Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Iskolásod hogy éli meg az...

Iskolásod hogy éli meg az alábbi dolgokból fakadó sulis feszültségeket?

Figyelt kérdés
Tanítók váltása, helyettesítések, pályaelhagyások, emberhiány, kiégések, karanténok, betegségek, nem egyértelmű kérések, félévzárás, egyéb? Van-e ilyen nálatok, és rányomja-e a bélyegét a gyermeked teljesítményére vagy magatartására, lelkivilágára?
2022. febr. 1. 07:54
 1/5 anonim ***** válasza:
90%
Alsó tagozatban biztos, hogy megviseli őket, de felsőben már szaktanárok vannak nem olyan megrázó egy-egy tanárváltás.
2022. febr. 1. 10:24
 2/5 anonim ***** válasza:
78%
Az én fiam betegséggel reagál a stresszre. Nem súlyos, még csak láza sincs, de köhög, taknyos, fáradt, gyenge, rossz a közérzete.
2022. febr. 1. 11:46
 3/5 anonim ***** válasza:
78%

Az én fiamat alsóban nagyon megviselték ezek a dolgok, felsőre már jobban bírja lelkileg. A tanárokhoz már nem is kötődik annyira, majdnem mindegy neki, melyik órát ki tartja.

Van viszont egy tanár, aki olyan dogákat írat, hogy a fél osztály egyest kap. Ő is, amikor tudom, hogy sokat tanult rá, csak a tanár valahogy nem tud jól kérdezni, emiatt már volt, hogy többször szólt, hogy anya, menj már be a suliba, beszélj vele. Eddig még nem mentem be, mert nem látom értelmét, de ezen én is ki vagyok akadva. Ötödikes, még nem számít sehova, csak az a baj, hogy teljesen elveszi a gyerek kedvét a tanulástól. Valahogy én is úgy vagyok vele, hogy minek tanul, ha úgyis egyest kap, akkor felesleges. Bár biztos van azért, aki szólt neki, mert néha meg órai munkára szórja az ötösöket. Valahogy olyan kiegyensúlyozatlan hangulatembernek tűnik ez a nő.

2022. febr. 1. 15:38
 4/5 anonim ***** válasza:

Én úgy érzem én nehezebben élem meg, mint ő. Ötödikes. Ami engem ebben elszomorít, hogy nem kapunk mi szülők semmi értesítést, egyszercsak hazajön a gyerek, hogy ma volt utoljára a tornatanár, majd egyszer talán lesz másik..

Most épp már vagy 3 hete nem volt megtartva X tantárgyból óra, de nem tudjuk miért, mire lehet számítani (nem tudjuk, hogy lebetegedett vagy el is ment, semmi infó).

Én napról napra megint ott tartok, mint eddig minden tanévben: másik suli kellene, de nem látok jobb alternatívát sajnos, mindenhol ez megy. Plusz itt vannak barátok ugyebár.

Ami még elszomorító, hogy már én is azt látom, hogy valahogy kiöregedtek a tanárok, nem tudják tartani a lépést a mai kor gyerekeivel, nem tudják megfogni, hogy kedvet kapjon a gyerek a tanuláshoz. Mikor mindenbe belegondolok, legszívesebben elbognem magam.

2022. febr. 7. 06:33
 5/5 anonim ***** válasza:

4-esnek igazat adok, sajnos. Engem is nagyon megvisel, talán jobban, mint a gyereket. De ez a korosztály talán így kompenzál. Én nagyon szenvedtem a suliban, de a szüleim mindig csak azt mondták, fogd be a szád, a tanárnak mindig igaza van. Iskolaváltás fel sem merült. És sajnos én tudom, hogy nem, nincs mindig igaza a tanárnak. Mivel rajtam nem segítettek, én igyekszem segíteni a gyereknek, ezért lehet, hogy sokszor túl is reagálom.

Az iskolaváltáson én is sokszor gondolkodom, de ahogy írta a 4-es, esélyes, hogy máshol sem lenne jobb.

2022. febr. 7. 09:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!