Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Első osztály végén adtatok,...

Első osztály végén adtatok, ha igen, milyen ajándékot a tanároknak?

Figyelt kérdés
Nem közösen, hanem külön-külön. szoktak adni, milyen értékben?
2022. máj. 18. 14:16
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
25%
akkor már inkább adj neki egy ezrest (vagy a nyali-faktorodtól függő összeget) ne a gyerek által készített vackot ami az ő szemében is hulladék.
2022. máj. 18. 16:05
 12/32 anonim ***** válasza:
94%
Van pedagógus barátnőm. Ő könyvutalványnak szokott örülni, ha valaki mindenáron szeretne neki adni valamit, de soha nem várja/várta el senkitől.
2022. máj. 18. 16:49
 13/32 anonim ***** válasza:
72%

Miert gáz a bonbon vagy a virág? Mikor én gyerek voltam (20eve), ez volt az általános, az lógott ki a sorból, aki nem hozott virágot.

És hogy miért "kell" meghalalni, hogy elvégezte a munkáját? Nem kell, de jóleső figyelmesség. Ugyanúgy időnként az orvosomnak, nővérkének is viszek csokit, vagy ha jön a szerelő, készítek neki üdítőt és szendvicset, ha egész napos munka van, sütök neki sütit, megkinalom ebéddel.

2022. máj. 18. 18:44
 14/32 anonim ***** válasza:
21%
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
2022. máj. 18. 18:51
 15/32 Derjaderja ***** válasza:
81%
Szerintem az a durva, hogy kinézet valakit azért, mert ad egy csokor virágot.
2022. máj. 18. 19:41
 16/32 anonim ***** válasza:
87%

Normális osztályközösségek közösen szoktak adni mondjuk egy nagyobb összegű könyvutalványt egy csokor virággal. Ennek van értelme. Sajnos van, hogy ez nem működik, velünk is előfordult már, hogy ott toporogtunk egy doboz csokival, mert az szmk-s ennyit nem volt képes megszervezni. Akkor a fél osztály vitt valamit, a fele meg nem, elég kellemetlen volt. Ilyen esetben én azért javasolnám a csokit, mert az biztos elfogy, nem kell kerülgetni, és nem kerül zavarbaejtően sokba.

Ha van közös ajándék, akkor viszont visszatetsző, ha valaki külön is visz. Nagyon maximum rajzoljon a gyerek valamit, ha nagyon akar, de arra sincs szükség.

2022. máj. 19. 07:04
 17/32 anonim ***** válasza:
57%
16. pláne ha cukros, ir-es vagy csak nem szereti vagy diétázik a tanár. legalább neki már nem kell költenie csokira ha ajándékozna valakinek. ennyi haszna van, tényleg ☺️
2022. máj. 19. 07:48
 18/32 anonim ***** válasza:
41%
Miért kell mindenáron buzgó mócsingnak lenni, nem értem.
2022. máj. 19. 11:27
 19/32 Derjaderja ***** válasza:
66%

De ez mért buzgó mócsingság? Tényleg felnőtt emberek ilyen kategóriákban gondolkoznak?

Az ember értékeli, ha úgy érzi, hogy valaki nem csak muszájból és a minimumot dolgozza érte.

Nálunk pl tavaly volt házszigetelés, extra rendes, normális emberek jöttek, amellett hogy mindennsp vittünk napi 2x kávét nekik, még volt, hogy palacsintát vagy sütit sütöttem. Valahogy ez adja magát.

Vagy amikor a tortaért menet lerobbant az autó és a cukrász behívott a melegben, vigasztalta a gyerekeket, a kutyát is betegedtek, utána nekik is vittünk egy cserép különleges virágot.

A tanár is lehet hogy valami extrát tesz, segített a gyereknek valamit, szuper szakkört tart. Honnan tudod? Ez egy olyan hivatás, ahol nagyon sokat lehet tenni a gyerekekért. Ha az én gyerekemért sokat tesz pl egy félénk gyerekhez folyton úgy szól, hogy leküzdje a gátlások stb, akkor mért ne köszönhető meg? Pont q kisebb tételek lényege a jelkèpesség, nem korrupció. Nyilván nem egy cserép rózsa és egy gyerekrajz miatt fogja majd a gyereket jogtalanul jól osztályozni.

A gyereknek is hasznos ha megtanul köszönetet mondani, adni, közeledni, felismerni a jót az èletben és szóvá tenni.

Nem értem, mért foglalkozik valaki azzal, hogy más mit ad.

2022. máj. 19. 12:03
 20/32 anonim ***** válasza:
24%

Mi eddig minden évben vittünk a suliban. Idén szerintem nem fogunk, mert búcsúzunk az osztálytól, és az egyik tanító ráadásul nyugdíjba megy. Szóval osztályszinten lesz ajándék+ egy kis előadás. Elsőben virágdobozt kaptak, másodikban desszertet, a tavalyi nem rémlik, de tudom, hogy vittek valamit ( én akkor nem voltam ott).

Ami ciki volt, az az oviban történt. Sosem vittünk, de utolsó évben adtunk ajándékot, hogy megköszönjük a 4 évet. Persze akkor volt közös ajándékozás, de mivel mindig vitt szinte mindenki, gondoltam, utolsó évben mindenképpen kellene. Na, ez volt a ciki, ugyanis a közösön kívül abban az évben senki nem vitt külön, csak mi. Hozzáteszem, előtte és utána évben is vittek külön is.

Amúgy nem tudom, ezen mi a ciki. Nálunk oviban MINDEN ÉVBEN!!! vittek többen az évzárón kívül pedagógus napra, sőt, sokan tudták, mikor van az óvónők név- és szülinapja, így ezekre a napokra is ajándékot! Sőt, huszonévvel ezelőtt, mikor én jártam általánosba, akkor is természetes volt, hogy 1-1 szál virágot szinte mindenki vitt a tanítóknak, tanároknak év végén.

2022. máj. 19. 12:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!