Mire biztatnád a matekhoz, nyelvekhez nem túl okos gyerekedet?
Ha a gyereked matekból éppen csak átmenne, vagy max. 3-as szintig vergődne el külön korrepetálás segítségével is, és a nyelvekkel se lenne túl jó barátságban, mert bár tanul, és ért dolgokat, képtelen megszólalni, mert szorongó alkat, emiatt nem is szereti, nem is motivált, mire biztatnád?
Van értelme hajtani, hogy tanuljon, hogy később menjen majd egyetemre, vagy inkább a szakma felé irányítanád? Okos gyerek egyébként, történelemről például komplexen tud gondolkodni, szeret filozofálni, sokat olvas, de ami egyetemen hasznos lenne, abból vagy gyenge, vagy nem érdekli. (Irodalomból, történelemből, és minden készségtárgyból 5-ös, kémia, fizika nem érdekli, de a 3-as megvan, földrajz, biológia 4-es.)
A férjem és én is humán beállítottságúak vagyunk, egyetemet végeztünk, de sokszor megbántuk, mert a közalkalmazotti bérek nagyon gyengék.
Van értelme így egy gyereket tanulásra, egyetemre biztatni, vagy inkább a szakmákat nézegetnétek?
Nem az alapján kell továbbtanulásról dönteni, hogy milyen tantárgyakat szeretne tanulni, hanem az alapján, hogy mit szeretne egész életében minden egyes nap csinálni.
Én is elkövettem ezt a hibát, hogy szerettem a matekot és szerettem rajzolni, ezért mérnöknek tanultam.
Most szenvedek azzal, hogy napi 9 órát ülök egy irodában a számítógép előtt és halálra unom. Matekból maximum a pitagorasz tételre van szükségem, és ahhoz a rajzoláshoz, amit gimiben szerettem köze nincs az egésznek.
Köszönöm a tippeket, volt pár, ami még nem jutott eszünkbe. Eszemben sincs egyetemre erőltetni, éppen azért írtam ki a kérdést, mert eddig valahogy egyértelmű volt az erős gimi miatt, de most vagyunk időben ahhoz, hogy átgondoljuk.
Azzal is mélyen egyetértek, hogy nem a tárgyak alapján kell gondolkodni, de még nagyon kiforratlan egy ennyi idős gyerek személyisége, én sem tudtam az ő korában dönteni erről.
A fizetés meg talán a mi frusztrációnkból ered, hiába szeretjük a férjemmel a munkánkat, ha anyagilag nem jutunk egyről a kettőre. Ezt szeretnénk elkerülni nála.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!