Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Jó félévi,ki jutalmaz?

Jó félévi,ki jutalmaz?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Kisfiam másodikos. Tehát most kapott először valódi bizonyítványt a jegyei alapján. Nagyon jól sikerült neki.

Az érdekelne hogy ki az aki jutalmaz,elismeri a szép bizit..és azt milyen formában?

Azon is gondolkoztam a későbbiekre tekintve,hogy mondjuk 6-7-8.osztályban is jutalmaznám e a jó bizonyítványt..vagy akkor már idézőjelben "alap" az hogy tanul,és jól,és elfeledkezhetünk az efajta elismerésről?

Szóval érdekelne ki hogyan látja ezt a részt,hogyan tesztek.

Köszönöm

2021. jan. 25. 20:57
1 2
 11/18 Derjaderja ***** válasza:
82%

Engem sose jutalmaztak gyerekkoromban ezzel a "magadnak tanulsz" szöveggel. Jól tanultam. (Nem is büntettek soha, sokat beszélgettek velem, szóval nem közönyből, csak így hitték jónak).

Én nem pártolom ezt a módszert, mert hajlamosít arra a fajta maximalizmusra, amikor nem tud örülni saját magának az ember és az nem jó, hosszú távon nem javítja a teljesítményt.

Ha meg csak a jóra kap jutalmat, az is lehet szorongáskeltő.

Nekem az szimpatikus, hogy megünneplitek a félévi munkáját, mindegy, milyen jegyei vannak, süti vagy program szuper erre, és ami nagyon jó lett, azért még pluszban megdicséritek. És persze sose mondanám, hogy mindegy, mit ér el, a tanulás nagyon fontos.

Mint amikor mi elmegyünk mondjuk a kollégákkal egy közös vacsira ha valaki szakvizsgázik, vagy ha elmegy az ember egy masszázsra egy lezajlott bármilyen projektnek örülve.

2021. jan. 25. 22:12
 12/18 anonim ***** válasza:
72%
Keresztlányaim (második és harmadik osztály) egy-egy tábla csokit kapnak tőlem, a szüleikkel pedig egy sütizés lesz. Évvégén is kb. ennyi az "ajándék", ott egy-egy apróbb játékot kapnak még a szülőktől. Majdnem kitűnő tanulók mind a ketten, két-két négyes lesz. Ja, tanárnő vagyok, az én tantárgyamból (angol) persze ötösök! :-)
2021. jan. 25. 22:20
 13/18 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem elég, ha megdicsered és elmondod, hogy büszke vagy rá. En konkrét ajándékot nem adnék. De az pl szerintem szép szokás, hogy az év végi bizi osztás után elmenni pl fagyizni vagy sütizni egyet, olyankor jó idő is szokott lenni.
2021. jan. 25. 23:20
 14/18 anonim ***** válasza:
76%

Én mindig megjutalmaztam a jó félévi bizonyítvány ért mindegyik gyerekemet pl kapott egy szép könyvet.

Sőt év végén egy nagy legot kap.pl kisebbik gyerekem

Csináld úgy ahogy szeretnéd .

Ha te szeretnél vegyél neki könyvet apró ajándékot aminek őrül.

2021. jan. 26. 06:24
 15/18 anonim ***** válasza:
77%

Nálunk bármi ok lehet egy új könyvre :) a félévi bizi is és egy nehéz felmérő is.

Szóval megesik, hogy könyvet kap, de lehet, hogy csak csokit vagy sütit. Vagy csak nagy ölelést és dicséretet, hogy büszke vagyok rá.

Most negyedikes.

2021. jan. 26. 10:28
 16/18 anonim ***** válasza:
77%

11

Egyébkéntebbe aosem gondoltam bele

És tényleg így van

34 évesen is ezt érzem

Mert valóban, mint írtam a félévet zártuk süti/ fagyival atb

De évközben a magadnak tanulsz, de miért lett 3-4-esed ment...

Sosem voltam és vagyok elégedett a teljesítményemmel.

2021. jan. 26. 19:49
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Konkrét jutalom nincs, megdicsértük nagyon, büszkék vagyunk rá stb.. rendeltünk egy pizzát és kész. Év véginél tavaly (elsős volt) elmentünk egy étterembe.
2021. jan. 27. 09:36
 18/18 Derjaderja ***** válasza:
76%

16. 11 vagyok, másik hogy a külső kontrollosságot erősíti, ha a jegyért jutalmaz vki. Persze ha észnél van a szülő, ezt ki tudja küszöbölni. Ha pl a 2-esért is sokat küzdött a gyerek, azt is ünnepli vagy ha a tanár nem tűnik kompetensnek, akkor nem nagyon érdemes foglalkozni a jegyekkel.

Pl anno nálunk büntettek rendetlenkedést egyessel, ma ez tudtommal tilos. Volt akinek egy hónap alatt 10 ilyen egyese lett, mert utazott rá a tanár.

2021. jan. 27. 10:04
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!