A tanár belenézhet a gyerek telefonjába,végig nézheti a képeit, messengeren is, ha azt sejti szerkesztett egy vicces képet egy tanárról?
Ha órán használja a telefont a gyerek, akkor igen. Mint amikor régen még az órai levelezés volt divat, és ha észrevette a tanár, elvette és hangosan felolvasta. Ugyanaz a kategória.
Nem kell elővenni órán a telefont. Ha meg ez olyan nagy kérés, akkor ki kell tenni az asztalra óra elején kikapcsolt állapotban.
Nem csak elvileg, gyakorlatilag sem nézhet bele. Nem, akkor sem, ha az órán vette elő a telefonját. Én sem megyek oda senkihez a különböző tömegközlekedési eszközökön és túrom át a telefonjukat, csak mert én valami alapján azt feltételezem, hogy lefotózott pl.
És igen, a tanárnak nincs joga átnézni a diák telefonját, a diák meg nem telefonozhat az órán. Senki nem azt boncolgatja, hogy a tanárnak már megint mihez nincs joga, adott egy kérdés, miszerint a tanár feltételezések miatt átnézheti-e a diák privát üzeneteit és képeit, a válasz pedig az, hogy nem, nem nézheti át. Ha a kérdés az lenne, telefonozhat-e a gyerek az órán, arra is az lenne a válasz, hogy természetesen nem. Szóljon rá, hogy azonnal tegye el vagy vegye el az tanóra végéig, mondja azt hogy a szülőnek adja oda csak és beszéljen el vele, ha ilyen gyanúi vannak, de akkor sem nézegetheti át senki telefonját. Ha tanár az illető, ha nem.
Milyen szülők miatt 26, hmm? Ja, hogy te egyetlen komment alapján megállapítod a másikról milyen szülő? Ennek felettébb örülök.🤦🏻♀️
Attól, mert tisztában vagyok, hogy meddig terjed egy tanár jogköre még nem leszek semmivel sem rosszabb szülő pl nálad, aki 1, az az EGY darab komment alapján ítélkezik.
Nem értem egyébként, ha a gyerek képes lenémított állapotban a táskájában tárolni a telefonját, miért is kéne elszedni tőle már a nap elején, de meg sem kísérlem megérteni. Nem minden gyereknek alap, hogy órán telefont nyomkod, ahelyett hogy a tanárra figyelne, ellenben sok diáknál azért van ott a telefonja, hogy tudja a szülőket tájékoztatni, ha pl beért az iskolába vagy bármi közbe jön, ami miatt mondjuk késik stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!