Első osztályos gyereknek mit ajánlanátok kötelező olvasmányként nyárra?
Jézusom... Semmit!!! Egy elsős általában nem tud még olyan gyorsan olvasni, hogy az élvezetet okozzon számára. A nagylányom ennyi idősen még félt a könyvektől. Képregényekkel kezdte. Most negyedikes volt, és Ropi naplóját, meg ehhez hasonló vékony regényeket hajlandó elolvasni. De csak megmutattam neki az első Harry Potter kötetet és leverte a víz... :D
Ha nagyon muszáj, keressetek valami megúszós könyvet a könyvtárban, amiben alig van szöveg, vagy pl a Geronimo Stilton sorozat olyan, hogy tele van mindenféle betűmérettel, és engem ugyan emiatt idegesít, de kicsi gyereknek szórakoztató.
Ezt én is túlzásnak találom a tanárnénitöl. Eleve szünetre nem is lenne szabad házit adjon. A legnagyobb dolog, hogy írjon egy képeslapot az osztálynak vagy a barátainak...
Egyébként elsösöknek az Olvasó LEo és hasonló kiskönyvek vannak. Ennél hosszabb dolgot max te tudsz elolvasni és te tudsz belöle naplot írni.
Semmit!
Annyit, hogy olvasson, bármennyit, bármit. Akár hirdetőtáblát, vagy utcaneveket, bármit.
Nálunk a Pál utcai fiúk lesz az első kötelező majd 5-ben, de az is közösen olvasós.
Ha olvasnia kellene és mindegy mit, akkor ezeket javasolnám:
Geronimo/Tea Stilton
Csodakunyhó
Rosszcsont Peti
Már tudok olvasni sorozatból bármi (Hó napló, Balettcipőben Tokióig, Riki-Tiki-Tévi, szóval bármi)
Lesz nekem egy szigetem
Bat Pat
Kis kukac könyv (na, ez kb 10 perc alatt kiolvasható, de a bármibe belefér)
A sehány éves kislány
Mazsola
Vackor
Sün Balázs
Hűrom nyúl
Nyúlanyó húsvétja
Öreg néne őzikéje/Őzanyó
Pöttyös Panni
vmelyik füzetes kiadású Heidi, Marika
Pom-pom vmelyik meséje (Festéktüsszető Hapcibenő, Radírpók, akármelyik)
végtelenségig lehetne sorolni keress valamit, amiben sok kép van, 20-50 oldal közötti hosszúságú.
Ami még eszembe jutott és jól olvasható:
Tesz-vesz város
Kisvakond
Dolli a dacoló kisdelfin/Kacsa Karcsi vacsorája/Berci mackó barátkozik/Joci a jegesmaci -ezek vesres mesék
Babar
Tücsök Tóbiás naplója
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!