Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Általános iskolai" vizsgadrukk...

Általános iskolai" vizsgadrukkot hogy kezelitek gyermeketeknél?

Figyelt kérdés
Itthon gyakorlunk a dolgozatokra,felelésekre,és nyilván én így látom,hogy tudja is az anyagot.A dolgozat pedig mégis rosszul sikerül.Azt mondja izgul,nem tud koncentrálni.Többet kéne gyakorolnunk?Vagy mit lehet ilyenkor tenni?Nálatok mi volt a megoldás?Vagy tanárként mit javasolnátok?
2021. szept. 13. 13:42
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Körzetes iskola,500 m-re van tőlünk...

Mástól is hallottam,ami te leírsz,és igen, szétszedik,aki szerint nem a gyereke a hülye, én is jártam többször így.

Csak megoldást keresek, nem igaz, hogy nincs valami,és mindig ide-oda kell hurcolni a gyereket,ha probléma van.Nálunk is "összezár" a tanári rendszer,egymást védik,pl.barátnőm SNIs gyerekének papírját le se tojják,inkább elüldözik az ilyen gyereket!

Mi a garancia, hogy máshol jobb lesz?

Ki lehet próbálni 5-6 iskolát,de szerintem a gyereknek kéne segítség, hogy ne izguljon így,vagy rávezetni valahogy.Mert izgulni ott is fog,de duplán,mert ismeretlen, új helyen van.

Azt nem értem, hogy lehet,hogy valahol 100%-ra tudja,máshol meg ír egy kettes,hármast,vagy egyest...

2021. szept. 14. 06:27
 12/19 anonim ***** válasza:

Nos, akkor én is írok a nevelési tanácsadóról. Mi nem a körzetes szakszolgálatnál jártunk, hanem kórházban gyermek és ifjúsági mentálhigiénés gondozóban. Kb ugyanaz, csak a kórházban bent pszichiáter is van a vizsgálatoknál, míg a szakszolgálatnál csak időnként van ott.

Szóval a kórházban ez, mint bmely pszichiátriai szakrendelés, nem beutalóköteles, csak időpontot kell kérni. Elmondtam, mi a bánatunk (viselkedési gondok voltak/vannak), elmondták, mikor mehetünk. Ennyi.

Orvos beszélgetett velünk (szülőkkel) és keveset a gyerekkel. Inkább a viselkedését figyelte. Aztán gyógypedagógus vizsgálta.

Magatartászavar, oppozíciós zavar, figyelemzavar, szorongás.

Mindez úgy, hogy a teszteken a 7éves elsősöm az ötödikeseknek való feladatoknál akadt el először.

Azóta sem mentünk vissza. Nincs szakvélemény a gyerekről, csak egy diagnózis. MINDEN tanítója figyelembe vette az elmúlt 3 év során ezt is. Ennek megfelelően kezelik, próbálják jobban tolerálni a viselkedési gondokat (pl hogy képtelen még 10 évesen is végigülni a 45 percet, hogy impulzív, ha valami érdektelen, akkor flegma, stb), aminek köszönhetően a szorongás is jelentősen csökkent.

Elsőben nem, de azóta kitűnő tanuló.

2021. szept. 14. 08:10
 13/19 anonim ***** válasza:

Csak arra akartam kilyukadni, hogy bármilyen gond is van, ezt neked, mint szülőnek a tanítóval EGYÜTTMŰKÖDVE kell megoldanod. Mindegy, hogy jársz-e a gyerekkel nevtanban (azért jó, mert ott tényleg megmondják, hogy mire kell figyelni még akkor is, ha nincs baj), vagy csak simán elmondod a problémáidat... de amíg nem képes a szülő és a pedagógus összedolgozni egy ilyen gyereknél, addig csak romlani fog a helyzet.

És ha nem képes, akkor talán tényleg nem jó helyen/iskolában van a gyerek, kell keresni olyat, akivel ez megy.

2021. szept. 14. 08:13
 14/19 A kérdező kommentje:

Ez igaz, együtt kéne működni.Ha így lenne,nem kéne próba szerencse alapon nyolcszor iskolát váltani.

Én gyerekem is vizsgálta pszichológus,és legalább 3x gyógypedagógus.Ők mindketten a nem megfelelő tanítást,és a tanári hozzáállást hibáztatták,nem a gyereket.A pszichológus azt mondta,súlyos gondok vannak a tanárral,de nem tudnak mit tenni, mint ahogy írta valaki más is.

Már más tanárai vannak,de a berögzült "blokkolás","vizsgadrukk" még megvan.

Ezt szeretném valahogy kezelni.

2021. szept. 14. 08:59
 15/19 anonim ***** válasza:
0%
Komolyan nem értelek. Ha szakemberek leírták, hogy rossz a tanítás, szr a pedagógus hozzáállása, gondok vannak a tanárral... és te sem vagy elégedett, akkor miért van még ott a gyerek? Hadd szenvedjen?
2021. szept. 14. 09:11
 16/19 A kérdező kommentje:

Már nem azok a tanárai!

Ezt is leírtam!

2021. szept. 14. 14:46
 17/19 anonim ***** válasza:
0%

És akkor most idén lettek új tanárai? vagyis pontosan 10 db tanítási napja? És már felelt is meg felmérőt is írt? És máris szorong?

Vagy tavaly is már a "más" tanárok voltak, akik nem tudtak/akartak segíteni a problémán?

Komolyan, valahol elakadtam. Az iskola 2. hetében tartunk... tehát vagy tényleg teljesen inkompetens a tanári gárda (és fussatok onnan messzire), vagy a gyerekednek (és neked) már most olyan lelki bajai vannak, amit sürgősen kezelni kellene. De nem ötleteléssel, hanem szakemberrel.

2021. szept. 14. 14:58
 18/19 anonim ***** válasza:
0%
Természetesen mindenütt inkompetens a tanári gárda! Ez a hívószó és az ok, amiért a gyerek szorong. Még véletlenül sem a nevelése, a vele szemben támasztott túlzó elvárások, a családban uralkodó légkör stb. Ilyen korú gyerek sosem mond olyat, hogy nem tud koncentrálni, ez a szülök szövege. A tanár 25-30 gyerekkel nem fog erre a problémára megoldást találni, mert kb. 15 hasonló problémás gyerekkel küzd nap mint nap. Lehet, hogy nm kellene állandóan gyakoroltatni, ez is kiválthat szorongást.
2021. szept. 14. 16:43
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos pedig nagyon sok a rossz tanár! Bár most még valóban korán van, kicsit én még várnék a helyedben, de ha marad így, akkor váltanék iskolát. Én váltottam mindkét gyerekemmel, és sokkal jobb lett a helyzet. Van amikor a tanárral nem lehet beszélni. Sőt, a legtöbbször nem. Az a tapasztalatom, ha már be kell menni, régen rossz. Nekem mindegyik megpróbálta megmagyarázni, hogy

1. Me a fenének gondolom, hogy értek hozzá, amikor neki ebből van diplomája, nekem meg nincs.

2. A gyerek a hibás, meg én. Ő tökéletes.

2021. szept. 14. 22:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!