Alsós gyermeketek gyakorolt írást-olvasást eddig a szünetben? Miénk nem akar, bár ami feliratokat lát az utcán, üzletekben azt mindig olvassa. Hogy lehet rávenni?
felvételire egy alsós nyáron???
ugyan hová?
A felvételik a tél végén lezajlanak, ha 8osztályos gimibe megy tovább, akkor már ezen túl van. Ha meg nem, akkor is van bő fél év még addig.
Úgy látszik a lustaság a divat és minden szülőt lepontoznak, aki foglalkozik a gyerekével.
Nálunk is van gyakorlás, nyári feladat (tanár által), szorgalmik ötösért. Mivel 5-ös tanuló, a szorgalmi alap nálunk. Napi 10 percbe nem hiszem, hogy belehal és a gyámügyet sem kell ránk hívni.
Senki sem mondta, hogy a gyerek belehal, sem a gyámügyet nem akarta senki rátok hívni, felesleges a dráma. Viszont a témához egy kicsit is konyító emberek tudják, hogy a nyári szünet lényege pont az, hogy a gyerek kiszabaduljon az iskolai mókuskerékből. Szerintem ez a többségnek ösztönösen evidens, de a nálam sokkal okosabb gyerekpszichológusok (Vekerdy stb.) is ezen a véleményen vannak. Legalábbis én még életemben nem olvastam szakembertől olyat, hogy nyáron gyakorolni kéne a gyerekkel az iskolai dolgokat, azt viszont, hogy hagyjuk ilyenkor békén, annál inkább.
A mi családunkban - és szerintem a többségében - a gyerekkel való foglalkozás nem azt jelenti, hogy feladatlapok felett görnyedünk, hanem azt, hogy programokat szervezünk, játszunk, sportolunk és nagyon sokat beszélgetünk. Velem sem gyakorolt soha nyáron a pedagógus anyukám, eszünkbe se jutott. Mégis felvettek hatosztályos gimibe.
Persze mindenki azt csinál, amit akar, nekem tök mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!