A mostani körülmények között komolyan lehet venni az
iskolát?
A kérdező szavazást indított:
39 szavazat
Ha nem akarod, hogy megbukjon, akkor muszáj.
De már évtizedek óta elavult és komolytalan a rendszer.
2021. ápr. 28. 20:48
2/26 A kérdező kommentje:
1. Nem szülőként, hanem tanárként kérdem, kíváncsiságból. Nem akarnám, hogy megbukjanak a tanítványaim, de az osztályomnak a harmadát vagy a negyedét tudom átengedni, annyi a hiányzásuk. Az iskolánkban az egyik alkalmazott megbetegedett, erre a szülők nem engedik iskolába a gyerekeket.
A hiányzásra nincs valami szabályozás? Hiszen okkal hiányoznak.
2021. ápr. 28. 20:59
Nem. A jelenléti oktatás, az jelenléti oktatás, a digitális meg digitális. A kettő sosem lesz ugyanolyan. Tiszteletem azoknak a tanároknak és szülőknek, akik mindent megtesznek mindent a gyerek(ek) normális tanulása érdekében, de szerintem nem lehet átadni ugyanazt a tananyagot.
A gyerekek részéről pontosan tudok nyilatkozni. Mióta digi oktatás van, egyszerűen nincs meg az a tanulási kényszerem, ami azelőtt volt. Ergó nem lehet komolyan venni azt ,amit eddig digi alatt tanultam (sajnos).
16L
2021. ápr. 28. 20:59
5/26 A kérdező kommentje:
3. Úgy néz ki, osztályozóvizsgát kell tennie a társaságnak. Csupán 3 gyereknek nem rezeg a léc. A többi vagy meghaladta a 30%-os hiányzást valamelyik tantárgyból, vagy közel annyi vagy meglesz, mert május 10. előtt nem jön suliba. (Egyébként első és második osztályosokról van szó.)
Akkor tesznek osztályozó vizsgát.
Kétlem, hogy hagyják osztályt ismételni őket.
Idén 6 évesen iskolakötelesek, nem engedték a halasztást, ezért sok gyerek kezdi a sulit, nem fér bele, hogy a fél évfolyam maradjon.
Így is nagy a létszám az osztályban.
2021. ápr. 28. 21:12
Nálunk igazgatói engedéllyel otthon maradhatnak a gyerekek. Hogy jön össze nekik május 10.-ig a 250 óra, lezárások előtt se mentek? Jegyeik sincsenek?
2021. ápr. 28. 21:15
8/26 A kérdező kommentje:
7. Igen, előtte sem nagyon járogattak. Vannak 50-60%-os hiányzással is.
#7 én sem értem. Hiszen igazolt a távol maradás.
2021. ápr. 28. 21:18
10/26 A kérdező kommentje:
9. Az mindegy, hogy igazolt távolmaradása van-e a diáknak. Ha 250 órát meghaladja a hiányzás, osztályozóvizsgát kell tenni vagy évet ismételni. Ráadásul a távollét nem haladhatja meg a 30%-ot egy tantárgyból.
További kérdések: