Egy diák covidos lett fiam osztályában és az egész osztályt karanténba küldte az igazgató. Ettől függetlenül mászkálhat belünk a fiam hétvégén?
Semmi hivatalos értesítést nem kaptunk semmilyen egészségügyi szervezettől, csak az igazgató írt, hogy karantént rendel el az osztálynak és áttérnek digitális oktatásra, valamint hogy a családtagokat nem érinti a dolog.
Mivel hivatalos papírt nem kaptunk és a hétvégére már több programunk is van, így gondolom nem kell otthon ülnünk a gyerekkel, hanem vihetjük magunkkal, jöhet velünk. Természetesen ha hivatalos ÁNTSZ-es papírt kapnánk, vagy tesztelték volna, az más, de ilyen nem történt.
Akik voltak már ilyen cipőben, azoknál hogy zajlott ez?
Amikor én lettem covidos, vagy inkább gyanús, akkor berendeltek a város központba mintavételre (az összes tünetet produkáltam) be kellett buszoznom.
Megvolt a mintavétel. A gyorsteszt negatív lett, de a második pozitív (pcr). Én hívtam fel a háziorvosom, hogy mit kéne csinálni, mert a mai napig nem kaptam határozatot. (ez 5 hónapja történt). Nem volt ellenőrzés, sem matrica.
De hivatalosan nem mehettem ki.
Ismerosek igazolt Covidosok voltak, nem ment ki senki. Egy masiknal csak kontakt volt a gyerek, oda kimentek a rendorok. Szoval erre ne alapozzon senki.
A lenyeg, h a gyerek szoros kontakt, igy neki karanten, ti mehettek.
Dehogy mászkálhat! ~10 napig az orrát se dughatja ki.
Ilyen esetben közös határozatot kap az osztály, nem külön-külön, hanem egyet, amin fel lesz sorolva az összes személy, akire vonatkozik. Általában ezt az intézményvezetőnek küldik meg, neki kellene tovább küldeni, de anélkül is vonatkozik rátok, hogy ezt megtenné. Szóbeli tájékoztatás megvolt.
Nálunk az 5 éves ovis volt kontakt, 3-szor is, ellenőriztek a héten minket. Nem találnak otthon kb. 50 ezer a bírság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!