Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Milyen szempontokat vettél...

Milyen szempontokat vettél figyelembe iskolaválasztáskor? Mire érdemes figyelni, rákérdezni?

Figyelt kérdés
2019. szept. 21. 14:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
89%

Normális tanárok, közelség, viszonylag normális szülők gyerekei.

Nekem szempint volt, hogy egyházi iskolát biztosan nem. Mivel én nem járok templomba, ezért a gyerekeimet sem szeretném havonta misére vinni, csak mert az iskola rendje előírja.

2019. szept. 21. 14:35
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Közel legyen, milyen az iskola szellemisége, milyen gyerekek járnak oda (ne legyen sok roma), milyen a tanító néni, vannak-e esetleg tagozatok, egyéb foglalkozások.
2019. szept. 21. 14:43
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Tanárnő személyisége. Ha az nem stimmel, akkor hiaba jó minden más. Tapasztalat.
2019. szept. 21. 16:07
 4/12 anonim ***** válasza:
87%
Szia elsős a lányom, tavasszal be irattuk egy suliba, ami nem a körzeti sulink volt, és akkor el kezdtük hirdetni a lakásom, ahol laktunk. Azért azt a sulit választottuk, mert anno, mikor az én általános sulim bezârt, az összes tanárt ebbe a suliba vették át. Anyukám is, aki ott tanított, és most itt tanít, a lányunk is ismeri a sulit, sokat volt bent ovis korában is illetve tornázni az akkori elsōsökkel, és a tanárokat is ismerte anyu által. Nyár végén sikerült eladni a lakást, és közvetlenül a suli melletti társasházban kB 50 méterre a sulitól vettünk másikat,igy jó, mert ha mindketten dolgozunk, anyu haza tudja hozni suli után, és kB. 15 percre lakik tőlünk.
2019. szept. 21. 17:36
 5/12 anonim ***** válasza:
88%

Alapvetően szerintem jó a körzetes. Elég macerás, ha még a 8. osztályos gyerekedet is kocsival kell hordani suliba. Persze lehet, hogy a körzetes suliban sok a roma, vagy rosszak a tanárok (a kettő sajnos együtt jár, normális tanár normális suliba jár dolgozni, és most már válogathatnak.)

Érdeklődj a környéken, menj el nyílt napra. ha úgy tűnik rendben van a helyi iskola, szerintem felesleges messzebbre menni.

2019. szept. 21. 18:50
 6/12 anonim ***** válasza:
86%
Úgyis lutri, felesleges túlizgulni. Lehet jönni a tanító személyiségével, de nagyközönség előtt a nyílt órák sem olyanok, mint a "valóságban" és azért mert XY gyerekének bevált, nekünk még lehet, hogy nem fog. :( Őszintén mondom, hogy nagyon nehéz, de igazából tényleg zsákba macska.
2019. szept. 21. 21:56
 7/12 anonim ***** válasza:
77%

Egyébként tényleg zsákbamacska. Még ha jó is akit választasz, semmi garancia arra, hogy ő lesz, és hogy marad is 4 évig.

A lányomnak alsóban volt vagy 5 osztályfőnöke. Elég nagy a fluktuáció a tanároknál.

2019. szept. 21. 22:00
 8/12 anonim ***** válasza:
39%
Miért nem hasznos az a válasz, hogy hiába választasz tanárt, úgysem ő marad 4 évig? Nálunk a suliban kb. minden osztállyal ez volt. Hiába választasz, úgysem őt kapod.
2019. szept. 22. 17:37
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Csak és kizárólag a leendő tanító személye a fontos és az, hogy megvan-e közte és a gyerek között az összhang.

Én csak erre az egyre nem figyeltem. Jó suli, barátok, közel van... és a gyereket az összes cimborájától külön szedték egy számomra idegen pedagógushoz.

Azt gondolom, a gondviselés keze van abban, hogy ez az ember képes minden, de MINDEN bajt kompenzálni a személyével. A magányt, a barátok hiányát, a buksiban lévő teljes zűrzavart... olyan szinten egymásra hangolódtak a gyerekemmel, hogy amikor ő szabira ment, a fiam lebetegedett.

Szóval elsődleges a pedagógus személye. Érdeklődj ismerőstől, szomszédtól, iskola oldalán akár idegenektől is... ha ezt kipipáltad, utána jöhet a többi szempont.

2019. szept. 22. 21:18
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Elsődleges szempont tényleg a tanító személyisége.Őt kéne megtalálni.

DE!A "nyomozás" sajnos vezethet téves útra is!

1., Utánakérdezni tényleg lehet,de ha Manyika és Icuka kislányát is szerette a tanító,ódákat zengenek,de neked fiad van,és kiderül,hogy a tanító zsigerből gyűlöli a fiúkat,csak arról nem hallottál,mert a szegény szülők elmenekítették rég a vadállat elől a gyerekeiket,a többi meg még épp túlél,és kussol(kemény szavak,de ez van!),akkor jó nagy kakiban lesztek.Ergo lutri!!!

2., Kiválasztasz egy szerinted jó tanítónénit,aki tényleg jó,de aztán elmegy.Mondjuk fél egy év múlva.Ezután jön az 1. pontban említett hölgyemény...

3., Kiválasztód a jó tanítónénit,nagyon szupi minden,és marad.Na,ekkor mákotok volt.

Utólag derül ki minden,hiába válogatsz,nem tudhatod mi/ki jön.

Nyilván mindent megteszel,hogy számotokra a legjobbat megkeresd,de annyi minden történik manapság,hogy ezekre felkészülni nem lehet,csak sodródni az árral...Sajnos tapasztalat,mi még mindig nyögjük!Mindenki a legjobb arcát mutatja majd,de aztán jön az ébredés.Inkább iskolából kirepülteket kellene megkérdezni,azok már el merik mondani,melyik tanártól óvd a gyereked,melyik pedig az,aki legkevesebb kárt teszi benne.Utólag legalábbis én már így tennék.Aztán hogy elmegy-e,az a jövő zenéje.Nálunk 3 év alatt 4x változott a tanár személye,meg is látszik az osztályon!

2019. szept. 23. 10:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!