Mi ötödikben a kötelező olvasmány?
Amit minden ötödikesnek el kell olvasni,mert feldolgozzák órákon,tanév közben.
Nem az ajánlott,illetve tanár által választott könyvre gondolok.
10-es, miért bánod, hogy kihagytad? Olvasd el, sosem késő :) Nálam évi többször előkerül, és talán az egyetlen, ami magával is ragadott :D Ja, meg nálunk felsőben a Téli berek is kötelező volt, de azt is olvasom évente többször. Most a 4-es lányomnak akarom megvenni őket.
12-es, nálunk kb miden iskolában más a kötelező. Mint írtam, bálunk 4-ben Rumini, ismerős 3-os fiánál is ez lett az. Míg szintén ennél az ismerősnél idősebbik gyermeknek elsőben nem volt, másodikban mindegy volt, mit olvasnak, harmadikban meg Rumini. Szóval max az adott iskolába járó ismerőstől lehet érdeklődni, akkor nem lesz akkora "választék" :D
#13!
Szeretném elolvasni, szeretném szeretni, de egyszerűen nem nekem való Fekete István. Kb semmit nem tudtam még tőle végigolvasni :(
Ellenben Az arany ember pl abszolút többszörolvasós, felnőtt fejjel. Bár az még arrébb van...
Sziasztok,
5. osztályt budapesti “top” nyolcosztályos gimiben kezdő kisfiamnak a beiratkozáson és a felvételi után a szülőin is adtak egy listát.
Kötelezők:
-Pál utcai fiúk
- Harry Potter 1.
- A koppányi aga testamentuma
- A kis herceg
Ajánlott - na ezt fel sem sorolom, 34(!) kötet :D de pl. benne van 6-8-10 olyan, ami vagy alsóban volt kötelező nálunk (pl. Szeleburdi család vagy Rumini vagy több Fekete István, amiből 1-1-et szoktak olvasni a gyerekek. Vagy a “letehetetlen” kategóriából pl a Harry Potter további része, Gerald Durrell.
Bevallom, néhányról - pedig 30+ éve nekünk is lehetett ugyanígy kiadva- azt gondolom, nem biztos, hogy a mai gyerekek vagy a mai 10-11 évesek értik/érdeklik/érthető a nyelvezete.
A koppányi agát a gyerek két nekifutás után is letette, Berg Juditot valahogy mi már “dedósnak” gondoljuk (a Rumini másodikban volt kötelező), egy Szabó Magdához meg még talán nem ártana 1-2 plusz év....
A Pál utcai fiúkat megkönnyezte, A kis herceget még nagyon gyerekszemmel érti (hisz gyerek is, de a regény maga nem mesekönyv!)- én ezt nem ötödikesnek tenném...
Viszont -szigorúan elolvasás után!!!/ nekem nagyon jó tapasztalatom van azzal, ha a gyerek színházban nézi meg a darabot. A Spirit Színházban épp játszák A kis herceget, pont múlt hétvégén láttuk- engem is meghatott és sokat adott.
A Pál utcai fiúkra a Vígszínházba már csak max közepes helyre tudtam bevadászni utolsó jegyeket október végére... nyilván itt a Geszti-Dés zenei világ is nyom a marketingen meg a jegyárakon :D
Harry Pottert is olvasás után, családi mozieste keretében utólag nézzük meg, ahogy a kötetekkel halad... le van tiltva mindenféle google olvasónaplós meg összefoglalós meg házifeladatos megoldásról :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!