Csak én sokallom a feladatokat kisiskolásnak? A tieid mennyit vesznek egy órán?
Az én gyerekem: Matek másfél oldal munkafüzet, plusz másfél tankönyv, plusz füzet!
Ez vagy 10 feladat 45 perc alatt. Nem sok ez? Folyton pótolnunk kell az órai munkát, mert lemarad vagy rosszul oldotta meg, mert nem volt ideje rá. Olvasásból és írásból ugyanez van.
A ti gyerekeitek mennyit vesznek egy tanórán magyarból és matekból?
Folyton pótolnunk kell az órai munkát, mert lemarad vagy rosszul oldotta meg, mert nem volt ideje rá.
Ezt írtad, most akkor mégsem?
Azt akartam írni, hogy kérdezd inkább az osztálytársakat, akkor kiderül, hogy a tanító néni gyors, vagy a gyereked kicsit lassabb. Mert a könyvek tele vannak képekkel, meg jó nagy betűkkel.
De nem értem, most akkor mi is a gond.
Nekem 2 gyerekem van, az egyik mindig hazahordta a leckét, és még este 5-kor is itthon írtam vele, a gyerek sírt, utálta. De pl. olyanokat adott fel a tanárnő 2.-ban, hogy 100 szó helyesírása pl. apu, anyu, kapu stb. Egy idő után feladtam. Szülőin volt aki szólt, le lett hurrogva. Neki kérem ebből diplomája van!
Ehhez képest a második gyerekem mindent megírt a napköziben, soha semmit nem hozott haza. És nem mondom, hogy jobb képességű, mint az első. Tanítónőtől is függ. A lányomnál azt hitte a buta tanerő, hogy minél többet gyakorol a gyerek, annál jobban megtanulja, közben meg csak megutálta a gyerek az egészet.
Egyébként alapvetően az a cél, hogy 4-ig kötelező a napközi, és annyi leckét szoktak adni, hogy ebéd után is le lehessen őket kötni valamivel. Ha otthonra marad, akkor vagy sok, vagy a gyerek képességeivel van gond. A többi szülő mit mond? Ha nekik is sok, és szólnék.
Én nem tartom soknak. A gyerekem szintén harmadikos fiú. A másfél oldallal kb 30 perc alatt végez aztán órán elkezdi csinálni a másik másfél oldalt amit a napköziben befejez. Most éppen a római számokat tanulják és simán megoldják a 10 feladatot egy órán.
Nálunk jövőre egy nyolcévfolyamos gimi a cél. Tehát negyedikben központi felvételit fog írni. A matekfelvételi pont olyan, hogy 45 perc alatt 10 feladatot kell megoldani. Akinek ez sok vagy nem megy annak jövőre a két évvel idősebb Lakatos Rikárdó lesz a padtársa. Én személy szerint örülök, hogy a tanítónénik a felvételire trenírozzák a fiamat. Nem akarom, hogy ötödikben a körzetes általánosba járjon.
Matek... Kit érdekel? Csak gyorsan megcsinálod kész. Én gyermekemmel lecarjuk a matekot. Kb még annál is jobb, mint amilyen én voltam, pedig... nálam jobbat matekból élőbe még nem láttam, még szinte tanárt se.
Szóval..., csak ne csináljátok meg... segíts neki érteni, a többi le van kakilva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!