Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Nagyobbik lányom folyton...

Nagyobbik lányom folyton betart, nem akar tanulni?

Figyelt kérdés
Képtelenség már tanulásra bírni, ha pedig ott ül, akkor képes meg nem tanulni egy mondatot, csakhogy bosszantson. Tegnap pl. háromszor küldtem vissza, mert még mindig nem tudta felmondani.

2022. máj. 9. 20:07
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Nem áll bukásra, csak többre képes, mint amit produkál 😉
2022. máj. 9. 20:39
 12/25 anonim ***** válasza:
15%
Elküldeném fateromhoz. Kitűnő lenne akkor is, ha most bukásra áll. :D
2022. máj. 9. 20:42
 13/25 anonim ***** válasza:
38%
Jajjj, engem is folyton ezzel fárasztottak a tanárok. Hogy többre lennék képes... Hidd el, van fontosabb dolog az iskolánál egy kamasz/ serdülő lánynak. Talán ha jutalmaznád a kisebb dolgokért is, akkor lehet lelkesebb lenne. Nem veszekedni kell vele, hanem a tanulást megszerettetni újra vele és lelkesíteni. És ez a mondat, hogy : "többre lennél képes" nem lelkesítő, csak idegesítő. Ehelyett dicsérd és lelkesítsd, tanuljatok együtt. Olvass utána, hogyan kell tanulásra tanítani a gyereket. Ne csak elvárd, hanem mutass példát. Mutasd meg, hogy te is képes vagy változtatni, tanulni és jobb anya lenni - akkor ő is lelkesebb lesz, büszkévé akar majd tenni. Ugyanez igaz minden másra az életben. Ha idősebb lesz, emlékezni fog arra, hogy mennyit segítettél neki és úgy fog hozzád állni. Viszont ha nem változtatsz csak annyi fog neki megmaradni, hogy mennyit veszekedtél vele, mennyit kiabáltál, zsarnokoskodtál vele és mennyi ideggel etetted már ilyen fiatalon.
2022. máj. 9. 20:51
 14/25 anonim ***** válasza:
75%
Fú, de nem szeretnék a gyereked lenni!
2022. máj. 9. 20:58
 15/25 A kérdező kommentje:
Hát, van hogy én sem irigylem, csak most kitalálta, hogy kisdedóvó lesz, így nem sok dolog motiválja, pedig informatikához is van agya. És hát valljuk be, nem mindegy 🙂
2022. máj. 9. 21:33
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Miért probléma, hogy kisdedóvó akar lenni?
2022. máj. 9. 21:36
 17/25 anonim ***** válasza:
89%
Kiderül már végre, hogy mi az, hogy “betart”? Többen is kérdezték előttem.
2022. máj. 9. 21:38
 18/25 anonim ***** válasza:
83%

"betart" szinonimái

feltart, akadályoz, visszatart, lábatlankodik, gátol, hátráltat, marasztal, visszavet, korlátoz, féken tart, útját állja, nehezít, elbarikádoz, bedugaszol, terhére van, útban van, alkalmatlankodik, sáncol, meghiúsít, keresztbe tesz, láb alatt van, keresztezi a terveit

Ezt dobja a google, szerintem a kérdezőre is ráfér a tanulás/ olvasás, művelődés.

2022. máj. 9. 21:48
 19/25 Bellatrix:3 ***** válasza:
93%

Én is ezt csináltam gyerekként és soha nem buktam meg semmiből 👀. Azzal ha basztatod csak az ellenkezőjét éred el. Nálam sem vált be, hogy vissza küldtek még 3x azért sem olvastam el. Megjegyeztem a lényeget aztán annyi.

Az meg, hogy többre képes rossz duma, én is lehettem volna orvos, vagy ügyvéd, mégsem lettem, mert nem érdekelt annyira, hogy az legyek. Nem lettem se építész se informatikus, pedig lehettem volna, mert ahhoz is lenne agyam, de nem ezek érdekelnek ez van. El fogadták ezt anyámék is nagy nehezen, de rá kellett jönniük, hogy hiába verik magukat a földhöz úgysem az leszek amit ők ki találtak.

2022. máj. 9. 22:02
 20/25 anonim ***** válasza:
34%
Azért ritka nagy szégyen ha valakinek nincs a mai világban érettségije, ráadásul a szóban forgó lány még egy kislány, aki a 8 általánossal sem bír.. nehogy már rá kelljen hagyni a dolgot. Büntetni kell, ha jó pedig jutalmazni. Mindenkit motivál valami. :)
2022. máj. 9. 22:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!