Általános iskolai" vizsgadrukkot hogy kezelitek gyermeketeknél?
Kedves utolsó!
Körzetes iskola,500 m-re van tőlünk...
Mástól is hallottam,ami te leírsz,és igen, szétszedik,aki szerint nem a gyereke a hülye, én is jártam többször így.
Csak megoldást keresek, nem igaz, hogy nincs valami,és mindig ide-oda kell hurcolni a gyereket,ha probléma van.Nálunk is "összezár" a tanári rendszer,egymást védik,pl.barátnőm SNIs gyerekének papírját le se tojják,inkább elüldözik az ilyen gyereket!
Mi a garancia, hogy máshol jobb lesz?
Ki lehet próbálni 5-6 iskolát,de szerintem a gyereknek kéne segítség, hogy ne izguljon így,vagy rávezetni valahogy.Mert izgulni ott is fog,de duplán,mert ismeretlen, új helyen van.
Azt nem értem, hogy lehet,hogy valahol 100%-ra tudja,máshol meg ír egy kettes,hármast,vagy egyest...
Nos, akkor én is írok a nevelési tanácsadóról. Mi nem a körzetes szakszolgálatnál jártunk, hanem kórházban gyermek és ifjúsági mentálhigiénés gondozóban. Kb ugyanaz, csak a kórházban bent pszichiáter is van a vizsgálatoknál, míg a szakszolgálatnál csak időnként van ott.
Szóval a kórházban ez, mint bmely pszichiátriai szakrendelés, nem beutalóköteles, csak időpontot kell kérni. Elmondtam, mi a bánatunk (viselkedési gondok voltak/vannak), elmondták, mikor mehetünk. Ennyi.
Orvos beszélgetett velünk (szülőkkel) és keveset a gyerekkel. Inkább a viselkedését figyelte. Aztán gyógypedagógus vizsgálta.
Magatartászavar, oppozíciós zavar, figyelemzavar, szorongás.
Mindez úgy, hogy a teszteken a 7éves elsősöm az ötödikeseknek való feladatoknál akadt el először.
Azóta sem mentünk vissza. Nincs szakvélemény a gyerekről, csak egy diagnózis. MINDEN tanítója figyelembe vette az elmúlt 3 év során ezt is. Ennek megfelelően kezelik, próbálják jobban tolerálni a viselkedési gondokat (pl hogy képtelen még 10 évesen is végigülni a 45 percet, hogy impulzív, ha valami érdektelen, akkor flegma, stb), aminek köszönhetően a szorongás is jelentősen csökkent.
Elsőben nem, de azóta kitűnő tanuló.
Csak arra akartam kilyukadni, hogy bármilyen gond is van, ezt neked, mint szülőnek a tanítóval EGYÜTTMŰKÖDVE kell megoldanod. Mindegy, hogy jársz-e a gyerekkel nevtanban (azért jó, mert ott tényleg megmondják, hogy mire kell figyelni még akkor is, ha nincs baj), vagy csak simán elmondod a problémáidat... de amíg nem képes a szülő és a pedagógus összedolgozni egy ilyen gyereknél, addig csak romlani fog a helyzet.
És ha nem képes, akkor talán tényleg nem jó helyen/iskolában van a gyerek, kell keresni olyat, akivel ez megy.
Ez igaz, együtt kéne működni.Ha így lenne,nem kéne próba szerencse alapon nyolcszor iskolát váltani.
Én gyerekem is vizsgálta pszichológus,és legalább 3x gyógypedagógus.Ők mindketten a nem megfelelő tanítást,és a tanári hozzáállást hibáztatták,nem a gyereket.A pszichológus azt mondta,súlyos gondok vannak a tanárral,de nem tudnak mit tenni, mint ahogy írta valaki más is.
Már más tanárai vannak,de a berögzült "blokkolás","vizsgadrukk" még megvan.
Ezt szeretném valahogy kezelni.
Már nem azok a tanárai!
Ezt is leírtam!
És akkor most idén lettek új tanárai? vagyis pontosan 10 db tanítási napja? És már felelt is meg felmérőt is írt? És máris szorong?
Vagy tavaly is már a "más" tanárok voltak, akik nem tudtak/akartak segíteni a problémán?
Komolyan, valahol elakadtam. Az iskola 2. hetében tartunk... tehát vagy tényleg teljesen inkompetens a tanári gárda (és fussatok onnan messzire), vagy a gyerekednek (és neked) már most olyan lelki bajai vannak, amit sürgősen kezelni kellene. De nem ötleteléssel, hanem szakemberrel.
Sajnos pedig nagyon sok a rossz tanár! Bár most még valóban korán van, kicsit én még várnék a helyedben, de ha marad így, akkor váltanék iskolát. Én váltottam mindkét gyerekemmel, és sokkal jobb lett a helyzet. Van amikor a tanárral nem lehet beszélni. Sőt, a legtöbbször nem. Az a tapasztalatom, ha már be kell menni, régen rossz. Nekem mindegyik megpróbálta megmagyarázni, hogy
1. Me a fenének gondolom, hogy értek hozzá, amikor neki ebből van diplomája, nekem meg nincs.
2. A gyerek a hibás, meg én. Ő tökéletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!