Hogyan jussunk dűlőre a férjemmel a gyermekünk iskolakezdése kapcsán?
En osztom a férjed.
A mai miniszterek orvosok ugyvedek mernokok de tesom is aki cegvezeto, exem aki csopvez, párom aki broker es 100 millioi vannak egytol egyig egy szutyok állami általanos iskolában kezdték es volt gyerekkoruk mint a pál utcai fiukban.
Ez mellett magannyelv oktatas is ráterhelheto a gyerekre ugyan de az se muszaj.
Nekem amugy pont az a meglatasom hogyha vki minel jobban alaveti magát az oktatasi rendszernek (eminens tanulok),annál kevesbé érvényesulnek az eletben (diplomaval keresnek min.bért), míg a vezetők/ vallalkozók/vezérek javarészének diokomaja sincs vagy azt csak felnotten tette le csak h ne legyen égő a mai vilagban.
Sokkal olcsóbb lenne az állami iskola és esetleg eljáratjátok nyelvtanárhoz heti egy-két órában. Igaz, akkor majd unatkozni meg rosszalkodni fog órákon, tapasztalat.
Miért nem nézettek vele angolul rengeteg youtube videót/mesét, hogy szokja a nyelv hangzását, és az iskolában megtanulja, amit kell? És akkor magánba meg egy másik nyelvre is elvihetitek. A magániskola hülyeség és nem kap többet.
Amerikában pl házi feladat sincs otthonra keverik Budaoestet Bukaresttel is, de milliokat kaszálnak youtuber erkedéssel a 10 evesek is..
A mi oktatási rendszerunk nem az eletre tanít es nem attol lesz életképes a gyerek.
Vagy nézd meg magatokat kerdezo. Lehet te szinötös voltal es keresel x osszeget, ferjed bukott osszevissza es keres 5x et.
(Most csak eltuloztam csak h lásd a kulonbséget)
Teljesen felesleges magániskolába küldeni. Sokkal többet érsz vele, ha a közeli általános iskolába megy a gyerek, ahol tud beszélgetni a társaival, délután akár tudnak is együtt lógni, stb.
Igaz nem magániskolába jártam, de 15 km-rel messzebb, a közeli városba, mert anyukám ott dolgozott, és ő azt gondolta, hogy fényévekkel jobb oktatást fogok kapni. Hát, igazából nem értünk el vele semmit. Ha találkoztam is sulin kívül osztálytársakkal, nehéz volt megoldani, mert nekem nem csak annyi volt, hogy leugrok az utcára.
Lett diplomám, de ugyanezt a végzettséget megszerezték falusi általános iskolából jött gyerekek is, meg olyanok is, akik városi, elit iskolában járták ki mind az általánost, mind a gimit. Szóval egyáltalán nem számított, ki honnan érkezett az egyetemre. Nem orvosi szak ugyan, de piacképes, keresetett, és magas béreket simán el lehet érni vele.
Nincs rá kimondott szabály melyik a jobb. Nekem maganba járnak, de hobbyal együtt a havi 300e Ft / gyerek elmegy, kerdes hogy ezt vallaljatok e.
Nomeg nem mindegy hogy melyik magán suli mert sok helyen max az ötöst veszed meg neki, az semmit se ér, sőt kartekonynak tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!