Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Ez tényleg ennyire általános?

Ez tényleg ennyire általános?

Figyelt kérdés

Kislányom most kezdi majd az első osztályt. Angolos osztályba írattuk. Sokat persze nem várunk tőle, csak hogy kicsit ismerkedjen a nyelvvel. Az ismertető szerint is inkább játékos az egész, dalokkal, mondókákkal, alapszavakkal.

Most volt egy online szülői, ahol többek között szóba került a nyelvtanulás is és az egyik anyuka kérdezte, mennyire intenzív, mert az ő fia folyékonyan beszél angolul. Legalább hárman mondták ugyanezt, és további néhány is beszél angolul valamilyen szinten. Egyik sem kétnyelvű család, egyik sem élt külföldön.

Számomra ez fura, mert gyerekkoromban volt ovis angol, de ott is csak néhány dalt tanultunk. Folyékonyan beszélni semmiképp.

Aggódom, hogy kislányom borzasztóan le lesz maradva egy KEZDŐ csoportban, ahol már haladó gyerekek lesznek.

A ti gyerekeitek beszélnek/beszéltek idegen nyelvet ennyi idősen? Ez már a mai világ elvárása? Nekem kellett volna erre nagyobb hangsúlyt fektetni?

2021. aug. 25. 17:52
 1/10 anonim ***** válasza:
93%
Ne vedd készpénznek, amit a szülők regélnek a csodagyerekeikről. Ha nem kétnyelvű a család és nem is éltek külföldön, akkor kötve hiszem, hogy folyékonyan beszél angolul a kölke. Biztos folyékonyan elmond valami betanult mondokát, anyuka meg már azt hiszi, hogy Hamlet-elemzést tudna írni Shakespeare stílusában.
2021. aug. 25. 18:00
 2/10 anonim ***** válasza:
43%
A neten a legtöbb nekik való mese angolul van fent, így igen, az én 4 évesem is tud valamilyen szinten. Nem tökéletes mondatalkotás, de étteremben meg tudja mondani mit szeretne, köszön, és általánosságban is el tudja mondani azt hogy mit szeretne.
2021. aug. 25. 18:00
 3/10 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem egyáltalán nem általános, azoknál az elit családoknál tudom elképzelni, akiknek már most a fiókban van leírva a kicsi fiuk/lányuk egész általuk megtervezett élete.

Sokkal több olyan gyerek van, aki nem beszél más nyelvet, vagy kétnyelvű család miatt beszéli.

Aztán majd az is kiderül, hogy hogy beszéli a gyerek a nyelvet. Sokan elsőig még egy nyelvet sem tudnak elsajátítani, nem hogy kettőt, helyes kiejtéssel, nyelvtannal és hasonlók. Ha viszont rosszul tanult meg valamit, akkor a lányod előnyben lesz, nem kell majd mindent újra tanulnia. Ha alap csoport, akkor nem azok fognak szívni, akik nem tudják, hanem azok akik igen. Szét fogják magukat unni az órákon, mert a tanterv attól nem lesz más.

Szerintem ne izgulj ezen, majd minden elválik, a lányod még előnyben is lehet ez miatt.

2021. aug. 25. 18:08
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Folyékonyan, persze. Van egy nagyon menő német kéttannyelvű általános a szomszéd kerületben, folyamatosan 8 évig tanulnak németül, ötödiktől már sok tantárgyat németül tanítanak, amikor végeznek, akkor b1-es szinten vannak, a b2 a középfokú nyelvvizsga, ami szerintem még mindig nem folyékony beszéd, az valahol felsőfokú szintnél van. Szóval a 6 éves gyerek valószínűleg folyékonyan elénekli a happy birthday-t, anyukának meg fogalma sincs a nyelvtudásrol.
2021. aug. 25. 18:16
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Felröhögtem, amikor ezt elolvastam. Folyékonyan, persze.

Egyébként elsőben még nem tudnak írni-olvasni, és nem is cél az írás a nyelvórán, mivel bezavar az anyanyelvi készségekbe, szóval tényleg csak mondókákat tanulnak játékosan. Semmivel nem lesz hátrányban a többiekhez képest.

2021. aug. 25. 18:43
 6/10 anonim ***** válasza:
90%
Az ilyen idiótákra rá kell kontrázni, hogy a tiéd már hármat beszél folyékonyan.
2021. aug. 25. 18:57
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Múlt héten egy kérdésnél egy anyuka azt állította, hogy az ő gyereke jobban beszél angolul, mint magyarul. És hogy a rózsadombi játszótereken, ahová ők járnak, a többi gyerek is inkább angolul beszél, mint magyarul, mert kétnyelvű oviba járnak. Furcsa, hogy mi, külföldön élő anyukák meg keményen dolgozunk azon, hogy a gyerek beszéljen magyarul, még akkor is, ha itthon csak magyarul beszélünk.
2021. aug. 26. 00:49
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Ne stresszelj ,ilyenen nem éri meg ez csak 3 anyuka volt a mondjuk 20+ létszámú osztályból,nincs hátrányba gyereked.
2021. aug. 26. 05:56
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Én német kéttannyelvűbe jártam középiskolába, ott két csoportra bontottak minket. Voltak a haladók és a tényleg kezdők.
2021. aug. 26. 14:10
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekunk rokon lanyka jart ugy,hogy egyedul o nem tudott olvasni az osztalyban,mindenki mas tudott. Azt kepzeljetek el,elso nap sirva ment haza. Ilyen is van. Az angolra terve, ne aggodj, attol,mert a tobbi esetleg makog valamit, a tanar neni ugyanugy a tanterv alapjan fog mondokozni,enekelni :)
2021. aug. 27. 12:34

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!