Jó félévi,ki jutalmaz?
Sziasztok.
Kisfiam másodikos. Tehát most kapott először valódi bizonyítványt a jegyei alapján. Nagyon jól sikerült neki.
Az érdekelne hogy ki az aki jutalmaz,elismeri a szép bizit..és azt milyen formában?
Azon is gondolkoztam a későbbiekre tekintve,hogy mondjuk 6-7-8.osztályban is jutalmaznám e a jó bizonyítványt..vagy akkor már idézőjelben "alap" az hogy tanul,és jól,és elfeledkezhetünk az efajta elismerésről?
Szóval érdekelne ki hogyan látja ezt a részt,hogyan tesztek.
Köszönöm
Engem sose jutalmaztak gyerekkoromban ezzel a "magadnak tanulsz" szöveggel. Jól tanultam. (Nem is büntettek soha, sokat beszélgettek velem, szóval nem közönyből, csak így hitték jónak).
Én nem pártolom ezt a módszert, mert hajlamosít arra a fajta maximalizmusra, amikor nem tud örülni saját magának az ember és az nem jó, hosszú távon nem javítja a teljesítményt.
Ha meg csak a jóra kap jutalmat, az is lehet szorongáskeltő.
Nekem az szimpatikus, hogy megünneplitek a félévi munkáját, mindegy, milyen jegyei vannak, süti vagy program szuper erre, és ami nagyon jó lett, azért még pluszban megdicséritek. És persze sose mondanám, hogy mindegy, mit ér el, a tanulás nagyon fontos.
Mint amikor mi elmegyünk mondjuk a kollégákkal egy közös vacsira ha valaki szakvizsgázik, vagy ha elmegy az ember egy masszázsra egy lezajlott bármilyen projektnek örülve.
Én mindig megjutalmaztam a jó félévi bizonyítvány ért mindegyik gyerekemet pl kapott egy szép könyvet.
Sőt év végén egy nagy legot kap.pl kisebbik gyerekem
Csináld úgy ahogy szeretnéd .
Ha te szeretnél vegyél neki könyvet apró ajándékot aminek őrül.
Nálunk bármi ok lehet egy új könyvre :) a félévi bizi is és egy nehéz felmérő is.
Szóval megesik, hogy könyvet kap, de lehet, hogy csak csokit vagy sütit. Vagy csak nagy ölelést és dicséretet, hogy büszke vagyok rá.
Most negyedikes.
11
Egyébkéntebbe aosem gondoltam bele
És tényleg így van
34 évesen is ezt érzem
Mert valóban, mint írtam a félévet zártuk süti/ fagyival atb
De évközben a magadnak tanulsz, de miért lett 3-4-esed ment...
Sosem voltam és vagyok elégedett a teljesítményemmel.
16. 11 vagyok, másik hogy a külső kontrollosságot erősíti, ha a jegyért jutalmaz vki. Persze ha észnél van a szülő, ezt ki tudja küszöbölni. Ha pl a 2-esért is sokat küzdött a gyerek, azt is ünnepli vagy ha a tanár nem tűnik kompetensnek, akkor nem nagyon érdemes foglalkozni a jegyekkel.
Pl anno nálunk büntettek rendetlenkedést egyessel, ma ez tudtommal tilos. Volt akinek egy hónap alatt 10 ilyen egyese lett, mert utazott rá a tanár.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!