Létezik olyan iskola, ahol a gyerek motivált marad?
Van egy elsős lányom és egy nyolcadikos fiam. A nagyobbik már kicsinek is szorgalmas volt, mi is kicsit motiváltuk. Heti szinten a jó eredményekért kapott kicsi jutalmat. Meg is lett az eredménye, erős gimnáziumot választott, már most tudja mi szeretne lenni.
De a kisebbik, lehet az online suli miatt de borzalmasan lusta, nem akar tanulni. Minden fontosabb a sulinál neki.
Remélem idővel javul majd a helyzet.
Enyém motivált, 12 éves lány, jó gimibe akar bejutni, ezért tavaly belehuzott, látszott is a bizonyítványan.
Meg most is akar evvegere javítani. Ötödikben kezdődött nála, addig nem érdekelte, de akkor is jó jegyeket hozott, csak most már tudatosan hajt erre.
Szerintem iskolától is függ.
Öten vagyunk testvérek, s én vagyok a negyedik gyermek.
Mindenki, -kivétel én-, az egyik legjobb általános iskolába járt a városban. Engem nem vettek oda fel, fellebbezés ellenére sem.(Húgomat mar igen)
A testvéreim közül mindenki rendkívül jó tanuló, szeret is tanulni.
Igaz, egyetemen vagyok én is, de nekem konkrétan fáj ha tanulnom kell.
Nem kaptam jó alapot, nagyon utaltam az általános iskolát, s sok traumát hordozok magamnak, amit ott szereztem.
Szóval igenis fontos, hogy milyen iskolában, milyen pedagógusokkal, milyen tanulókkal van körbevéve a gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!