Felsőben a tanulószobát hogyan kell elképzelni, érdemes ott maradnia a gyereknek?
Csak az én családomban volt divat, hogy egy 11 éves gyereket nem kezelünk egy 5 éves szinten?
Mi van, ha egyedül lesz otthon? 11 éves, nem 2.
Tanszobán az osztálytársakkal biztos nem fog tanulni, max megírja a házit.
Én 2-3 fele 10 évesen hazamentem, szüleim 6-fél7 fele jöttek. Mikor hazamentem, megebédeltem, pihentem, tv-ztem, 5-6 fele nekiálltam a házinal meg ha volt tanulni való, tanultam. Szüleim jöttek, megfürödtem. Ennyi.
Nagyon-nagyon napközi függő, ill. szükségszerűség függő a dolog.
Nagyon jó és nagyon rossz tapasztalatunk is van a családban, ismeretségi körben.
A muszály nagy úr. A gyerek "személyisége, hozzáállása" megalapozó lehet. A napközis tanár személye, a gyereklétszám, és az ezzel járó "hangzavar" sok gyerek tanulását enyhén szólva nem segíti elő.
Szóval itt nem nagyon lehet okosnak lenni, főleg, ha már több tanár is úgy értékeli, hogy "semmi értelme", vagy "nem sok értelme van" vagy "hát, meggondolandó".
Régen én is jártam tanulószobára, mert otthon sok volt a zavaró tényező,(anyám beteges volt és házmester, úgyhogy sok dolgom volt ebben a korban már) tehát nekem remek volt,(utána mindig beszereztem pár 4-es 5-ös osztályzatot, szóval tudtam "javítani") csendet tartottak, félóránként lehetett pár perc szünet, nyújtózni, kikérdezték a szóbelit, ellenőrizték a lecke minőségét, szóval volt törődés, pedig 20 gyerek is volt néha, - és ha kész voltál, haza lehetett menni.(Mami71)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!