Van olyan akit az anyagiak is motiváltak a 3. gyerek bevállalásánál?
igen,ez is igaz,hogy egy tollvonás megszüntetni,de ilyen alapon minden annyira bizonytalan(az ember munkája is),hogy 1-et se vállaljon,nemhogy 3-t...
amúgy kb erre gondoltam,amit 4-es írt.Az ember hosszútávon nem a családi adókedvezményre alapoz,de egy löketet adhat talán...hangsúlyozom ott,ahol eleve tervbe volt a 3 gyerek,nem olyanra gondolok,amit 2-es írt
Szerintem aki akar az szül harmadikat ha megteheti. Nem hiszem, hogy ezek igazán számítanának. Oké sok pénz az adókedvezmény de mióta lehet kiterjeszteni a nyugdíj TB-re is az előző választások óta, aztán következőn mi lesz senki sem tudja.
Másrészt én minimum szeretnék annyit megadni a gyereknek mint nekem a szüleim abban pedig diploma és jogsi is szerepel ami két gyerekre sem olcsó nehogy többre.
amúgy érdekes kérdés ez a diploma is...annyit hallom ezt,hogy azért nem vállal az ember több gyereket,mert ki tudja hogy tudja majd finanszírozni neki az egyetemet.Persze,erre fel kell készülni,de a saját környezetemben azt látom,hogy nagyon nem azoknak megy jól,akiknek van diplomájuk,hanem akik tudnak helyezkedni,vannak kapcsolataik és persze valami végzettségük is,de a legtöbbjük meló mellett végzett tanfolyamot,így jutott előbbre.
Nyilván be kell kalkulálni az egyetemet,meg nem úgy kell számolni,hogy 18 éves kor után teljesen önjáró a gyerek és nem kell neki segítség,csak ez a "mindenáron diploma" nekem nem olyan nyomós érv az ellen,hogy valaki gyereket vállaljon.
Na de mindegy,egy már más téma:)
Nem mindenáron kell a diploma, de ha valaki szeretne tanulni, akkor én szülőként szégyellném magam, ha nem adnám meg mindegyiknek a lehetőséget erre. Egyébként én munka mellett szereztem a diplomáimat, nagyon nem volt egyszerű. Tanár vagyok, vannak szakmák, amihez egyszerűen kell.
Egyébként a kérdésed tényleg nem azt jelentette, amit kérdezni szerettél volna. Én pont a másik oldalt képviselem, az anyagiak akadályoztak meg minket. Nagyon szerettem volna 3 gyereket, de be kellett látnom, hogy 2 a limitünk sajnos. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!