem értem, mért "undorító" vagy "nyalizás", szerintem nem érdemes háborogni, persze velem is megesik.

2022. máj. 19. 13:27
 29/32 Derjaderja ***** válasza:

Amúgy biztos van egy ilyen réteg, így visszagondolva nálunk is lehetett, de azok nem a virág/rajz stb szinten ajándékozhattak.

Másrészt nem lettek attól sem jobb tanulók, még hosszú távon se jutottak előbbre, mint akik tanultak és nem volt protekciójuk.

Nekem azt is mondta anyám mindig, hogy "úgy tanulj, hogy mi nem tudunk bejuttatni sehová (sajnos)". És szerintem a gyereknek is azt kell tovább adni, hogy ha Vkinek protekció kell a túléleshez vagy a sikerhez, az legyen az ő baja.

De egy apró ajándékban én még mindig csak jó szándékot látok.

2022. máj. 19. 13:46
 30/32 anonim ***** válasza:
100%
Elsőben 1 szál virágot vitt a kisfiam minden tanítónéninek. Aztán következő évre már némileg jobban megismertük őket, így volt, aki virág helyett csokit kapott. És aki különösen fontos volt a gyereknek, az kapott mellé kézműves apróságot is.
2022. máj. 20. 11:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!