Leendő hatodikos gyereked kapott kötelező olvasmányt nyárra?
Persze.
A lányom az Egri csillagokat és a Robinson Crusoe-t kapta.
Illetve mellé ajánlottként megkapták a Koldus és királyfit.
Minden nap közösen olvasunk" Ő olvassa hangosan én pedig hallgatom :)
Így biztosan időben végig ér rajta.
Fiam szerint nem volt kötelező olvasmány de a barátja szerint igen. Egri csillagok + 1 szabadon választott minimum 100 oldalas könyv.
Majd hétfőn tudom leghamarabb elérni az osztályfőnököt
"Az alaptanterv része a kötelező olvasmány és az minden iskolában azonos"
Ez nem igaz. A tanár szabadon eldöntheti, hogy milyen olvasmányt ad fel.
Én nem adtam fel kötelezőt a nyárra a felsős gyerekeimnek, hadd pihenjenek ;)
7!
Nem írhatod fel tanárként az alaptantervet. Ha Micimackó a kiadott kötelező olvasmány akkor azt kell olvastatnod a gyerekekkel, ha Egrij csillagok, akkor azt, ezt nem te döntöd el. Neked max annyi jogod van, hogy a tanéven belül az időszakot határozod meg.
Érdekes ez a kötelező vagy sem dolog.
Fiam osztályfőnöke az első 4 évben nem adott kötelező olvasmányt, azt mondta ő nem ad, olvassanak nyáron amit szeretnének 😀
Pedig nem ma kezdte a szakmát.
Ötödikben év közben volt a Pál utcai fiúk.
"Nem írhatod fel tanárként az alaptantervet. Ha Micimackó a kiadott kötelező olvasmány akkor azt kell olvastatnod a gyerekekkel, ha Egrij csillagok, akkor azt, ezt nem te döntöd el. Neked max annyi jogod van, hogy a tanéven belül az időszakot határozod meg."
A jelenleg érvényben lévő tanterv csak javaslatot ad. A tanári szabadság lehetővé teszi, hogy más kötelező olvasmányt adj fel a diákoknak, ha ezt meg tudod indokolni. "Kötelező olvasmányok" címszó nem is szerepel a tantervben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!