4. Osztályban 3 napos kirándulás?
3 gyerekem van 2 idősebb 3 osztályos korától 1 hetes erdei iskolába mentek ez ott alvós kirándulás volt.
Lányom meg most 4. osztály végén volt ott alvós táborban az osztályával,sőt a másik 2 negyedikes osztály is velük ment.
Az enyém is negyedikes lesz. Nincs nagyszülői segítség - még nem aludt nélkülünk sehol. Ő nem is akarna menni egy ilyen kirándulásra. 2. osztályban vitték volna őket, ha nem lett volna covid, akkor beszéltünk erről.
Régen valóban csak felső tagozatban mentünk 2 napos kirándulásra, én se értem, hogy miért kell több napos kirándulást szervezni alsó osztályban.
A tábort meg minek ide keverni, oda önként mennek a gyerekek, amelyik akar. Itt úgy tűnik mindenkinek a gyereke ilyen stramm és életrevaló. A gyermekem osztályában is mentek már első osztályban is páran táborba, most 3.o. végén is vagy 5 ment a 20 gyerekből kb. Én meg annó 5.osztályban mentem először és nem vesztettem sokat.
Amúgy mennyibe kerül egy ilyen kirándulás? És kötelező menni?
Az én gyerekem extra válogatós - ha egy ilyen kiránduláson is azt a szar menza kaját adják nekik, lehet hogy 3 napig nem enne. Hát egy élmény lenne neki biztosan.
Minket egyszer se vittek külföldre. Vidéki általános iskola 80-90es évek. Valószínűleg más az anyagi háttér is a szülőknek, mint egy budai suliban.
Volt sajnos, akinek az egy napos kirándulást se fizették ki.
Az a baj hogy ha már gyerekként ahhoz szoktatjátok hogy soha nem alszik máshol, akkor ebből felnőttként gondja lehet később, hogy csak otthon fog tudni aludni!
Még ha nagymama nincs is, ottalvós bulikba ennyi idősen már szoktak azért menni.
Igen, szerintem is, pont azért, mert nincs ottalvós nagymama, ez egy jó lehetőség.
Esetleg négyszemközt beszèlj a tanítókkal az aggodalmadról előtte, hogy feltűnés nèlkül, de egy picit jobban figyeljenek oda rá, hogy bírja lelkileg.
Meg néhány dolgot előtte taníts meg pl szennyes ruhát hogy csomagolja el (otthon nyilván más), vagy ami nedves, előtte terítse ki. Hogy pakoljon ki a táskából, mikre figyeljen, hogy másokkal jól tudjon együtt létezni.
Ha nem akar menni, akkor mindegy is, hogy miket írunk, hogy ki hol volt már ennyi idősen, stb. Akkor ne menjen. Amúgy szerintem is korai. Belegondolok, ott biztos, hogy zuhanyzó lesz, én még 9-10 évesen egyáltalán nem is zuhanyoztam, csak kádban fürödtem. Kb. csak leázott rólam a kosz, én nem is dörgöltem, mostam magam a kezemmel. Anyukám meg bejött megmosni a hajamat. Szóval én is szarul éreztem volna magam, ha egy kiránduláson kell először szembesülnöm azzal, hogy "mosakodnom" kell, tartani a zuhanyt, stb. Meg ott egymás előtt törölközni, nem tudom, kicsit fura. Persze nyilván egy táborban is ez van, én mondjuk sosem voltam táborban.
Ha nem akar menni, akkor ne erőltesd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!