Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Hogyan jussunk dűlőre a...

Hogyan jussunk dűlőre a férjemmel a gyermekünk iskolakezdése kapcsán?

Figyelt kérdés
Jövő szeptemberben lesz elsős, vita van köztünk, hogy milyen iskolába menjen. Én azt szeretném, ha magániskolába menne, ahol magas színvonalú idegennyelv-oktatásban részesül. Férjem szerint nem múlik az általános iskola kiválasztásán a gyerek jövője, menjen a hozzánk legközelebbi állami iskolába. Átlagos anyagi helyzetben élünk, középosztálybeliek vagyunk, ha a magániskolára esik a választásunk, akkor összébb kell húzni a nadrágszíjat, pl. nem biztos, hogy évente el tudunk menni külföldre nyaralni hármasban, hetente megengedhetjük magunknak, hogy beüljünk egy étterembe és sorolhatnám. Én ezekről simán hajlandó vagyok lemondani azért, hogy a gyermekünk megfelelő körülmények között edukálódjon.
2021. okt. 2. 15:01
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
89%
6# kulon felmérések vannak arrol hogy a magyar diákok lexikális tudása messze meghaladja az amerikai diákokét. Csak ott a bibi hogy marhára nem kell a pénzhez meg az elethez, hogy ki mennyit tud magolni..
2021. okt. 2. 15:29
 12/47 anonim ***** válasza:
100%
*nem ez kell az élethez
2021. okt. 2. 15:30
 13/47 anonim ***** válasza:
89%

Átlagos anyagi helyzettel fényévekre vagytok a középosztálytól. Középosztálynak nem kell egy magániskola miatt lemondani a külföldi nyaralást, meg "összehúzni a nadrágszíjat"

Ad2, a gyerek egész életében ezt fogja hallgatni.. "a taníttatásod miatt nem telik jó életre"

ad3, ha nem akar tanulni, akkor magániskolában sem fog. Ha akar akkor az államiban is fog.

2021. okt. 2. 15:32
 14/47 anonim ***** válasza:
97%
#11 Ezt írtam én is. Kigulizható tényeket magolunk, kreativitás stb nincs bátorítva. Másfelől továbbra is fenntartom, hogy az amerikai kontinensen a saját kontinensük földrajzi ismerete fontosabb, mint a miénk. Te sem tudod az amerikai államokat, ő miért tudja, mi a különbség Budapest és Bukarest között? Neki ugyanannyira semmit nem jelent, mint neked Oregon és Utah
2021. okt. 2. 15:41
 15/47 anonim válasza:
100%

A férjednek adnék igazat. Én az általános utolsó 4 évét kivéve végig elég alja helyeken tanultam (abban a 4 évben meg annyira megnyomorítottak lelkileg a csúfolósdival mega zaklatással, hogy alig bírtam rendbejönni érettségiig), mégis 2 idegennyelvet beszélek és a harmadik egyetemi szakomon tanulok. Annyira túldimenzionálják az emberek a közoktatást, mintha atomfizikát tanítanának ott. Ha a gyerek intelligens és megfelelő, ingergazdag környezetben lett eddig is nevelve, akkor jól fog boldogulni, ha nem, akkor meg már jóformán megette a fene az egészet.

Nem akarom megmondani, hogy mit csináljatok, de annak a gyereknek sokkal fontosabb, hogy ne szenvedjen semmiben hiányt csak azért, mert a szülei már egy alapszintű képzéssel is flancolni akarnak, ráadásul az sem biztos, hogy jó lesz az osztályközösség egy olyan helyen, ahol főleg orvosapukák és ügyvédanyukák gyerekei járnak. Van egy csomó szakkör, sportlehetőség, hosszú távon sokkal jobb befektetés szerintem az iskola melletti elfoglaltságokra költeni, fejleszteni a gyerek képességeit, amit az alap tananyag úgysem fog megtenni.

Dehát végülis ti tudjátok. Én fölösleges pénzkidobásnak érzem a magániskolát. Sokkal fontosabb, hogy megtartsátok a motivációját, kipróbálhassa magát több hobbival is és ti (!) foglalkozzatok vele tanítás után, tanítsátok meg rendesen tanulni, mutassátok meg neki a szépséget a tanulásban, olvasásban.

