Nagyobbik lányom folyton betart, nem akar tanulni?
Igen, a nagyobbik lányod folyton betart, nem akar tanulni.
Ez volt a kérdés?
Talán hagyd rá??? Minél jobban erőlteted, veszekedsz vele, annál jobban nem fog tanulni. Logika? Szerintem nem nehéz a megoldás. Ha rossz jegyet kap, akkor is el fogja végezni a sulit, megy majd középsuliba és simán bejut az egyetemre is, ha oda szeretne menni. (Nem nehéz bejutni). Nem értem miért kell ekkora hisztit csapni a tanulás miatt. Kérdezd meg, kell e segítség, kell e korrepetálás, kell e magántanár... Ha mindre nem a válasz, akkor hagyd rá. Csak akkor van gáz, ha bukásra áll. Nekem mindig azt mondták szüleim, hogy magamért tanulok, soha nem fenyítettek, veszekedtek velem a jegyeim miatt. Nem voltam kitűnő, de 4 feletti átlaggal érettségiztem, 2 nyelvből van nyelvvizsgám és bejutottam egyetemre... Úgy, hogy szinte soha nem tanultam otthon, csak iskolában szünetekben/ lyukas órán vagy reggel és érettségi előtt pár órát naponta. És így szerettem iskolába járni.
Viszont rengeteg stresszes, bepánikolt osztálytársam volt, akik rosszabb tanulók voltak mint én hiába fenyítette a szülő őket. Persze hogy nem tudtak tanulni, figyelni iskolában, ha stresszben tartották a szülők és csak cseszegették őket otthon... Soha nem érezték elégnek magukat, a szülők mindig elégedetlenek voltak velük, semmi nem volt jó. Persze, hogy utáltak iskolában lenni, utálták a szülőket, tanárokat stb.
És ez nem lustaság, hanem rossz nevelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!