Máshol is így vannak a nyelv órák?
Elsőben választani kellett, hogy angolt vagy németet tanuljon a gyerek, 28-ból 1 választotta a németet, így neki is angolt kellett.
Most másodikban meg azt csinálják, hogy az órára együtt bemegy az angol és a német tanár és mindkét nyelvet próbálják tanítani egyszerre..
Nem elsős, másodikos. Elsőben csak angol volt.
Esetleg ablaki tisztában van azzal, mekkora a követelmény szint alsóban nyelvből? Nyilván nincs. Nos, kb nulla. Nem fogja összezavarni a gyereket.
De valoban, kérdező, mehetsz az igazgatóhoz szamonkerni, ha akarod.
Én 12 évig tanultam románt, 11 évig angolt és 8 évig németet.
Eredmény: az angol megy a legjobban, de az se az iskola miatt. Inkább az internet érdeme...
Amúgy az szinte minden napos volt, hogy ha románul kellett írni fogalmazást angolul jutott eszembe minden, ha meg angolul akkor románul. A német nem tudott belezavarni semmibe, mert abból még mindig csak alapszavakat tudok. A franc se akart 5.-ben nekiállni még egy nyelvet tanulni. 12.-ben is csak 3-an érettségiztek abból, de ők is csak azért mert az érettségi után megcélozták Németországot.
Ha lehetett választani az angol és a német óra között, s ti az angolt választottátok, akkor semmi keresnivalója ott egy német tanárnak. Függetlenül attól, hogy hány évesekről van szó. Itt a gyerek kora csak annyira számít, hogy még kicsik ahhoz, hogy egyedül intézkedjenek. Ez a német-angol egyszerre olyan, mintha be jönne hozzánk egészségpszichológiára az ábrázoló geometria és műszaki rajz tanár, s elkezdene ott mondani, mert nincs jobb dolga. A 18+ éveseknél egy ilyen 2 percig tartana.
Teljesen mindegy, hogy a gyereknek melyik nyelvhez van érzéke (amúgy ez már alapból hülyeség), ha egyszer nem arra van igény.
Én semmi pénzért nem cserélném fel az angol nyelvtudásomat a némettel. Mert egy B1-es német tudással úgy mit is tudok kezdeni? Pont semmit. Az angollal legalább értem a Reddit posztokat, kb értek egy angol nyelvű YouTube videót, ha nem kapok magyar feliratot egy filmhez, megelékszek az angollal, stb.
19!
Teljesen mindegy, mítosz, az iskola ezzel az indokkal fogja a gyerekek felét nemetre attenni. Vita vege, sziasztok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!