Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mit lehet tenni egy ilyen...

Mit lehet tenni egy ilyen osztályfőnök ellen?

Figyelt kérdés

Ötödik osztályos fiam idén kapott egy új osztályfőnököt. A nő egy éve tanít az iskolájukban, pályakezdő tanár.

Semmi pluszt nem ad hozzá a diákok életéhez, bemegy az iskolába, megtanítja a tananyagot és rohan el az iskolából, mert munka után magántanít estig.

Az alsós osztályfőnök foglalkozott a diákjai életével, érdekelte, hogy mi van velük, feldíszítette a termüket, hozott nekik sokszor süteményt, külön programokat szervezett nekik a szabadidejében.

Ez az új nő meg csak kipipálja a kötelező teendőit és már fut is tovább. Tényleg senkinek sem probléma, ha egy ilyen nemtörődöm nőre vannak bízva a gyerekek 4 évig?

2021. nov. 11. 14:46
1 2 3 4 5 6 7
 11/69 anonim ***** válasza:
97%
Hú, de beteg vagy, kedves kérdező. Örülj, hogy van még valaki, aki a gyerekedet ennyiért hajlandó tanítani. Amúgy felsőben már a gyerekek díszítenek, maximum a szülők besegítenek nekik (bár szerintem ez utóbbi alsóban is elvárható lenne).
2021. nov. 11. 15:02
 12/69 A kérdező kommentje:

"Mi közöd neked ahhoz, hogy mennyit keres, hol él, és mit csinál a szabadidejében!"

Nem érdekel engem, de mivel nem olyan hatalmas a város, ahol élünk, így tudom ismerősöktől.

2021. nov. 11. 15:02
 13/69 anonim ***** válasza:
97%

De mégis ezen rágódsz....

Ne foglalkozz a városi pletykákkal.

EGy felsős gyereket már nem kell pelenkázni. Gondolom, otthon sem teszed....

2021. nov. 11. 15:04
 14/69 anonim ***** válasza:
99%

Ja, értem. Szóval szerinted neki elég a 145 ezres fizu, de te azért elvárod, hogy körbeugrálja a gyerekedet, meg sütikét vigyen neki, meg ennyi pénzért még este arra pazarolja az energiáját, hogy az ilyen emberek gondolom nem különb gyerekeit szórakoztassa puszta szeretetből.

Küldjél sütikét te az osztálynak. Menjél be te munkaidő után többed magaddal osztályt díszíteni, ha nem tetszik a jelenlegi dekor és még sorolhatnám.

Ő megcsinálja azt, amire a szerződése szól, majd hazamegy és foglalkozik a saját életével. Jól teszi.

De csak úgy mellékesen megkérdezem: Te mivel foglalkozol? Sütsz a kollégáidnak alkalmanként sütit? És munkaidőn túl ott maradsz irodát díszíteni, fizetés nélküli túlórázni bármilyen okból?

2021. nov. 11. 15:04
 15/69 anonim ***** válasza:
99%
Nem érdekel, de mégis itt vergődsz rajta. Remélem egyszer megütöd magad, hogy mások életeben vájkálsz, és beosztánád, mit csináljon a szabadidejével. Szánalmas vagy.
2021. nov. 11. 15:05
 16/69 anonim ***** válasza:
96%

Nézd, középiskolai tanár vagyok.

Díszítettem már tantermet - ez nem munkahelyi kötelezettség, csak nekem is jobban esett a kellemesebb környezet.

Sütöttem már sütit is az osztályomnak, vagy vittem más édességet - de kapaszkodj meg: ez sincs a munkaszerződésemben. Amit vittem/vettem, azt a saját keservesen megkeresett kis pénzecskémből tettem, azért, mert akkor épp így láttam jónak.

Ezt elvárni butaság - hogy ne írjak keményebb jelzőt.

Az új osztályfőnök egy kezdő tanár, ahogy írod.

Tudod te, mennyit keres egy kezdő tanár? Természetes, hogy fut a pénze után. Tudod ő is szeretne tisztességesen megélni.

És ő tanár, nem tanító. A kettőt ne keverjük.

Végül pedig még egy fontos információ: alig két hónap telt el az iskolakezdés óta. Tudod te, mennyi idő kell ahhoz, hogy a kötődés kialakuljon? Nálam volt, hogy csak az első év végére sikerült.

Tudod, ők nekünk csak random gyerekek. 20, rosszabb esetben 30 vadidegen kis emberpalánta. Akik eleve ezerfélék. Csak mire minden nevet és arcot párosítani tudsz, az több hónap. Ráadásul egy tanár több osztállyal dolgozik.

Szerintem semmit ne tegyél az "osztályfőnök ellen", csak szállj kicsit magadba, és gondold át még egyszer, mennyire irreális az, amit elvársz.

2021. nov. 11. 15:06
 17/69 anonim ***** válasza:
99%
Amúgy lehet hogy egy tök jó tanár, jól leadja a gyerekeknek az anyagot, stb., de egy sz*r mert nem süt külön sütit a gyerekeknek meg nem ő díszít termet :D (amit amúgy már a felsős gyerekek maguk szoktak csinálni, esetleg 1-2 szülői segítséggel ha akarják)
2021. nov. 11. 15:07
 18/69 anonim ***** válasza:
97%

Szerintem süss a gyerekeknek sütit, és vidd be délután. Aztán vidd el őket kétnaponta a parkba sétálni.

Szülőként mondom, nem is érnek rá a gyerekek délután, hisz majd' mindnek van valamilyen különórája. Ez felső tagozat, nem alsó.

A másik: leírod, hogy milyen keveset keres, a szüleinél lakik, és estig magánórát ad. Szerinted nem lehetséges, hogy gyűjti a pénzt, hogy a saját életét élhesse?

Ajánlom, te is a sajátoddal foglalkozz!

2021. nov. 11. 15:10
 19/69 A kérdező kommentje:

Itt most nem egy sima szaktanárról van szó, hanem osztályfőnökről.

Mikor én iskolába jártam, az osztályfőnök akkor is foglalkozott a saját osztályával, PEDAGÓGUS volt, nem csak tanár.

2021. nov. 11. 15:11
 20/69 anonim ***** válasza:
100%

Jó, jó, anyazilla, értjük: mindenki hülye, csak te vagy helikopter.

A 20 évvel ezelőtti helyzetet meg ne hasonlítgassuk már a maihoz...

2021. nov. 11. 15:15
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!