Melyik gyerekhez hogyan állsz? Melyik bűne nagyobb a szemedben?
A tapintatlan, provokáló, bunkó, szidalmazó, kirekesztő "szóbeli bántalmazót" ítélet el inkább, aki folyton piszkálja a másikat, vagy az ilyenkor(csak ilyenkor) agresszíven fellépő, szóban és tettben egyaránt bántalmazó, ütő/rugó/káromkodó durva gyereket?
Testvéreknél, ovis és sulis társaknál vagy játszón egyaránt érdekel a dolog, melyikről mit gondolsz. Ha valaki odaugrik szekálni azt, aki ügyetlenül mászik fel a mászókán, az meg felé rúg egyet, esetleg el is találja és feldagad az arca, mert a "menj innen"re nem hallgat a gyerek és tovább mondja, akkor egyformán kezeled a bűnüket vagy az egyiknek nagyobb súlya van?
Nekem is van véleményem persze, most olvastam nemrég egy vitát és nagyon érdekes volt, hogy az egyik oldalt 5x annyian ítélik el, mint a másikat.
Egyetértek az elsővel. Ha valaki kiprovokálja, akkor ne csodálkozzon, ha kap.
Persze nem ez a jó megoldás, de akkor is egy provokáció eredménye ami történt.
Persze, de a világon nem verhet meg mindenkit az ember, akinek a viselkedése nem tetszik neki, ugyanis bűncselekmény..
Pont egy általános iskolai eset volt, ahol az "erőszakos" gyerek már elmúlt 14, és fel akarják jelenteni, mert idegből behúzott egyet annak, aki beszólt neki és 8 napon túl gyógyuló seb lett belőle.
Játszón és ismerősi, ovis és sulis körben is azt látom, hogy a provokátorokat, érzelmi bántalmazókat védik, mert beszólni valakinek kisebb súlyú, mint megverni valakit(ezért is az büntetendő)..
Kellemesen megdöbbentem az első két válaszon:)
Vannak emberek, akik tudják, hogy mi a gyenge pontod.
Én sem ütök első szóra.
De vannak emberek, akiknél az általad leírt ellenválaszok csak rontanak a hekyzeten. Minél jobban ellenállsz, annál jobban rádszáll.
A végén előbb-utóbb bizony elszalad a cérna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!