Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Alsós gyermeketek gyakorolt...

Alsós gyermeketek gyakorolt írást-olvasást eddig a szünetben? Miénk nem akar, bár ami feliratokat lát az utcán, üzletekben azt mindig olvassa. Hogy lehet rávenni?

Figyelt kérdés
2021. aug. 5. 08:42
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
35%

Én cinizmussal eltúloztam inkább humorosra szánva, Te pedig kiosztottál idegből. Ki drámázik? :)

Napi 10 percről beszélünk. Ennyi erővel ne cseszegessem a fogmosással, mert feladat szegénynek. Ugyan már. Aztán játszik egész nap, tartalmas az élete, este pedig - mindenki kapaszkodjon meg - olvas! Önszántából! Alig lehet alvásra bírni, mert imád olvasni. Még él. :D

2021. aug. 5. 17:09
 12/33 anonim ***** válasza:
80%
Ne haragudj, de te lustáztad le azokat a szülőket, akik meggyőződésből és tudatosan nem gyakoroltatják a gyereküket a nyáron. Ennek semmi köze a fogmosáshoz, mert ha nem mos fogat, akkor elrohadnak a fogai, az viszont csak az előnyére válik, ha nem gyötröm matekfeladatokkal a vakáció alatg.
2021. aug. 5. 17:28
 13/33 anonim ***** válasza:
9%

Szövegértés. :) Nem lustáztam le a szülőket, csupán azt mondtam, hogy itt a válaszoknál divat a lustaság. Nem mondtam, hogy TE vagy más az vagy, ez egy általános megfogalmazás, nem egyéni sértés.

Szerintem van köze a fogmosáshoz, ha nem az egészségügyi oldalról közelítjük meg, hanem a feladattudat irányából. Feladata, hogy fogat mosson, hogy eltegye a játékát, hogy megcsináljon napi egy matekfeladatot (nem szó szerint NAPI, példának írtam). Ezek a feladatai, mert nem kiskirályfi, hanem egy gyerek, feladatokkal. Nem a konkrét matekpélda válik a hasznára, hanem az, hogy napirendje van, feladatai vannak, hasznosnak, okosnak érzi magát, a SOK pihenés mellett.

2021. aug. 5. 17:45
 14/33 Andi80018 ***** válasza:
28%
Attól függ, hányadikos a gyerek. A fiam negyedikbe megy, plusz felvételizni is fog, mi gyakorlunk. Főleg az utolsó három hétben. Nem hal bele a gyerek, ha augusztusban egy-két naponta egy órácskát gyakorol, neki is könnyebb lesz nem káposztalé aggyal nekilátni az év eleji felmérőknek... Főleg, hogy én már a második héttől számítok ezekre.
2021. aug. 6. 08:49
 15/33 anonim ***** válasza:
52%

"egy-két naponta 1-2 órácskát?"

Most ugyan 4. után olvassa a kötelezőt (ami naponta max 15-20 perc, kiszámolta, napi hány oldalt kell olvasnia, hogy végezzen szeptemberre), de iskolaidőben nem tölt otthon tanulással napi 1-2 órácskát, sőt heti szinten sem.

És igen, előfordul, hogy a szeptemberi felmérők nem sikerülnek, ez benne van a pakliban, majd javítja. Erre a tanárok is számítanak az első hetekben, hogy vissza kell zökkenni a suliba. De most még szünet van, hagyom, hogy élvezze. Én sem tanultam soha a nyáron, ezt meghagytam a bukott, pótvizsgára készülő ismerősöknek.

A fiam kitűnő. Én bár nem voltam az, ez nem a nyári, hanem az évközbeni dögségemnek volt köszönhető (ettől függetlenül később megjött az eszem, köztársasági ösztöndíjjal végeztem az egyetemet ÉS ekkor sem tanultam soha a vizsgaidőszak és a szorgalmi időszak közötti kis szünetben nyáron)

2021. aug. 6. 08:57
 16/33 anonim ***** válasza:
82%
Most lesz 3. Osztályos a lányom szeptemberben, ebookon szeret olvasni, ha úgy nézzük akkor gyakorolja. Az írást nem annyira... Számolással nincs gond.
2021. aug. 7. 11:46
 17/33 anonim válasza:
(Nem vagyok szülő) én interneten szeretem meg olvasni. Most meg már rendes könyveket olvasok. Nekem Leslie L Lawrence-től a ,,Fel akasztott indián szigetén" című remek mű is segített, hogy szeressek olvasni. Bár én 14 évesen szeretem meg olvasni de én ezeket ajánlom. Ja és ha online olvasik a gyerek a Wattpad jó tud lenni. Sok fajta könyv van ott amik rövidek...de van hosszú is. Ezeket probáld ki.
2021. aug. 7. 22:19
 18/33 anonim ***** válasza:
A Wattpadon sokszor pongyola a fogalmazás, alsósoknak inkább olyan kell, ami szép, de egyszerű. Ha már mindenképpen online akartok olvastatni, akkor a DIÁ-t és a MEK-et ajánlom, azon vannak gyermekkönyvek is.
2021. aug. 8. 18:24
 19/33 anonim válasza:
Lehet rossz a fogalmazás de az a lényeg hogy meg szeressen olvasni. Rövid egyeszerű történetek ami után bátran fog el kezdeni egy igazi könyvet. Velem jól bevált :)
2021. aug. 8. 23:10
 20/33 anonim ***** válasza:
78%
17 éves a nagyobbik gyerekem és soha semmilyen feladatot nem csinált a szünetekben. Csak olvasott. Semmilyen hátrány nem érte, nem lett tőle lusta (már diákmunkázik).
2021. aug. 9. 11:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!