Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Hogyan jussunk dűlőre a...

Hogyan jussunk dűlőre a férjemmel a gyermekünk iskolakezdése kapcsán?

Figyelt kérdés
Jövő szeptemberben lesz elsős, vita van köztünk, hogy milyen iskolába menjen. Én azt szeretném, ha magániskolába menne, ahol magas színvonalú idegennyelv-oktatásban részesül. Férjem szerint nem múlik az általános iskola kiválasztásán a gyerek jövője, menjen a hozzánk legközelebbi állami iskolába. Átlagos anyagi helyzetben élünk, középosztálybeliek vagyunk, ha a magániskolára esik a választásunk, akkor összébb kell húzni a nadrágszíjat, pl. nem biztos, hogy évente el tudunk menni külföldre nyaralni hármasban, hetente megengedhetjük magunknak, hogy beüljünk egy étterembe és sorolhatnám. Én ezekről simán hajlandó vagyok lemondani azért, hogy a gyermekünk megfelelő körülmények között edukálódjon.
2021. okt. 2. 15:01
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
100%
Általánosnak az állami bőven megfelel, esetleg gyűjtögethettek, hogy ne legyen majd gond a továbbtanulásnál (ha eljut odáig)
2021. okt. 2. 23:32
 32/47 anonim ***** válasza:
100%

Ezekben magán iskolákban amit felsoroltál jók de ott inkább az adott ország nyelvtanát tanítják meg ,mivel az órák egy része az adott ország nyelvén folyna ,de te se tudod hogy most milyen nyelven tanuljon majd angolul,franciául vagy németül.és ezek az iskolák nagyon drágák havi szinten is.

Sokal jobb lehetősége van akik oda járnak de iszonyat sokba kerül mire elvégezné az általános iskolát +középiskolát egy ilyen helyen.

Inkább keres neki egy angol vagy német 2 tannyelvű állami sulit van belölük egy pár.

2021. okt. 3. 06:33
 33/47 anonim ***** válasza:
100%

Én tuti nem húznám ezért a nadrágszíjat. Milyen élet már, hogy éveken át kuporgattok valami olyan miatt, ami nem is biztos, hogy olyan jó lesz? Aztán az egész hercehurca, hogy a magánsulitól valószínűleg messzebb laktok, minden nap hozni, vinni, rohanni. Honnan tudod, hogy mindenben hozza a suli a színvonalat? Egy ilyen suli nem engedheti meg, hogy ne legyenek boldogok a gyerekek és a szülők, így néha inkább engednek. Ez nem az USA, ahol a magániskolák a legkeményebbek. Utolsónak pedig megemlíteném, hogy abban a suliban mindenki tök gazdag lesz és a ti gyereketek lesz az osztály csórója, nem a magyar valóságban nő fel, hanem egy olyan világban, ahol mindenki síel, teniszezik, vitorlázik, új telefonja van, márkás cuccai, Balin nyaral, csak ő nem mehet sehova, mert meg Olaszország sem fér bele a suli miatt.

Ha nagyon ótvar a körzeti sulitok, akkor talán megéri, de előbb ki kéne próbálni.

2021. okt. 3. 11:08
 34/47 anonim ***** válasza:
100%

Nem az iskola számít, hanem a tanító személye. A gyerek csak attól tud tanulni, akit szeret. És ezt megfizetni nem tudod.

menjetek nyílt napra és az alapján döntsetek.

Körzetes suliba jár a fiam. Nem ide indultunk, hanem más tannyelvű, külföldi fenntartású intézménybe. Máig nem tudom megmagyarázni, hogy miért itt kötöttünk ki. a kettő között lakunk félúton, szóval még a távolság sem számított.

Viszont kaptunk az élettől egy olyan tanítót, aki fiaként szerette/szereti. Sosem lehetek elég hálás azért, amit tőle kaptunk.

Szóval nem az iskola számít.

2021. okt. 3. 15:52
 35/47 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen anyagi helyzet esetén biztosan nem vinnem oda a gyerekem. Halálra fogják cikizni, mert ő lesz ott a csóró kissrác.
2021. okt. 3. 16:42
 36/47 anonim ***** válasza:
100%
Állami iskola, mellette nyelvtanar. És azt a rengeteg pénzt elraknam kozepsulira/egyetemre.
2021. okt. 4. 00:10
 37/47 anonim ***** válasza:
100%

havi 300-ból mire egyetemre megy, háza, kocsija, biztos megtakarítása lehet a gyereknek.

Ha ennyit tudnék félrerakni (akár annak árán is, hogy nincs hetente étterem, évente külföldi nyaralás) egy pillanatig nem gondolkodnék.

2021. okt. 4. 07:44
 38/47 anonim ***** válasza:
100%
37: nem véletlen mondtam hogy nem éri meg (bár pont nálam két gyerek is oda jár de a feleségem akarta nagyon) kiszamoltam hogy mindegyik egy 40-50 milliós lakast kapna. Ha már arra nem kell gyűjtenie már jó.
2021. okt. 4. 07:51
 39/47 anonim ***** válasza:
77%
Tudod röhej, hogy ilyen kérdések születnek, miközben nálunk konkrétan ennyi a család teljes bevétele :(
2021. okt. 4. 08:09
 40/47 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi utolsó válaszoló kérdező gyereke sem fog ilyen helyre járni mert akinek ilyen helyre fog járni vagy szeretnê hogy ilyen helyre járjon gyereke az már azt is tudja milyen nyelvübe angol,német vagy francia és miért oda és meg van hozzá a pénz is.
2021. okt. 4. 14:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!