Alsós gyermeketek gyakorolt írást-olvasást eddig a szünetben? Miénk nem akar, bár ami feliratokat lát az utcán, üzletekben azt mindig olvassa. Hogy lehet rávenni?
Én szerintem nem éri a gyerekeket túl nagy inzultus ha rávesszük egy kis olvasásra, írásra. JÁTÉKOSAN, nem erővel.
A szülőknek úgyis az a bajuk hogy unatkozik a gyerek, nem tudja hányadik táborba rakja be.
Azóta találtam szép képes könyveket, amit szivesen olvasgat velem együtt.
#23!
Gondolod, csak a te elsősöd ilyen? 10-ből 8 ugyanígy járt. Ez teljesen természetes. Ne nyösztesd, pár nap alatt majd belejön szeptemberben.
Igazából nekem is teljesen mindegy, ki mit csinál. Pont nem érdekel, ki gyakorol, ki nem. Egyébként a 8 osztályos gimihez a legnehezebb a központi vizsga, ez tudva lévő. Attól, hogy a gyerek gyakorol, és nem nyár elejétől, hanem főleg ebben a hónapban, még volt szabadideje. Konkrétan öt hetet volt táborban, ami a barátaival zajlott, akkor természetesen semmi tanulás nem volt. Volt mamánál, unokatesóval pár napot nyaralni.
Szóval nagyon tartalmas nyara volt a gyereknek, de az elkövetkező két hétben intenzív gyakorlás lesz. Ha másnak ez nem lényeg, akkor nem az... Ha most még 100 ember ír ide erről, mindenkinek úgyis más lesz a véleménye.... Egyébként csak próbából, akinek most volt harmadikos a gyereke, rakjon már oda egy magyar-matek központit, hány feladatot tud belőle megcsinálni, ezek nem olyanok, amit suliban tanulnak.
Harmadikos a gyerekem, és igazad van, egészen biztos vagyok benne, hogy a nyolcosztályos gimis felvételihez kb. hozzá se tudna szólni (bár nem nézegettem soha ezeket a feladatlapokat). Éppen ezért nem is gyötröm vele. Minek erőltessek rá olyasmit, ami egyértelműen nem neki való? Ha az életünk múlna rajta, biztos, hogy megoldanánk, mert nem hülye a gyerek, de semmi kedvem olyan suliba íratni, amit csak rengeteg külön gyakorlás, különóra, mit tudom én mi árán tud valamennyire elvégezni. Marad inkább az általánosban, és mellette megmarad a gyerekkora.
Engem annak idején gyakorlatilag nulla különösebb készülés nélkül vettek fel hatosztályos gimibe, talán néhány feladatsort csináltam meg előtte, hogy lássam, miről van szó, de még ebben sem vagyok biztos. ÍGY volt értelme. De ha egy gyereket már a nyári szünetben is ezzel kell fárasztani, szerintem egyértelműen annak a jele, hogy nem oda való.
26-os! a 6 osztályos gimi felvételi jóval könnyebb, mert a gyerek érettebb, és sima gimihez pedig még könnyebb. A matektanárja is megmondta, ez a legnehezebb, pláne a matek rész.
Mivel konkrétan az egész logikán alapszik, de a nyelvtani részében is van, érdemes elkezdeni minél korábban a ezeket a feladatokat. Kb 0 szinten foglalkoznak ilyenekkel suliban, és attól, hogy meg kell a gyereket ismertetni ezekkel, még nem biztos, hogy nem oda való. Lehet te nagyon durván pro voltál annak idején, és kb rápillantottál a feladatokra, és tudtad 12 évesen, viszont lehet, hogy mindezt 9-10 évesen nem tudtad volna megtenni.
Egyébként elsős gyereknél nem annyira vészes, ha nem gyakorol nyáron, de már másodikban nálunk pl. kérték, hogy azért olvasás, kis számolás, szorzótábla gyakorlás legyen. Szerintem ez teljesen rendben van.Nem egész nyárra természetesen, hanem az utolsó két-három hétben.
A gyerekem baráti körében van elsős, másodikos is, és mind gyakorolt a nyáron, egyiknek sem lett semmi baja, ugyanúgy maradt idő játékra, programokra is.Ja, és van olyan gyerek, aki pl. egész nyáron heti kétszer fejlesztő pedagógushoz járt, mert lemaradást gondoltak a szülők. Lehet ezek a dolgok első hallásra a gyerek kínzásának hangzanak, mégis inkább ilyen legyen egy szülő szerintem, minthogy le se szarja, majd megoldja az iskola....
#26!
Pont ugyanígy. Nulla gyakorlással, bizonyítványban 3-as jeggyel mentem hatosztályosba. Akkor az ország egyik legerősebb gimije volt. Simán felvettek, mert a felvételi dolgozat nem a jegyektől függött.
Ha odavaló a gyerek, nem gyakorlás kérdése.
A gyerekem napi max 10 perc otthoni tanulással kitűnő. Már 4. félév óta mondogatják neki a tanítók, hogy simán mehet majd a hatosztályosba. ha ezért kínlódni kell meg vért izzadni, nem fogom odaküldeni. Ha simán veszi az akadályt, megy.
#28!
Ha 0 sazinten foglalkoztak vele a suliban, akkor talán nem odavaló a gyerek. Biztosan nem küldenék sem 8, sem 6osztályosba olyan gyereket, aki egészen a 4. osztályig nem találkozott szövegértésen alapuló logikai feladatokkal, AZAZ versenyfeladatokkal, mert azt nyilván nem látta a matektanító odavalónak.
már 2. osztályban van Zrínyi matekverseny. Akit el sem indít a suli ilyenen alsóban, annak nem gondolom, hogy való lenne a 8/6osztályos gimi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!