Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Szülők ti viszitek gyerekeitek...

Szülők ti viszitek gyerekeiteket iskolában hétfőn?

Figyelt kérdés
2021. ápr. 17. 19:15
1 2 3 4 5 6
 31/57 anonim ***** válasza:
27%

Hogy lehet kijelenti az elmúlt időszak után, hogy valaki AZÉRT viszi iskolába, mert dolgoznia kell?

Eddig is volt erre lehetőség, ügyeleti rendszer most működött, mégis a szülők 1%-a élt vele. Akkor nem kellett dolgozni csak most hirtelen?

2021. ápr. 18. 11:30
 32/57 anonim ***** válasza:
73%

'Nem' választ adtam és nálunk 2. oltást hetekkel ezelőtt megkapott, home office-os családtag ajánlotta fel, hogy marad a gyerekkel. Nekem eddig volt biztosított a home office, hétfőtől IRL kell lennem, a gyerek viszont ìgy nem megy.

Bár igazán értékelném ha lenne budai villám, ahonnan ki sem kell mozdulnom hetekig :D, sajnos egyelőre nincs.

2021. ápr. 18. 11:38
 33/57 anonim ***** válasza:
33%

Képzeld 30-as, hogy nem megyünk sehova. Mióta bezárt a suli márciusban, nem voltunk sehol. Illetve én egyszer mozdultam ki, amikor oltásra mentem. Az egyetlen kontaktunk a külvilággal, hogy kb. 8-10 naponta házhozszállítással rendelünk élelmiszert és egyéb háztartási dogokat. A futártól maszkban átvesszük.

Nem vagyunk milliomos villalakók. A munkáltatóm engedi, hogy itthonról dolgozzunk, miután már hárman meghaltak a kollégáim közül.

2021. ápr. 18. 11:38
 34/57 anonim ***** válasza:
64%

De amúgy nem is értem. A Kormány akarta, hogy féljenek az emberek.

Eleinte senki le se xarta, azért ment a sírás, mert az anyák dolgozni akartak, kisgyereket nem vihettek munkahelyre, hát otthon maradtak vagy munkahelyet vesztettek el. Aztán a média mindenkit bepánikoltatott, xy halott ma, xy halott tegnap, egész végig mentek az ilyen olyan lezárások, mindennap a pánik hírek.

Ezek miatt mindenki bexart már, hogy mind meghalunk, még a gyerek is, senki nem akar nyitást. Holott a média és az Orbán kormány is nyomja orrba szájba most már, hogy KELL, meg nem is olyan rossz a helyzet, mint mondták.

De furcsa, most már senki nem sír, mindenki otthon akarja mereszteni a pitsájá, megszokta mindenki az otthonlétet. Anyukák és gyerekek egyaránt. Igaza volt az egyik előzőnek, meddig akartok lezárást?

Még 2 hónap? Még 6? Még 1 év? Még 2 év?

Világosan le lett írva mindenhol, évekre nem szabadulunk meg ettől a vírustól, mindig visszafog térni, akár mint szezonális influenza, az oltás is hat havonta kéne menjen, hogy védettek legyünk.

Mit akartok? Örök bezártságot? Krva jó nektek, én meg már mennék dolgozni, szeretnék nem éhenhalni, és szeretném hogy a gyerek normális oktatásban részesüljön, mert nálunk az online a béka feneke alatt van.

2021. ápr. 18. 11:41
 35/57 anonim ***** válasza:
30%

Nos...anno, de lehet, hogy manapság is, pl. Ausztráliában, évtizedekig volt rádión és CB/URH adó-vevőn keresztüli országos oktatás. És működik a társadalom.

Ha a mai EU/Magyar viszonyokat nézzük, van rádió, TV, net, okoseszközök, telefon,..., akkor minek az iskolai oktatás? Nem?

A sok kis "hópihe" kölyöknek amúgy is jobb odahaza, mert a suliban csak piszkálják, buszoznia kell, vannak csajok, ha kell leugatja egy tanár,...ahhh, csak a gond van belőle, mármint a suliba járásból.

Afrikában 90%+ halálozási arányú vírusok vannak, ragadozók, mérges állatok, fegyveres-gyilkos katonák, és mégis járnak suliba.

