Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Egy diák covidos lett fiam...

Egy diák covidos lett fiam osztályában és az egész osztályt karanténba küldte az igazgató. Ettől függetlenül mászkálhat belünk a fiam hétvégén?

Figyelt kérdés

Semmi hivatalos értesítést nem kaptunk semmilyen egészségügyi szervezettől, csak az igazgató írt, hogy karantént rendel el az osztálynak és áttérnek digitális oktatásra, valamint hogy a családtagokat nem érinti a dolog.

Mivel hivatalos papírt nem kaptunk és a hétvégére már több programunk is van, így gondolom nem kell otthon ülnünk a gyerekkel, hanem vihetjük magunkkal, jöhet velünk. Természetesen ha hivatalos ÁNTSZ-es papírt kapnánk, vagy tesztelték volna, az más, de ilyen nem történt.

Akik voltak már ilyen cipőben, azoknál hogy zajlott ez?

2021. febr. 18. 15:28
 21/100 anonim ***** válasza:
83%

Amikor én lettem covidos, vagy inkább gyanús, akkor berendeltek a város központba mintavételre (az összes tünetet produkáltam) be kellett buszoznom.

Megvolt a mintavétel. A gyorsteszt negatív lett, de a második pozitív (pcr). Én hívtam fel a háziorvosom, hogy mit kéne csinálni, mert a mai napig nem kaptam határozatot. (ez 5 hónapja történt). Nem volt ellenőrzés, sem matrica.

De hivatalosan nem mehettem ki.

2021. febr. 18. 16:12
 22/100 anonim ***** válasza:
88%
December elején a fiam is karanténba került egy osztálytárs fertőzöttsége miatt. Mi sem kaptunk hivatalosan semmi papírt, csak az igazgató tájékoztatott. Nem ment sehová a fiam abban az 5 napban (annyi maradt az utolsó kontakttól számítva mire kiderült), mert nem lehet. Ez a karantén lényege.
2021. febr. 18. 16:40
 23/100 anonim ***** válasza:
92%

Ismerosek igazolt Covidosok voltak, nem ment ki senki. Egy masiknal csak kontakt volt a gyerek, oda kimentek a rendorok. Szoval erre ne alapozzon senki.

A lenyeg, h a gyerek szoros kontakt, igy neki karanten, ti mehettek.

2021. febr. 18. 16:42
 24/100 anonim ***** válasza:
31%
A gyerek nem büntethető, ha elszökött valahová.
2021. febr. 18. 16:53
 25/100 anonim ***** válasza:
80%
De a szülő lelel érte.
2021. febr. 18. 16:54
 26/100 anonim ***** válasza:
72%
*felel
2021. febr. 18. 16:55
 27/100 anonim ***** válasza:
81%

Dehogy mászkálhat! ~10 napig az orrát se dughatja ki.

Ilyen esetben közös határozatot kap az osztály, nem külön-külön, hanem egyet, amin fel lesz sorolva az összes személy, akire vonatkozik. Általában ezt az intézményvezetőnek küldik meg, neki kellene tovább küldeni, de anélkül is vonatkozik rátok, hogy ezt megtenné. Szóbeli tájékoztatás megvolt.

Nálunk az 5 éves ovis volt kontakt, 3-szor is, ellenőriztek a héten minket. Nem találnak otthon kb. 50 ezer a bírság.

2021. febr. 18. 17:48
 28/100 anonim ***** válasza:
90%
Még szeptemberben az osztályomban igazolt covidos volt, karanténba került az egész osztály. Másnap már ellenőrizték a rendőrök, a határozatot viszont csak a karantén végére kapta meg. Volt olyan diákom is egy másik osztályból, akit egy nap kétszer is leellenőriztek.
2021. febr. 18. 17:49
 29/100 anonim ***** válasza:
33%
Menjen. Nálunk is volt hasonló pár hónapja. Fiam óvónénije lett pozitív, úgyhogy óvoda 10 napra off, valamint az ovis facebook-csoportba (!) beírta a másik óvónéni (!!), hogy a gyerekek arra a 10 napra "karanténban" vannak, viszont a családtagjaik nem kontaktok (!!!). Egyrészt ennek így mégis mi értelme; másrészt milyen alapon lenne a fiam karanténban? Mert az óvónéni fészbukon azt írta...? Erre többen is rákérdeztük finoman a szülők közül, de érdemi választ nem kaptunk. Mondanom sem kell, mi sem kaptunk semmi hivatalos papír, értesítés, még egy szaros telefon sem jött, hogy ez tényleg így lenne. Röhejes már ez az egész. Lehet lepontozni... Még a rend kedvéért annyit, hogy nem lett beteg a fiam, és mi sem.
2021. febr. 18. 17:57
 30/100 anonim ***** válasza:
66%
Nyilván nem mehet a gyerek sehova. Felelősségvállalás... vagy valami ilyesmi csúnya neve van a dolognak.
2021. febr. 18. 18:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!