Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » A tanár belenézhet a gyerek...

A tanár belenézhet a gyerek telefonjába,végig nézheti a képeit, messengeren is, ha azt sejti szerkesztett egy vicces képet egy tanárról?

Figyelt kérdés
2021. máj. 17. 14:31
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
94%
Logikusan nem nézhet bele szerintem se, de ha a tanár tudomására jut, beperelheti. Ha az enyém ilyet csinálna, talán nem is bánnám, ha a tanár ezzel ugyanolyan kínos helyzetbe hozná, mint ő a tanárt, hátha akkor máskor nem csinál ilyet - és inkább, mint egy rendőrségi ügy. Telefont meg ne nyomkodja a suliban, akkor gyanú se lesz.
2021. máj. 17. 18:17
 22/34 anonim ***** válasza:
82%
nem
2021. máj. 17. 18:54
 23/34 anonim ***** válasza:
29%

Ha órán használja a telefont a gyerek, akkor igen. Mint amikor régen még az órai levelezés volt divat, és ha észrevette a tanár, elvette és hangosan felolvasta. Ugyanaz a kategória.

Nem kell elővenni órán a telefont. Ha meg ez olyan nagy kérés, akkor ki kell tenni az asztalra óra elején kikapcsolt állapotban.

2021. máj. 17. 20:25
 24/34 anonim ***** válasza:
44%
Elvileg nem. De vajon itt megint miért azzal foglalkozunk mihez NINCS joga a tanárnak? Miért nem az a téma a gyereknek mihez nincs? Amúgy normális sulikban le kell adni a telot óra előtt.
2021. máj. 17. 20:27
 25/34 anonim ***** válasza:
79%
Dehogy nézhet bele! És még csak távolról sem ugyanaz a kategória, mint anno az órai levelezés felolvasása, itt konkrétan a privát képeit nézegetné végig egyesével meg a messenger üzeneteit olvasgatná át.. És mindezt miért? Mert ő FELTÉTELEZI, hogy a gyerek szerkesztett valamit és ha jól értem még csak nem is feltétlen róla, mert a kérdés úgy szól, hogy a tanár belenézhet-e a diák telefonjába, ha azt feltételezi, hogy az "egy tanárról" szerkesztett vicces képet. De még ha az is a gyanúja, hogy róla, akkor sincs joga átnézni senki telefonját. Most akkor ilyen alapon, ha sétálok az utcán vagy buszozok és valakin azt látom, hogy engem nézett, majd röhög a telefonja fölött, akkor odamehetek, kitéphetem a kezéből és végignézhetem minden privát beszélgetését és képét, csak mert én feltételezek valamit? Hát szépen is néznénk ki. Ennek nem ez a módja, egy sima feltételezés pedig még nem elég arra, hogy mások cuccait áttúrjam. El kell beszélgetni a szülővel, nem pedig önbíráskodni.
2021. máj. 18. 12:21
 26/34 anonim ***** válasza:
83%

Nem csak elvileg, gyakorlatilag sem nézhet bele. Nem, akkor sem, ha az órán vette elő a telefonját. Én sem megyek oda senkihez a különböző tömegközlekedési eszközökön és túrom át a telefonjukat, csak mert én valami alapján azt feltételezem, hogy lefotózott pl.

És igen, a tanárnak nincs joga átnézni a diák telefonját, a diák meg nem telefonozhat az órán. Senki nem azt boncolgatja, hogy a tanárnak már megint mihez nincs joga, adott egy kérdés, miszerint a tanár feltételezések miatt átnézheti-e a diák privát üzeneteit és képeit, a válasz pedig az, hogy nem, nem nézheti át. Ha a kérdés az lenne, telefonozhat-e a gyerek az órán, arra is az lenne a válasz, hogy természetesen nem. Szóljon rá, hogy azonnal tegye el vagy vegye el az tanóra végéig, mondja azt hogy a szülőnek adja oda csak és beszéljen el vele, ha ilyen gyanúi vannak, de akkor sem nézegetheti át senki telefonját. Ha tanár az illető, ha nem.

2021. máj. 18. 12:29
 27/34 anonim ***** válasza:
25%
26 pontosan. És az ilyen szülök miatt mint te en be sem engedném a tantermekbe a telefont. Reggel be lehet zárni egy kis szekrénybe nap végén mikor mennek haza el lehet vinni. Probléma megoldva.
2021. máj. 18. 19:00
 28/34 anonim ***** válasza:
87%

Milyen szülők miatt 26, hmm? Ja, hogy te egyetlen komment alapján megállapítod a másikról milyen szülő? Ennek felettébb örülök.🤦🏻‍♀️

Attól, mert tisztában vagyok, hogy meddig terjed egy tanár jogköre még nem leszek semmivel sem rosszabb szülő pl nálad, aki 1, az az EGY darab komment alapján ítélkezik.

Nem értem egyébként, ha a gyerek képes lenémított állapotban a táskájában tárolni a telefonját, miért is kéne elszedni tőle már a nap elején, de meg sem kísérlem megérteni. Nem minden gyereknek alap, hogy órán telefont nyomkod, ahelyett hogy a tanárra figyelne, ellenben sok diáknál azért van ott a telefonja, hogy tudja a szülőket tájékoztatni, ha pl beért az iskolába vagy bármi közbe jön, ami miatt mondjuk késik stb.

2021. máj. 18. 21:11
 29/34 anonim ***** válasza:
100%
Akarom mondani 27*
2021. máj. 18. 21:11
 30/34 anonim ***** válasza:
31%
28 teljesen világos hogy nem érted. Pont azért mert a tanárnak ugyanúgy semmi joga a hülye gyerekkel szemben akinek ugye viszont joga van a telefonján tarolt vackaihoz, viszont nincs joga a normális gyerekek tanóráját az okorsegeivel zavarni, ami elvonja az amúgy tehetetlen tanár figyelmet az oktatásról, aki kénytelen az idiótát rendszabályozni. Na ezért. És nem az a kérdés, hogy tudod e mi a gyerek joga. En is tudom. De ha nalunk kerülne elő ez a probléma en magam cserélném a gyerek telefonját 3310-es Nokiara és nem azon meditálnék a tanárnak mihez nincs joga. Le lenne rögtön a gond arról, hogy milyen képek vannak (nincsenek) a nyomógombos telefonon.
2021. máj. 19. 18:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!