A mostani körülmények között komolyan lehet venni az iskolát?
A probléma az, hogy ezek szerint az osztály nagy része már a digi oktatás előtt sem járt iskolába. 1-2. osztályban egy gyereknek max. 24 órája van egy héten. Az alsó kinyitása és május 10. között van 3 hét, azaz 72 óra hiányzás. A többi 178-at ezek szerint sikerült összeszedni március 8-ig, mert utána nem volt hiányzás. Ismerve ezeket a szegregált falvakat nem csodálkozom. A probléma csak annyi, hogy tovább fogják őket engedni, mert ennyi gyerek visszatartása megborítaná a teljes iskolaszerkezetet.
Kérdésedre válaszolva, az ilyen helyeken a nullánál is kevesebbet ért a digi oktatás, se eszköz, se tudás a csatlakozáshoz, a gyerekkel való foglalkozáshoz meg szintén nincs se tudás se szándék. Ennél normálisabb helyeken azért valamilyen szinten sikerült elsajátítani legalább a legfontosabb dolgokat. Nyilván nem olyan mint a jelenléti, de ahol a szülő fontosnak érezte és tudott is segíteni, ott azért valamennyire haladtak a gyerekek.
Nagyon szívesen a kioktatást. Az Oktatási Jogok Biztosától tudom az információkat, bárki felhívhatja. Én másfél órát beszélgettem vele a témáról. Több jogsegély szolgálat is foglalkozik most ezzel, ha évet akartok ismételtetni a gyerekekkel, akkor rátok fognak mászni a jogászok. A gyerekek nem lógnak, tanulnak otthon, és az iskola kötelessége biztosítani, hogy az otthon tanuló gyerekek is be tudjanak kapcsolódni a tanulásba. Nem a szülőké, hanem a tanároké! Bizony ám. Dupla munka? Ja, bocs. Igen, a jelenlegi helyzetben az orvosok és a nővérek, de még a temetkezési vállalkozók is többet dolgoznak. Sajnálom, ez van. A gyereknek meg jogai vannak, és elég csapnivaló az a tanár, aki hátradől, aztán azt mondja, hogy ja, majd évet ismétel, aki nem volt bent.
Én kaptam pár telefonszámot, hogy hova lehet fordulni, ha az iskola kekeckedne. Ne egy 20 évvel ezelőtt írt törvényre hivatkozzatok, hanem a jelenlegi helyzetre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!