Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Nagyobbik lányom folyton...

Nagyobbik lányom folyton betart, nem akar tanulni?

Figyelt kérdés
Képtelenség már tanulásra bírni, ha pedig ott ül, akkor képes meg nem tanulni egy mondatot, csakhogy bosszantson. Tegnap pl. háromszor küldtem vissza, mert még mindig nem tudta felmondani.

2022. máj. 9. 20:07
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
95%
Mondjuk nem volna lényegtelen információ, hogy a "nagyobbik" lányod másodikos vagy középiskolás...
2022. máj. 9. 20:10
 2/25 A kérdező kommentje:
Általános iskola, felső tagozat
2022. máj. 9. 20:11
 3/25 anonim ***** válasza:
100%
Mit jelent az, hogy betart?
2022. máj. 9. 20:12
 4/25 anonim ***** válasza:
84%

Igen, a nagyobbik lányod folyton betart, nem akar tanulni.

Ez volt a kérdés?

2022. máj. 9. 20:17
 5/25 anonim ***** válasza:
87%
Hagyd. Najd kaoja sorra az egyeseket vagy ismetelhet évet más gyerekekkel. Tanuljin belőle, nem érzi, hogy ennek következménye lenne.
2022. máj. 9. 20:21
 6/25 anonim ***** válasza:
89%
Én se értem, mi az a betart.
2022. máj. 9. 20:22
 7/25 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem május 2. hetében már késő elkezdeni tanulni, ha egész eddig cseszett rá. Most majd június közepén szépen megbukik x db tantárgyból, és egész nyáron tanulhat az augusztus végi, esetleg szeptember legeleji pótvizsgá(k)ra.
2022. máj. 9. 20:24
 8/25 A kérdező kommentje:
Így is évvesztes, 16 éves lenne, mire kijárná az áltit. 🤣 Nehogy úgy legyen, mint egy srác az én időmben, hogy egyenesen bátyáméktól bukott le 😂 (6 év van közöttünk :) )
2022. máj. 9. 20:27
 9/25 anonim ***** válasza:
94%
Egyáltalán bukásra áll? Ha nem, akkor hagyd békén. Ha igen, akkor fogadj mellé korrepetitort, lehet egyetemista is, az olcsóbb. Attól, hogy 90-szer visszaküldöd, még nem fogja megtanulni. A kamaszok ilyenek. Fáradtak, a tananyag meg baromi érdektelen.
2022. máj. 9. 20:34
 10/25 anonim ***** válasza:
34%

Talán hagyd rá??? Minél jobban erőlteted, veszekedsz vele, annál jobban nem fog tanulni. Logika? Szerintem nem nehéz a megoldás. Ha rossz jegyet kap, akkor is el fogja végezni a sulit, megy majd középsuliba és simán bejut az egyetemre is, ha oda szeretne menni. (Nem nehéz bejutni). Nem értem miért kell ekkora hisztit csapni a tanulás miatt. Kérdezd meg, kell e segítség, kell e korrepetálás, kell e magántanár... Ha mindre nem a válasz, akkor hagyd rá. Csak akkor van gáz, ha bukásra áll. Nekem mindig azt mondták szüleim, hogy magamért tanulok, soha nem fenyítettek, veszekedtek velem a jegyeim miatt. Nem voltam kitűnő, de 4 feletti átlaggal érettségiztem, 2 nyelvből van nyelvvizsgám és bejutottam egyetemre... Úgy, hogy szinte soha nem tanultam otthon, csak iskolában szünetekben/ lyukas órán vagy reggel és érettségi előtt pár órát naponta. És így szerettem iskolába járni.

Viszont rengeteg stresszes, bepánikolt osztálytársam volt, akik rosszabb tanulók voltak mint én hiába fenyítette a szülő őket. Persze hogy nem tudtak tanulni, figyelni iskolában, ha stresszben tartották a szülők és csak cseszegették őket otthon... Soha nem érezték elégnek magukat, a szülők mindig elégedetlenek voltak velük, semmi nem volt jó. Persze, hogy utáltak iskolában lenni, utálták a szülőket, tanárokat stb.

És ez nem lustaság, hanem rossz nevelés.

2022. máj. 9. 20:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!