Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Máshol is így vannak a nyelv...

Máshol is így vannak a nyelv órák?

Figyelt kérdés

Elsőben választani kellett, hogy angolt vagy németet tanuljon a gyerek, 28-ból 1 választotta a németet, így neki is angolt kellett.

Most másodikban meg azt csinálják, hogy az órára együtt bemegy az angol és a német tanár és mindkét nyelvet próbálják tanítani egyszerre..

2021. nov. 3. 23:22
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
92%
10! Szerintem ez baromira összezavarja a gyereket. Nem minden gyermeknek van érzéke a nyelvhez, vagy ahhoz hogy több helyre figyeljen. Kutyulni fogja a többség a 2 nyelvet, és a jövőjére is kihathat. Az más, hogy kvázi hobbiként tanulja az adott ország, vagy szülők anyanyelvét. Ott nincs számonkérés...
2021. nov. 4. 14:37
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
10, teljesen más, ha anyanyelvi beszélőktől hétköznapi helyzetekben sajátítják el a nyelvet, mint mesterséges, órai keretek között. Előbbi esetben mehet akár három nyelv egyszerre, mondjuk anya magyar, apa német és Amerikában élnek. A gyerek minden erőfeszítés nélkül 3 nyelvet fog beszélni. De órán, mikor tanulja az idegen szavakat, teljesen más agyterületet használ, két idegen nyelv egyszerre, ráadásul így, hogy sem térben, sem időben nincsenek elválasztva, egy elsősnek, tragédia!
2021. nov. 4. 15:11
 13/22 anonim ***** válasza:
9%

Nem elsős, másodikos. Elsőben csak angol volt.

Esetleg ablaki tisztában van azzal, mekkora a követelmény szint alsóban nyelvből? Nyilván nincs. Nos, kb nulla. Nem fogja összezavarni a gyereket.

De valoban, kérdező, mehetsz az igazgatóhoz szamonkerni, ha akarod.

2021. nov. 4. 15:27
 14/22 A kérdező kommentje:
Próbáltam utána járni, elvileg csak bagatell dolog miatt van ez, hogy valahová tenni kellett a német tanárt is vagy mi... Mindenki angolt fog tanulni, csak az nem világos még mindig, hogy akkor meg pláne minek kell német szavaknak is elhangzani, simán előfordulhat, hogy "rosszat" jegyez meg a gyerek és pl rot book-ot ír majd red book helyett...
2021. nov. 4. 17:36
 15/22 anonim ***** válasza:
7%
Na és akkor mi van, ha egy másodikos kisgyerek téveszt. Jó ideig nem fog megnyelvvizsgat tenni, koynorgom.
2021. nov. 4. 18:15
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
7es,10es vagyok, nyelvtanárként írom, hogy rosszul van ez így, a kérdezőnek van igaza. Sejtettem azt is, hogy nem tudtak órát adni a német tanárnak, ez az oka. Az a megoldás, hogy be rakják napközibe, tanulószobába, ebédlőbe ügyeletesnek, nem az, hogy németet tanít angol órán. Most komolyan, csak én meg a kérdező érezzük ezt nonszensznek? És mi az, hogy nem fontos, meg semmi, amit most tanulnak? Ha rosszul rögzülnek a szavak, pl a "rot" - ra fogja azt hinni, hogy piros, azt sokkal nagyobb munka helyrehozni, mintha meg sem tanulná azt a szót. Szerintem lépjetek fel ez ellen, ha kell a fenntarónál!
2021. nov. 4. 20:31
 17/22 anonim ***** válasza:
91%
Egyet értek az utolsóval. Ha senki nem választotta a németet akkor csináljanak német szakkört pl. négy után vagy oldják meg máshogy, de ne a gyerekek kárára tegyék. Amúgy bocsi, de hogy ez lesz, az kb. sejthető volt. Mifelénk se választ egy szülő se más nyelvet, tudomásul kell venni, hogy jelenleg az angol az első számú világnyelv és erre van a legnagyobb igény. Nem hiszem, hogy ezt nem látta előre az iskola vezetése. A szülők helyében én erőteljesen tiltakoznék, mert ez így tényleg nagyon káros lesz.
2021. nov. 6. 12:30
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Én 12 évig tanultam románt, 11 évig angolt és 8 évig németet.

Eredmény: az angol megy a legjobban, de az se az iskola miatt. Inkább az internet érdeme...

Amúgy az szinte minden napos volt, hogy ha románul kellett írni fogalmazást angolul jutott eszembe minden, ha meg angolul akkor románul. A német nem tudott belezavarni semmibe, mert abból még mindig csak alapszavakat tudok. A franc se akart 5.-ben nekiállni még egy nyelvet tanulni. 12.-ben is csak 3-an érettségiztek abból, de ők is csak azért mert az érettségi után megcélozták Németországot.

Ha lehetett választani az angol és a német óra között, s ti az angolt választottátok, akkor semmi keresnivalója ott egy német tanárnak. Függetlenül attól, hogy hány évesekről van szó. Itt a gyerek kora csak annyira számít, hogy még kicsik ahhoz, hogy egyedül intézkedjenek. Ez a német-angol egyszerre olyan, mintha be jönne hozzánk egészségpszichológiára az ábrázoló geometria és műszaki rajz tanár, s elkezdene ott mondani, mert nincs jobb dolga. A 18+ éveseknél egy ilyen 2 percig tartana.

2021. nov. 6. 20:06
 19/22 anonim ***** válasza:
83%

Teljesen mindegy, hogy a gyereknek melyik nyelvhez van érzéke (amúgy ez már alapból hülyeség), ha egyszer nem arra van igény.

Én semmi pénzért nem cserélném fel az angol nyelvtudásomat a némettel. Mert egy B1-es német tudással úgy mit is tudok kezdeni? Pont semmit. Az angollal legalább értem a Reddit posztokat, kb értek egy angol nyelvű YouTube videót, ha nem kapok magyar feliratot egy filmhez, megelékszek az angollal, stb.

2021. nov. 6. 20:15
 20/22 anonim ***** válasza:
0%

19!

Teljesen mindegy, mítosz, az iskola ezzel az indokkal fogja a gyerekek felét nemetre attenni. Vita vege, sziasztok.

2021. nov. 7. 07:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!