Összegyűlt a 250 óra hiányzás.Hogy zajlanak az osztályozó vizsgák negyedikben?
Akinek már volt ilyen,az hogyan zajlott?Kisfiam negyedikes,a covid miatt engedélyezte az igazgató az itthonmaradást,de már visszament az iskolába,viszont most,238 óránál egy vírus terjed az osztályban,ami miatt már az osztály negyede megbetegedett,mi se úsztunk meg sajnos.
Így,mivel beteg lett,kedden összegyűlik a 250 óra hiányzás.
Így kötelező osztályozó vizsgára mennie,hiába csak pár órával fogja átlépni.
Hogy zajlik ez pontosan?Semmilyen infóm nincs róla,az osztályfőnököt hiába kérdezném.Eddig csak fenyegette a gyerekeket április 19 előtt,mikor erről volt szó,hogy menjenek vissza a suliba,mert ha összegyűlik,ez kötelező,nincs kivétel,ész irgumburgum.
Az eddigi jegyek a kukába kerülnek,semmit sem számítanak onnantól.
Mindenből kell osztályozó vizsgát tennie?
Mikor zajlik ez le,és hogyan?
Köszönöm szépen a választ,nagyon szépen leírtad.
A csoda az lenne,ha ezeket a szabályokat betartaná az iskola...főként az ofő.De most legalább el tudok indulni valamerre,ha ágálnak.
A tanárok megítélését annyiban rontotta,hogy nem bíztunk már egyikben sem,itt több,mint fél év után derült ki,hogy baj van.Hiába próbáltam beszélni,a végén harcolni vele,a végkifejlet az lett,hogy az iskolapszichológus kijelentette,sajnos súlyos gond van a tanárral.Nem az én gyerekemmel.
Mivel ötödiktől felsős a fiam,más tanárai lesznek hálistennek,ezért maradtunk.Illetve a másik fiam is ide jár,a tanárainál még nem láttam jobb tanárokat sehol,együttműködőek,nem zárkóznak el,ha kérdés van,minden gyerekre ugyanúgy tekintenek,nincs csókos,kedvenc,vagy kilöknivaló stb...Ők minden szabályt példamutatóan betartanak.Ahogy azt utána jogosan elvárják mindenkitől.
A fiamat behívták a nagyobb dolgozatokra (félévi pl.),de előtte való nap szóltak,és nem javíthatott.Többször kérdeztem,kértem,hogy szóljanak,de választ sosem kaptam.
Itthon is végig osztályozták,számonkérték a haladást,felelt online többször is szóban,a témazárói így is zajlottak.Mikor visszament,kismillió dolgozatot írt,és íratják velük folyamatosan,tehát vannak/lesznek jegyei.Még 2 hét.
Ide szimplán a jóindulat hiányzik,mert ha jól számoltam,max.pár órával lépte át a 250-et.Nem írnak be azonnal mindent,van,hogy egy hét,míg beírják utólag a hiányzást.Így kb.252-253 óránál vagyunk.
Én rákos vagyok, ezért a gyerekeim novembertől májusig nem mentek iskolába, nem kockáztattam, hogy hazahozzák nekem a covidot. Nem számoltam, de kb. 400 óra hiányzásuk lehet.
Hosszan elbeszélgettem az Ombudsmannal erről, mivel nekem is mondott mindenféléket az egyik osztályfőnök.
És valóban úgy van, ahogy előttem már leírták, hogyha 250 óránál többet hiányzott, és nincs elég jegye. A fiamnak jó fejek voltak a tanárai, mert minden dolgozatot hazaküldtek, ezt megcsinálta (én nem segítettem neki, bár lehet, hogy ezt senki nem hitte el), visszaküldtük. Többször felhívták telefonon, és szóban lefelelt. Így semmivel nincs kevesebb jegye, mint a többieknek. Igaz, hogy 5554 jegyekre lezárták 4-essel, de nem igazán érdekel. Osztályozóvizsgát nem kell tennie semmiből.
Negyedikes. Azt mondta egyébként az ofő, hogyha az igazgató úr mindenképpen ragaszkodik a vizsgához, akkor behívják, aztán olvasson egy kicsit, számoljon valamit, aztán kap egy jegyet. Negyedikben még készség szintjén beépülnek a dolgok, ha folyamatosan tanul, akkor mindenképpen tud teljesíteni legalább egy kettest. Talán a környezetre kell tanulni, mert azt el lehet felejteni, de a többi tuti menne neki.
A lányom ofőjével volt nehezebb dolgunk, mert ő is nagyon hangoztatta, hogy osztályozóvizsgát kell tennie, és ott némelyik tanár hazaküldte a témazárókat, némelyik nem. De végül lett neki is annyi jegye, hogy nem kell semmiből vizsgáznia. Illetve annyi volt, hogy amelyik témazárót nem írta meg, azt elétették most májusban, amikor visszament. Alapvetően nem is értem, ha megvannak a témazárói miért kéne azokból újra felelnie? Írja meg azokat, amik elmaradtak.
Egyébként az osztályozóvizsga időpontja benne van a tanév rendjében, nálunk június 15, és már rég ki kellett volna küldeni az iskolának a behívót. Ha nem kaptatok ilyet, akkor szerintem ez csak ijesztgetés, beszélj az igazgatóval. Sok tanár nincs tisztában a jogszabályokkal. Meg lehet, hogy nem is teng túl benne a jóindulat.
Kedves utolsó!
Köszönöm szépen a választ!
Valóban nem teng túl benne a jóindulat,és tojik a szabályokra...
Az,hogy mi mikor kapunk behívót,értesítőt,őt nem érdekli,mármint hogy jogilag mikor kéne.Minimum 5 fő,fontos szabályt hág át egész évben.Minden kitelik tőle.
Mindegy...
A témazárói megvannak.
Reménykedem még,hátha központilag kapnak utasítást.
Jobbulást kívánok!
Egy korábbi válaszhoz még annyit, hogy alsós gyereknek simán beírják hiányzásnak a napközit is, mivel az is kötelező tanórának számít, szóval az is beleszámít a 250 órába.
Jutottatok valamire?
Nálunk nem írják be.
Még nem,egyelőre semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!