Alsós gyermeketek gyakorolt írást-olvasást eddig a szünetben? Miénk nem akar, bár ami feliratokat lát az utcán, üzletekben azt mindig olvassa. Hogy lehet rávenni?
Én cinizmussal eltúloztam inkább humorosra szánva, Te pedig kiosztottál idegből. Ki drámázik? :)
Napi 10 percről beszélünk. Ennyi erővel ne cseszegessem a fogmosással, mert feladat szegénynek. Ugyan már. Aztán játszik egész nap, tartalmas az élete, este pedig - mindenki kapaszkodjon meg - olvas! Önszántából! Alig lehet alvásra bírni, mert imád olvasni. Még él. :D
Szövegértés. :) Nem lustáztam le a szülőket, csupán azt mondtam, hogy itt a válaszoknál divat a lustaság. Nem mondtam, hogy TE vagy más az vagy, ez egy általános megfogalmazás, nem egyéni sértés.
Szerintem van köze a fogmosáshoz, ha nem az egészségügyi oldalról közelítjük meg, hanem a feladattudat irányából. Feladata, hogy fogat mosson, hogy eltegye a játékát, hogy megcsináljon napi egy matekfeladatot (nem szó szerint NAPI, példának írtam). Ezek a feladatai, mert nem kiskirályfi, hanem egy gyerek, feladatokkal. Nem a konkrét matekpélda válik a hasznára, hanem az, hogy napirendje van, feladatai vannak, hasznosnak, okosnak érzi magát, a SOK pihenés mellett.
"egy-két naponta 1-2 órácskát?"
Most ugyan 4. után olvassa a kötelezőt (ami naponta max 15-20 perc, kiszámolta, napi hány oldalt kell olvasnia, hogy végezzen szeptemberre), de iskolaidőben nem tölt otthon tanulással napi 1-2 órácskát, sőt heti szinten sem.
És igen, előfordul, hogy a szeptemberi felmérők nem sikerülnek, ez benne van a pakliban, majd javítja. Erre a tanárok is számítanak az első hetekben, hogy vissza kell zökkenni a suliba. De most még szünet van, hagyom, hogy élvezze. Én sem tanultam soha a nyáron, ezt meghagytam a bukott, pótvizsgára készülő ismerősöknek.
A fiam kitűnő. Én bár nem voltam az, ez nem a nyári, hanem az évközbeni dögségemnek volt köszönhető (ettől függetlenül később megjött az eszem, köztársasági ösztöndíjjal végeztem az egyetemet ÉS ekkor sem tanultam soha a vizsgaidőszak és a szorgalmi időszak közötti kis szünetben nyáron)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!