Hogyan jussunk dűlőre a férjemmel a gyermekünk iskolakezdése kapcsán?
Átlagos anyagi helyzettel fényévekre vagytok a középosztálytól. Középosztálynak nem kell egy magániskola miatt lemondani a külföldi nyaralást, meg "összehúzni a nadrágszíjat"
Ad2, a gyerek egész életében ezt fogja hallgatni.. "a taníttatásod miatt nem telik jó életre"
ad3, ha nem akar tanulni, akkor magániskolában sem fog. Ha akar akkor az államiban is fog.
A férjednek adnék igazat. Én az általános utolsó 4 évét kivéve végig elég alja helyeken tanultam (abban a 4 évben meg annyira megnyomorítottak lelkileg a csúfolósdival mega zaklatással, hogy alig bírtam rendbejönni érettségiig), mégis 2 idegennyelvet beszélek és a harmadik egyetemi szakomon tanulok. Annyira túldimenzionálják az emberek a közoktatást, mintha atomfizikát tanítanának ott. Ha a gyerek intelligens és megfelelő, ingergazdag környezetben lett eddig is nevelve, akkor jól fog boldogulni, ha nem, akkor meg már jóformán megette a fene az egészet.
Nem akarom megmondani, hogy mit csináljatok, de annak a gyereknek sokkal fontosabb, hogy ne szenvedjen semmiben hiányt csak azért, mert a szülei már egy alapszintű képzéssel is flancolni akarnak, ráadásul az sem biztos, hogy jó lesz az osztályközösség egy olyan helyen, ahol főleg orvosapukák és ügyvédanyukák gyerekei járnak. Van egy csomó szakkör, sportlehetőség, hosszú távon sokkal jobb befektetés szerintem az iskola melletti elfoglaltságokra költeni, fejleszteni a gyerek képességeit, amit az alap tananyag úgysem fog megtenni.
Dehát végülis ti tudjátok. Én fölösleges pénzkidobásnak érzem a magániskolát. Sokkal fontosabb, hogy megtartsátok a motivációját, kipróbálhassa magát több hobbival is és ti (!) foglalkozzatok vele tanítás után, tanítsátok meg rendesen tanulni, mutassátok meg neki a szépséget a tanulásban, olvasásban.
A ti munkátokat nem fogja egy iskola sem kiváltani ezzel kapcsolatban, ez remélem evidens.
14# az csak egy pelda volt. A sajat teruletukon is alacsonyabb tudasuk van mint a magyaroknak a sajat teruletukon.
A peldat nem kell kivesézni, átvittem kellett volna erteni.
Volt főnökömék elég pénzesek. A gyerek sima, állami suliba járt, angol tagozatba...osztályba, vagy akárhogy is kell mondani.
Mellette tanult KÍNAI nyelvet, és küzdősportot.
Jelenleg Londonban egyetemista.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!