Nagyobbik lányom folyton betart, nem akar tanulni?
Nem írta a kérdező, hogy nem bírna a 8 általánossal a kislány. Csak a kérdezőnek egy robot kellene a lánya helyett, akit irányíthat és akivel büszkélkedhet...
A büntetés pedig még soha nem motivált senkit. Ritka mikor egy börtöntöltelék megjavul és nem esik vissza. De tudni kell arról, hogy fejlett börtönökben, ahol a rabokat jutalmazó rendszerrel és igazi motiváló feladatokkal "nevelik", ott sokkal több százalékban nincs visszaeső. Ami szintén azt támasztja alá, hogy a büntetés nem old meg semmit. A tanulatlan, műveletlen ember büntet, főleg erőszakkal. Kár, hogy alapvető pszichológiát nem tanítanak az iskolában.
Nagyon könnyen írják itt az emberek, hogy őket sem ellenőrizgette senki, aztán mégis egyetemet végeztek. Vannak ilyen emberek, mert ilyen a személyiségük. De van akit meg kell ellenőrizgetni.
Én mindig tanultam egyedül, a bátyám soha. A mi időnkben tényleg nem volt divat, hogy a szülő kikérdezte az anyagot, anyám sem foglalkozott vele. Aztán a mai napig szidja a bátyám, hogyha esetleg foglalkozott volna vele, nem csak egy szakmunkásképzőt végzett volna el. Van, amelyik gyerekkel kell foglalkozni.
Nyilván erőszakkal azért nem érdemes, te se menj rá idegileg. Kérdezd meg, hogy miért nem tudja megtanulni. Nem érti, rossz tanulási módszert használ, nem érdekli, vagy tényleg kifejezetten ellened irányul?
Ha esetleg ODD-s, akkor nem sok mindent tudsz csinálni, csak hogy ráhagyod. Ha nem áll bukásra semmiből, akkor ennyi, majd felveszik egy szakgimibe. De azért azt mondd el neki, hogy a te lelkiismereted tiszta, felnőtt korában majd ne szidjon, hogy miért nem vetted szigorúbban.
Nekem 2 adhd-s gyerekem van. A lányommal nagyon sokat küzdöttem, feladtam. 3-4-es tanuló volt, de szerencsére 7.-ben megjött az esze, és elkezdett magától tanulni. De ki is jelentette, ha én kérem rá, azért sem. Hordtam évekig pszichológushoz, nem tudtak vele mit kezdeni. Az egyik azt mondta, hogy az én hibám, mert nem veszem elég szigorúan, a másik azt mondta az én hibám, mert túl szigorúan veszem. Szóval a van sapka, nincs sapka esete, a végén úgyis a szülő a hibás.
A fiam még erősebben nyomja, ha olyan napja van, akkor nagyon tud hisztizni a tanulás miatt, olyankor rá szoktam hagyni, de utána meg azért bőg, hogy miért nem segítek. Amúgy ő simán bejárna úgy iskolába, hogy még táskát sem visz, nemhogy leckét írjon,tanuljon!
Nálunk akkor kap zsebpénzt, ha ötöst hoz. Ez azért bejön, de van olyan tantárgy, amit akkor sem hajlandó elővenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!