Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Alsó tagozat 4. osztályos...

Alsó tagozat 4. osztályos gyerekednek melyik verset kellett már megtanulnia magyar órára? Most egy kb 18 versszakos verset adott fel a pedagógus, egy kicsit soknak tűnik. Két oldal a tankönyvben. Egy hét alatt kellene megtanulni.

Figyelt kérdés
Két hete a harmada mennyiség volt feladva, az reálisabbnak tűnt. Ez most kicsit szórjuk meg a gyerekeket rossz jeggyel feladatnak tűnik. Megteheti ezt, akármit es akármilyen hosszúságú verset kérhet megtanulni vagy van erre valami előírás? Gondolok itt arra, hogy régen kb ugyanazokat a verseket adták fel a sulikban évről évre az egyes évfolyamoknak.

2021. okt. 11. 20:37
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/73 A kérdező kommentje:

Aki megszámolta a versszakokat, neki írnám, hogy úgy jött ki a kb 18 versszak, hogy a hosszú versszakokat megfeleztem, hogy kb egy hosszúságúak legyenek. Nem mindegy ugyanis szerintem, hogy hány sor egy versszak. A sorokat nem volt kedvem megszámolni.

A Himnusz-t pedig úgy emlékszem, hogy első osztálytól tanulják, mindig egy kicsit hosszabban, úgyhogy az nem annyira nagy kunszt és tulajdonképpen egy fontos vers, ehhez képest.

(A Tisza - hála az égnek nálunk kimaradt a 3. osztályban. De még az sem rémlik, hogy tananyag lett volna.)

2021. okt. 11. 21:20
 12/73 anonim ***** válasza:
38%
Mi az, hogy szívatás meg, hogy mások nem kaptak verset idén? Igenis, kell, hogy megtanuljanak szöveget memorizálni. Elég baj, ha nem kapnak a gyerekek memoritert. Ráadásul ez a vers ritmikus, jól tanulható és kedves is. Tegyen erőfeszítést a gyerek, akkor tanul. Sokkal több verset kellene megtanulniuk.
2021. okt. 11. 21:21
 13/73 anonim ***** válasza:
81%
Aha.. nem kapnak memoritert...
2021. okt. 11. 21:24
 14/73 A kérdező kommentje:
Igen, három ismerősünk IDÉN még nem kapott. Majd biztos kapnak ők is, de lehet, hogy nem ilyen hosszút. Miért nem egységes az oktatás? Akkor legközelebb egy hét határidővel feladhat egy négy oldalas verset is, ha elgurul a gyógyszere?
2021. okt. 11. 21:33
 15/73 anonim ***** válasza:
99%
Nekem anno negyedikben a teljes himnusz volt. Emlékszem, hogy sírva tanultam, annyira nem ment, pedig negyedikben már kerületi prózamondó versenyt nyertem :D gondolom a szövegkörnyezet volt nagyon idegen.
2021. okt. 11. 21:34
 16/73 anonim ***** válasza:
68%
Ezek szerint igen. Kb mint nàlunk a 90'-es években. Ötödik félév a Jànos vitéz. Kb a szereplők làbméretét is tanultuk.
2021. okt. 11. 21:47
 17/73 anonim ***** válasza:
65%

Hasznára lesz ez majd a gyereknek ha definiciókat lell bemyalni szóról szóra, ugy allj te is hozzá, jogy szükséges rossz.

15 év múlva meg áldja az eszét a gyerek is meg te is, pedig a keszség most alakul ki.

2021. okt. 11. 21:48
 18/73 anonim ***** válasza:
96%
Gimnáziumi magyartanár vagyok. Hát ez a vers, hiába Csukás István írta, nem az irodalom csúcsa, ráadásul nehezen tanulható az áthajlások, ritmusváltások miatt. Elolvasni egyszer aranyos, jópofa dolog, pl.állatok világnapján, esetleg minden gyerek kaphatna egy versszakot és együtt előadhatnák valami ünnepen. Kellenek a memoriterek, de ilyen kicsi gyerekeknek több rövidebb, hogy sikerélményük legyen. Én a nagyobbaknak egyébként csak a tantervben kötelezőket adom fel, egyes verseket pedig szorgalmi feladatként.
2021. okt. 11. 21:56
 19/73 anonim ***** válasza:
31%

De ez akkor is egy hülye vers! "S szemben áll egy új trafik,

rágógumit kapni itt," A negyedikes gyereknek nem szabad bemenni a trafikba, hogy vegyen egy rágot!!! Akkor ne tessék ingerelni ilyen dolgokkal!

2021. okt. 11. 21:57
 20/73 A kérdező kommentje:

17es: köszönöm a biztatást. Minden rosszban van valami jó is valóban.

Sajnos már nagyon szorong a kislányom a suli miatt. Sok negatív tapasztalatunk van. :-(

2021. okt. 11. 21:57
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!