Tornaóra maszkban?!?
Sajnos kitalálták, hogy hétfőtől alsóban is kell viselni a maszkot a fiaméknak és mondta a gyerek, hogy egyből szóltak annak, aki letolta az orráról.
Viszont, egy szülő vitt papírt, hogy asztmás a fia, így nem kell neki viselnie. Agyrém az egész.
Majd jó lesz így figyelni az év végi hajtásban a témazárókra, amikor már pár hét múlva hatszáz fok lesz, oxigén 0. :-(
Nálunk meg alsó 4. osztályban NEM TARTJÁK MEG a kötelező tesiórát, mert valamelyik szülő fesztiválozott, hogy VESZÉLYES!
(szerintem nem jobban, mint bármi más- ha ő így gondolja, akkor meg előtte a lehetőség nem bevinni most a saját gyerekét).
De ez felháborító.
A pedagógus meg bólogat az összes ilyen ráérő anyuka agymenésének és a gyerekek nonstop a teremben vannak nulla mozgással.
Elvileg kimehetnének az udvarra, de
- esik az eső
- a másik idióta szülő meg azt találta ki, hogy a sáros udvar NEM HIGIÉNIKUS ÉS VESZÉLYES.
agyrém. Szerencse, hogy a gyerekem versenysportoló, különben semmi mozgása nem lenne. Megyünk el a suliból, mert nekünk nem jön be az ilyesmi kifogásgyár.
Nálunk a közös helyiségekben (folyosó, mosdó, aula, ebédlőben sorbanállás alatt) kötelező csak a maszk a gyerkekenek. Osztályteremben csak javasolt, de a kis 6-7 eves elsősök pedig hordják is önként, néhány kivétellel. Sosem kértük őket. Udvaron nem kell. Testnevelés óra előtt a folyosón fel kell venniük, utána a teremben szépen sorban egymástól egy tenyérnyire letesszük őket a kijelölt padra. Testnevelés óra közben még én is leveszem amikor tudok tőlük távolságot tartani, mert nem bírom másképp végigugrálni velük a bemelegítést.
Elsősorban amúgy az iskola vezetőségét kell ezekkel a gondokkal "támadni", nem a pedagógusokat. Az esetek nagy részében a tanító, tanár csak követi a főnökei által kiadott utasításokat.
Gyerekemnél (elsőben) tornaórán nem kell. Órán azért nem kell, mert valamit aláírattak, hogy nem akarjuk, vagy saját felelősségre nem kötelező nem tudom pontosan (feleségem intézte). A lényeg, hogy minden órán részt vevő gyerek szülője aláírta és egyik sem hord órán maszkot. Szünetben folyosón kötelező. Ha udvaron vannak, azt nem tudom.
Egyébként kb. a gyerekek kétharmada jár iskolába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!