Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Alsó tagozat 4. osztályos...

Alsó tagozat 4. osztályos gyerekednek melyik verset kellett már megtanulnia magyar órára? Most egy kb 18 versszakos verset adott fel a pedagógus, egy kicsit soknak tűnik. Két oldal a tankönyvben. Egy hét alatt kellene megtanulni.

Figyelt kérdés
Két hete a harmada mennyiség volt feladva, az reálisabbnak tűnt. Ez most kicsit szórjuk meg a gyerekeket rossz jeggyel feladatnak tűnik. Megteheti ezt, akármit es akármilyen hosszúságú verset kérhet megtanulni vagy van erre valami előírás? Gondolok itt arra, hogy régen kb ugyanazokat a verseket adták fel a sulikban évről évre az egyes évfolyamoknak.

2021. okt. 11. 20:37
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/73 anonim ***** válasza:
10%
50.! Miért feltételezi, hogy a tanító nem szakszerűen járt el? Ez a pedagógusok hibája /egyik/, hogy egymást sem tisztelik, kétségbe vonják látatlanba a kompetenciáit, tanítási képességeit. Ez alapján mit várhatnak el a társadalomtól! Középiskolai tanárként bizony nem írogatnék ide hergelni az amúgy sem pártatlan szülőket.
2021. okt. 12. 17:10
 52/73 anonim ***** válasza:
97%
51, A szülő által közölt információkból feltételezem, hogy ez a pedagógus nem szakszerűen járt el. Egyébként meg szülő is vagyok, sajnos van személyes tapasztalatom is, nem is kevés arról, hogy több kollégának milyen a felkészültsége és munkamorálja. Szerintem gyerekeket tanítani az egyik legfontosabb társadalmi feladat, én ezt hivatásnak tekintem, a gyerekekben a jövendő felnőtteket látom, akiknek nemcsak információt szeretnék átadni, de erősíteni az önbizalmukat, fejleszteni a személyiségüket, kialakítani a pozitív hozzáállást a tantárgyam iránt, ugyanakkor elfogadom, ha valakinek teljesen más az érdeklődési köre. Ilyenkor kihívás, hogy találjak legalább egy-két olyan dolgot, ami az ő érdeklődését is felkelti, vagy olyan művet, amit ő is szívesen elolvas. Úgy gondolom, hogy lehet, hogy valaki belefárad, neki ez csak egy munka, de rettenetes lelki rombolást tud végezni, szorongást kelteni a gyerekben. Azért írtam, amit írtam, mert ezt a szorongást éreztem a kérdező leírása alapján. Ha az adott pedagógus egy fantasztikus, szuper tanerő, aki figyel a tanulók egyéni képességeire, érdeklődésére, elkötelezett a motiváció, pozitív megerősítés és személyiségfejlesztés iránt, akkor nagyon és őszintén sajnálom, amit írtam.
2021. okt. 12. 17:21
 53/73 A kérdező kommentje:
50es, 18as! Nagyon köszönöm! Ilyen pedagógusokra van szükségünk! További jó munkát kívánok! Remélem egyszer lesz hasonlóban nekünk is részünk. Kiakartuk bírni már ezt az egy évet ebben a suliban, de nem biztos, hogy menni fog. Nem csak ez miatt a verstanulás miatt.
2021. okt. 12. 17:24
 54/73 anonim ***** válasza:
15%
52.! Én az anyuka kérdéséből nem a szorongást vettem ki, hanem a felháborodást, hogy egy tanár fel mer adni egy általa hosszúnak tartott verset. Ha csak a gyerekek érdeklődési köre alapján tanítanának, akkor senki se tudna leérettségizni például. Igen, sajnálhatja amit leírt, mert csak feltételezésekre hagyatkozva kritizál.
2021. okt. 12. 17:26
 55/73 anonim ***** válasza:
98%

54, értő olvasást még gyakorolja! A kötelező törzsanyagot fel kell adni, ki írt olyasmit, hogy nem? De a kerettantervek adnak választási lehetőséget is a tanárnak, mind tartalom, mind a feldolgozás módja tekintetében. Hogy ez mennyire gyerekbarát, mennyire illik az adott közösséghez, tanulóhoz, az a tanár választásán múlik. Sajnálom, hogy Ön (ha már magázódunk) egy olyan, keserű, frusztrált ember, hogy a hiányos szövegértelmezési képességei alapján - az én válaszaimat és a kérdező problémáját sem értelmezte helyesen - nem tudott sem hasznos, sem hozzáértő választ adni. Azért legyen szép napja!

Kérdező, köszönöm szépen, 18, 50, 52 voltam.

2021. okt. 12. 17:36
 56/73 anonim ***** válasza:
16%
54. Önnek is legyen szép napja azzal a tudattal hogy sikerült a pedagógus társadalom presztizsét tovább rombolni.Eloszlatnám azonban azt a tévedést, hogy nem ismerem a NAT-ot és annak tartalmát. Minden jót!
2021. okt. 12. 17:40
 57/73 anonim ***** válasza:
11%

Ilyenkor kihívás, hogy találjak legalább egy-két olyan dolgot, ami az ő érdeklődését is felkelti, vagy olyan művet, amit ő is szívesen elolvas

Aha. Csakhogy ez nem azt jelenti, hogy ami kötelező, azt neki nem kell.

2021. okt. 12. 17:48
 58/73 anonim ***** válasza:
100%
57, persze, hogy nem azt jelenti, miért jelentené azt?
2021. okt. 12. 17:53
 59/73 anonim ***** válasza:
21%
És az megvan, hogy az általad pluszként adott, szerinted érdeklődést felkeltő agyag meg több terhet ró a gyerekre? Vagy elveszi az időt a kötelezőtől.
2021. okt. 12. 18:01
 60/73 anonim ***** válasza:
97%
59, ki mondta, hogy kötelezem bármiféle plusz feladatra? Ajánlott olvasmány, szorgalmi feladat fogalma megvan? Órán, közösen felolvasott szövegrészlet, ami felkelti az érdeklődését az egész mű iránt, aztán lelkesen jön, és elmeséli, hogy megrendelte a könyvet antikváriumból, és elolvasta? Ráadásul bármiféle beígért ötös nélkül? Neked elég borzasztó magyartanárod lehetett, ha ez mind ismeretlen a számodra!
2021. okt. 12. 18:55
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!