2021. ápr. 18. 11:43
 36/57 anonim ***** válasza:
19%

Nem tudom, feltűnt-e, de vannak helyek és társadalmi csoportok, ahol a mennyiség a döntő a gyerekvállaláskor, és vannak olyanok, ahol a minőség. Nekik leggyakrabban 1 lesz, ritkábban 2. Taníttatják, óvják (oltatják is!😈) őket, tetemes mennyiségű erőforrást (időt, energiát, pénzt) fordítanak az utódra, ezzel arányosan igyekeznek nem kitenni őt a csörgőkígyóknak, oroszlanoknak, vad törzseknek és vírusoknak.

Mások ezzel szemben azt a stratégiát képviselik, hogy ami nem öl meg, az megerősít, vagyis szerintük ez egy evolúciós küszöb, amit ha valaki nem ugrik meg, az így járt, és összességében pozitív a mérleg (meg a teszt), mert az erősek maradnak életben. Gyerekből meg van tartalék. Nekik. Nekem csak egy van, és nincs több dobásom.

2021. ápr. 18. 11:56
 37/57 anonim ***** válasza:
88%
33-as! Ez most komoly? Sehova nem mentek március óta, a lakásból nem léptek ki, annyi a kapcsolatotok a külvilággal, hogy 8-10 naponta a közeletekbe engedtek egy futárt? Uhh, nem lennék a gyermeketek helyében, őszintén mondom. :(
2021. ápr. 18. 12:07
 38/57 anonim ***** válasza:
94%

Itt vagyunk a XXI. században, embereket reptetünk az űrben, a telefonjainkkal le tudjuk fotózni a hangya pöcsén a pattanást, elértük, hogy nem kell egy 1 napos global treningre 8 országról és 3 földrészről összereptetni 24 résztvevőt, MERT minden megoldható online kivéve a testi kontaktust igénylő (fogd meg a melletted alló kezét és alkossatok kört...) feladatok. Még kísérletezni is lehet online, nézzétek meg a youtube-ereket meg a tízéves tiktokos kamaszkákat: bármit be lehet mutatni, el lehet magyarázni (és adni) online. Ezer és egy szórakoztató játék van, amivel gyakorolni lehet - én szülőként rákattantam, pedig csak gyakorlásnak kapta a gyerek.:)

Számtalan szuper oktató video és összefoglaló van szinte minden tananyaghoz. Külföldi egyetemeknél ez már réges rég működik: megnezheted az előadást (akárhányszor), letöltöd a jegyzetet és tesztet írsz vagy esszét a témából, és VAN valós tudás mögötte a fejedben. Semennyire nem lehetetlen - ami az oktatást illeti - sőt, sőt.

Most lehetne - ha akarnának - klassz módszereket bemutatni: a tanárok miért nem akarnak youtube-erek lenni? Mi lenne, ha kiderülne, ki tudja jobban magyarázni a koordináta-geometriát vagy a pákozdi csatát? Ki tud ehhez jó ábrákat, jegyzetekt csinálni? Nem tűnik olyan ijesztőnek.

Tudjátok, mi a baj az otthon tanulással? Az, hogy a gyerekek jelentős részének fogalma sincs róla, HOGYAN kellene tanulni, mint olyan. Mert nem úgy, hogy leül és 1000x elolvassa, majd felmondja, mint a Szózatot.

És ez nem az ő hibájuk, hogy nulla tanulási stratégiájuk van, ezért képtelen részben önállóan is feldplgozni egy nyúlfarknyi anyagot is.

Az iskola másik szerepe a szocializáció meg a közösség volna, ami most így is, úgy is bukta, ehhez nem kell sok ész.

És bár akkora közösségi életet élnének a gyerekeink, mint néhány generációval ezelőtt mi tettük: tereken, játszótereken, parkokban, edzéseken, kirándulásokon szerveződtek a közösségek, barátságok, szerelmek - most meg? Online. Lefagy, ha meg kellene szólítania valakit, pláne "ha még nem írtak egymásra".

Nem a suli hiánya a baj, hanem az alapvető társas készségeké, ami március 8 előtt is hiányzott.

2021. ápr. 18. 12:22
 39/57 anonim ***** válasza:
94%
Hú, most tényleg ez fog menni? Aki viszi felelőtlen, aki nem, az meg egy h.lye rettegő. Miért nem lehet elfogadni más döntését? Miért olyan okos, vírusszakértő mindenki ebben az országban. Nem kell Orbánt szídni, külföldön vagy be sem zártak vagy ugyanúgy 1-2 hét eltéréssel most nyitnak. Gondolom nem légből kapott információk birtokában.
2021. ápr. 18. 12:54
 40/57 anonim ***** válasza:
12%
True
2021. ápr. 18. 12:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!