A ti munkátokat nem fogja egy iskola sem kiváltani ezzel kapcsolatban, ez remélem evidens.

2021. okt. 2. 15:48
 16/47 anonim ***** válasza:
100%
A férjednek adok igazat. Azt a pénzt inkább költsétek közös élményekre, sokkal többet ad a gyereknek az életéhez mint egy puccos magániskola. Elhiszem hogy a jószándék vezérel, de ez felesleges. Úgyis kiderül majd, hogy miben jó, mi érdekli, azt lehet külön fejleszteni nem feltétlenül az iskola keretein belül.
2021. okt. 2. 15:55
 17/47 anonim ***** válasza:
60%

14# az csak egy pelda volt. A sajat teruletukon is alacsonyabb tudasuk van mint a magyaroknak a sajat teruletukon.

A peldat nem kell kivesézni, átvittem kellett volna erteni.

2021. okt. 2. 16:00
 18/47 anonim ***** válasza:
100%
a magániskolának egyedül középiskolában látom értelmét. Ezek mivel drágák, tehetősebb, vezető beosztású emberek gyerekei járnak oda és ezekkel a gyerekekkel ha összebarátkozik a te gyereked, megvan a kapcsolatrendszere, amivel majd ő is fel tud emelkedni. Általános iskolás barátokra maximum már csak akkor emlékszünk, ha közel laknak, mondjuk a szomszédok. Maga az oktatás nem jobb magániskolában is, ugyanis a tehetség és szorgalom nem ettől függ, hanem attól, hogy otthon milyen a légkör és mennyire motiváló. Ha elutaztok vele egy országba, akkor nagyobb kedvvel kezdi el tanulni a nyelvét stb, ha egy jó kiállításra elviszitek, talán ott is talál magának motivációt. Egyébként meg ha a gyerek nem akar tanulni, az nem feltétlenül az iskola hiábája és a magániskola sem garancia rá, hogy ott majd jó tanár lesz és jó csoport, aki motiválja. Az meg hogy esne, amikor az általános iskolásod nem színötös, miközben egy rakat pénzt fizettek utána? Csak kiépítenél benne egy teljesítményszorongást. A fiamat én tanítottam meg olvasni, te is leülhetsz tanítani neki bármit, csak foglalakozni kell vele. Szóval általános iskolában inkább az a döntő jó-e a csoport és a tanár. Elismerem, ha nem jó a suli, megutálhatja az iskolát, de magániskolában sincs garancia az oktatók és tanulók személyiségére. Gazdagék magántanuló gyerekei sokszor drogoznak meg önzőek, tisztelet a kivételnek. szóval ha magánsuli, akkor csakis középiskolától a kapcsolatrendszer miatt és nem a tananyag miatt, mert a tananyag a netről bárkinek leszedhető, jobb könyvek megvásárolhatók.
2021. okt. 2. 16:09
 19/47 anonim ***** válasza:
100%

Volt főnökömék elég pénzesek. A gyerek sima, állami suliba járt, angol tagozatba...osztályba, vagy akárhogy is kell mondani.

Mellette tanult KÍNAI nyelvet, és küzdősportot.

Jelenleg Londonban egyetemista.

2021. okt. 2. 16:12
 20/47 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszaitokat. Nem szeretném egyáltalán, hogy teljesítménykényszeres legyen, sem a férjem, sem én nem várjuk el, hogy színötös tanuló legyen. Azt szeretném, hogy legalább 1 nyelvet az anyanyelvén kívül beszéljen közel anyanyelvi szinten. Ismerősi körben az állami iskolákról csak negatív tapasztalatot hallottam, magániskolába járó gyermeket pedig nem ismerek. Rengeteg iskolát végignéztem, a legszimpatikusabbak között van a Carl Rogers Személyközpontú Általános Iskola, a Gustave Eiffel Francia Általános Iskola, illetve a Deutsche Schule Budapest. Akinek van ezekről vagy ezek közül bármelyikről tapasztalata (oda jár/járt a gyermeke vagy esetleg ő maga), az kérem írjon privát üzenetet, lenne néhány kérdésem.
2021. okt. 2. 16:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!