Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mit lehet tenni egy ilyen...

Mit lehet tenni egy ilyen osztályfőnök ellen?

Figyelt kérdés

Ötödik osztályos fiam idén kapott egy új osztályfőnököt. A nő egy éve tanít az iskolájukban, pályakezdő tanár.

Semmi pluszt nem ad hozzá a diákok életéhez, bemegy az iskolába, megtanítja a tananyagot és rohan el az iskolából, mert munka után magántanít estig.

Az alsós osztályfőnök foglalkozott a diákjai életével, érdekelte, hogy mi van velük, feldíszítette a termüket, hozott nekik sokszor süteményt, külön programokat szervezett nekik a szabadidejében.

Ez az új nő meg csak kipipálja a kötelező teendőit és már fut is tovább. Tényleg senkinek sem probléma, ha egy ilyen nemtörődöm nőre vannak bízva a gyerekek 4 évig?

2021. nov. 11. 14:46
1 2 3 4 5 6 7
 51/69 anonim ***** válasza:
99%
Nálunk a szülők vittek sütit rendezvényekre még 20-25 éve. Te vittél már?
2021. nov. 11. 18:55
 52/69 anonim ***** válasza:
98%

Én 31 vagyok, de a felsős tanár engem sem pátyolgatot.

Amúgy van alapítványi suli, ott igaz, hogy fizetsz, de ízlésednek elhívatottabb tanárok oktathatját utódodat.

2021. nov. 11. 19:09
 53/69 anonim ***** válasza:
98%
52. ALAPÍTVÁNYI ISKOLÁBA JÁRT A GYEREKEM, de ott se volt ilyen.
2021. nov. 11. 19:13
 54/69 anonim ***** válasza:
99%

“Mást sem hall az ember, mint hogy sírnak a tanárok, mert 145 a kezdőfizetésük”

És szerinted nincs igazuk, hogy keveslik ? Te dolgoznál szívesen dolgoznál ennyiért sok év egyetem után ? Minden normális embert zavar, hogy nincsenek megfizetve a pedagógusok és egészségügyi dolgozók, hisz kulcsfontosságú szereplők ők az életünkben. Nekem például baromira nem mindegy, hogy egy agyonhajszolt, alulfizetett orvos műt-e vagy egy kipihent, kellően motivált. A gyerekeimet se egy kiégett, megélhetési gondok miatt stresszelő tanár oktassa már. Minden fejlett országban megfizetek őket, mert fel tudják fogni, hogy egy egészséges, jól képzett társadalom kell a haladáshoz. Nekem se lenne kedvem 145 ezerért neveletlen, lusta kölykök és idióta szülők tömkelegével küszködni még a munkaidőm lejárta után is. Például Ausztriában a Spar-os bevásárlás ugyanennyiből kijön vagy még olcsóbban mint nálunk, miközben a fizetés köszönő viszonyban sincs a miénkkel. Egy osztrák a seggét nem törölni ki ennyire nevetséges fizetéssel, nemhogy felkeljen érte szívni nap, mint nap. Nem csesztetni kéne a pedagógusokat, hanem kiállni értük és hálát adni, hogy egyáltalán még valaki hajlandó ezt a munkát elvégezni.

2021. nov. 11. 19:21
 55/69 anonim ***** válasza:
98%

Szerintem a kérdező egy troll.

Bemegy a tanár, leadja az órát, mégis mit kéne még tennie? Nem alsó tagozat. Neki is van magánélete. Lejárt a munkaideje, hazamegy, és azt csinál, amit akar.

2021. nov. 11. 21:10
 56/69 anonim ***** válasza:
98%
Nevezd csak nyugodtan nemtörődömnek a tanárt sőt panaszold is be, az a hozzád hasonló nyomoroncok stílusa. Csak akkor ne csodálkozz, hogy elmegy és nem lesz, aki a kölködet oktassa. Várom már azt a napot mikor a hozzád hasonló "mit sírnak a pedagógusok" gondolkodásúak szépen szembesülnek vele, hogy nincs aki tanítson, tehát, ha normális oktatást akarnak a gyereknek akkor szépen fizetnek a magániskoláért ahol összedobják a tanárok bérének kiegészítését. Nem sütikéért, hanem hogy egyáltalán szakembertől tanulhasson a gyerek. Meg is érdemli az összes hozzád hasonló szánalmas suttyó.
2021. nov. 12. 01:16
 57/69 anonim ***** válasza:
98%

Napi provokatív kérdés bezzeganyutól.

Kérdező! Egy általános iskolai tanár munkaköri leírásában nincs benne az amit hiányolsz.

2021. nov. 12. 05:23
 58/69 anonim ***** válasza:
98%

Szerintem is provó a kérdező...

És csatlakozva az 56-hoz, még a 3 millió/félév tandíjas magániskolában sincs sütike, pelenkázás, osztálydíszítés... Mármint az osztályfőnök részéről.

A gyerekek maguknak alakítják az osztályukat - és ez így van jól.

2021. nov. 12. 10:18
 59/69 anonim ***** válasza:
98%

Középiskolában még ennyit sem fognak foglalkozni a gyerekkel.

Valamiből neki is megkell élnie.

Alsóban még persze, hogy jobban pátyolgatják a gyerekeket.

Általánosban még nagyon megy ez a pátyolgatás meg mindenki ismer mindenkit. A tanárnő egész nap a messengeren lóg és tölti fel a csoportba a képeket a gyerekekről.

Majd a gimiben meglátod.

A gyerekem osztályfőnökét talán 4 év alatt 6x láttam. Ebben az évi egy szülői van benne és a ballagás+ szalagavató.

Az osztálypénzt is utaltuk. Nem volt az mint most az általános iskolásomnál, hogy szalad oda az osztálypénzes szülő mindnekihez. Ha normálisan megtartaja az órákat nem tudom mi a bajod vele?

2021. nov. 12. 11:41
 60/69 anonim ***** válasza:
22%

En egyhazi suliba voltam. Szerencsere velunk foglalkozott az ofo. Es nem csak bejott megtartotta az orat azt csa..

Nekem akkoriba sok problemam volt az osztalyommal, kikozosites, csufolasok, otthon se volt minden ok. Ezt o eszre vette hogy szarul voltam, egeszen 8.ig nagyon jo viszonyba voltunk, szakitott ram idot beszelgetni. Holott 30 fos osztaly, alt suliba es a suli gimnazium reszen is tanitott, meg is volt ram ideje. Rajott hogy az osztalyba problemak vannak, es o segitett. Mikor az otthoni problemak elhatalmasodtak o segitett, mert eszre vette hogy sarul vagyok, (vagdosas,gyogyszertuladagolas, ) meg a korhazba is meglatogatott munka idon tul. En orultem hogy volt ilyen ember mellettem.

Most Gimibe is egy nagyon aranyos Nyugdij elott allo ofot kaptam, neki is feltunt hogy az osztalyban nagyon preriferian mozgok es nem vagyok az osztaly resze, mindig mondja hogy ha szolok barmikor meghallgat, akar munkaidon tul is❤️

2021. nov. 12. 18:24
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!