Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Felsőben a tanulószobát...

Felsőben a tanulószobát hogyan kell elképzelni, érdemes ott maradnia a gyereknek?

Figyelt kérdés
2021. aug. 18. 08:31
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Nem hinném, hogy külön tanár lenne erre az osztálynak, rendes napközis is csak 1-2.-ben volt, meg 4. elején, miután elment, utána naponta más, némelyik kb csak felügyelt, nem ellenőrzött semmit. Ha ez megy a tanulószobán is, akkor tényleg nincs értelme maradnia. Eddig nem volt gond a tanulással, ha hamarabb hazahoztuk, meg online alatt se.
2021. aug. 18. 14:26
 12/20 anonim ***** válasza:
95%
"ha hamarabb hazahoztuk" -ebből arra következtetek, hogy nem egyedül lenne otthon és nem egyedül kellene tanulnia, hanem suli után ott van vele vmelyik szülő. Így egyértelmű, hogy otthon.
2021. aug. 18. 14:35
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Semmi értelme nincs! Nálunk a napközis tanár is a legsilányabb aki már alig tanít, segíteni nem is akar. Valamint a tanulószobán maradó gyerekek nagyrésze nem a jó magatartásáról híres. Az én fiam is most lesz ötödikes így hazajár majd, de én itthon leszek mikor jön. Megebédel, megbeszéljük a tanulnivalókat és csak utána megyek dolgozni. Sajnos ezt nem mindenki tudja megoldani, nekik marad a 2-3 óra semmit tevés. Szegény gyerek tanulhat este otthon.
2021. aug. 18. 19:29
 14/20 anonim ***** válasza:
Nálunk kedves, ismerős tanárok, tanítók a tanulószobások. hetente 2x pl az egyik alsós osztálytanító lesz, aki eddig is tanította. Szóval nem aggódom.
2021. aug. 18. 20:26
 15/20 anonim ***** válasza:
40%

Csak az én családomban volt divat, hogy egy 11 éves gyereket nem kezelünk egy 5 éves szinten?

Mi van, ha egyedül lesz otthon? 11 éves, nem 2.

Tanszobán az osztálytársakkal biztos nem fog tanulni, max megírja a házit.

Én 2-3 fele 10 évesen hazamentem, szüleim 6-fél7 fele jöttek. Mikor hazamentem, megebédeltem, pihentem, tv-ztem, 5-6 fele nekiálltam a házinal meg ha volt tanulni való, tanultam. Szüleim jöttek, megfürödtem. Ennyi.

2021. aug. 18. 20:30
 16/20 anonim ***** válasza:
93%
Gyerekfüggő. Amúgy nem feltétlenül a tanárt szidnám. A lányoméknál az van, hogy 2-ig van tanítás, utána esznek, kimennek játszani. Tanulószoba 3-tól 4-ig. Szerinted az mire elég? Legtöbbször még az írásbeliket sem írta meg. Náluk elvileg segített a tanár, de persze az alapzaj, meg a rendetlenkedés az ott is volt, meg a szóbelikre már nincs idő. Szóval 5-re hazaértünk, és még utána állt neki a szóbelinek. Szerintem jobb, ha 2-kor hazajön, 3-kor nekiül tanulni, a legnehezebb napokon is 6-ra kész van, nem még akkor áll neki. Ennek ellenére mindig könyörög, hogy hadd maradjon, mert ott vannak a haverok. Egy ideig engedtem, mert kimennek 1 órát levegőzni (itthon télen tuti nem megy ki), meg itt nincs gyerektársaság. De tavaly a covid miatt azt mondtam, hogy a lehető legkevesebbet legyen a suliban, csak amennyit tényleg muszáj.
2021. aug. 18. 22:33
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Tanárként azt mondom, hogy semmi értelme.
2021. aug. 19. 21:22
 18/20 anonim ***** válasza:

Nagyon-nagyon napközi függő, ill. szükségszerűség függő a dolog.

Nagyon jó és nagyon rossz tapasztalatunk is van a családban, ismeretségi körben.

A muszály nagy úr. A gyerek "személyisége, hozzáállása" megalapozó lehet. A napközis tanár személye, a gyereklétszám, és az ezzel járó "hangzavar" sok gyerek tanulását enyhén szólva nem segíti elő.

Szóval itt nem nagyon lehet okosnak lenni, főleg, ha már több tanár is úgy értékeli, hogy "semmi értelme", vagy "nem sok értelme van" vagy "hát, meggondolandó".

Régen én is jártam tanulószobára, mert otthon sok volt a zavaró tényező,(anyám beteges volt és házmester, úgyhogy sok dolgom volt ebben a korban már) tehát nekem remek volt,(utána mindig beszereztem pár 4-es 5-ös osztályzatot, szóval tudtam "javítani") csendet tartottak, félóránként lehetett pár perc szünet, nyújtózni, kikérdezték a szóbelit, ellenőrizték a lecke minőségét, szóval volt törődés, pedig 20 gyerek is volt néha, - és ha kész voltál, haza lehetett menni.(Mami71)

2021. aug. 23. 13:51
 19/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Még gondolkodom a dolgom, a napközi működéséről nem tudok semmit, azt sem tudni mennyien maradnának, az elmúlt év elég információ szegény volt.
2021. aug. 24. 10:15
 20/20 anonim ***** válasza:
Én úgy tervezem, hogy marad a gyerekem. Így indulunk neki, így beszéltük meg. Miért ne? ha annyira gáz, simán mondhatom bárikor, hogy holnaptól nem marad bent.
2021. aug. 24. 10:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!