Máshol is így vannak a nyelv órák?
Elsőben választani kellett, hogy angolt vagy németet tanuljon a gyerek, 28-ból 1 választotta a németet, így neki is angolt kellett.
Most másodikban meg azt csinálják, hogy az órára együtt bemegy az angol és a német tanár és mindkét nyelvet próbálják tanítani egyszerre..
Az első van.
A második nem hiszem, valamit félre értettél. Ilyen nincs, ne már, nem létezik.
Többször visszakérdeztem, azt mondja így van.
Hazahozott ma egy feladatlapot, színezni kellett számok alapján, pl 1 blue - és mellé van írva tollal, hogy blau
2. brown - braun
3. Red - rot
Stb
Nálunk van egy angolos meg egy németes osztály, és nincs válogatás utána. Ha lenne, itt se választaná a kutya se a németet.
Ez a párhuzamos oktatás viszont oltári baromságnak tűnik, sosem hallottam még ilyet. Amíg csak szavakat tanítanak, működhet, de ahogy nekiállnak a nyelvtannak, nem fog menni, mert ott már nem csak a szavak fognak különbözni......
7!
Ehelyett félévkor simán ketté fogjak bontani az osztályt és fele németes lesz.
9!
Nem kell másik suliba vinni. Mindjart február. Hidd el, azt a választ fogja kapni, azért csinálják, hogy lássák, melyik gyereknek melyik nyelvhez van érzéke, hogy megfelelően osszák be őket.
A másodikos meg amúgy 7-8 éves, issza magába még ebben a korban a nyelvtudást. Mi külföldre költöztünk, amikor a gyerekem ennyi idős volt és az ország nyelvével együtt a párom és ág én közös nyelvét is tanulta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!